TOP
Foto: Klaus-Peter Kappest
Wandelaars in Sankt Wendeler Land in Saarland tijdens zonsondergang

Sankt Wendeler Land in Saarland: natuur, variatie en avontuur

Ontspannen in de natuur, met veel afwisseling en momenten om te genieten, dat vind je in Sankt Wendeler Land in Saarland. Met twee natuurparken, het grootste recreatiemeer van Zuidwest-Duitsland en interessante historische plaatsen moet dit wel een onvergetelijke vakantie worden.

Gewoon eropuit

Dichte bossen, weidse velden, smalle wandelpaden en fantastische uitzichten. Het rijkgeschakeerde middelgebergte van het natuurreservaat Saar-Hunsrück en het nationaal park Hunsrück-Hochwald is ideaal voor uitgebreide wandeltochten. Met iedere stap laten we de alledaagse beslommeringen, de stress en de hectiek verder achter ons. In plaats daarvan duiken we de rust van de natuur in.

Stel in een bootje of de Bostalsee in het Saarland in Duitsland

Foto: Klaus-Peter Kappest

Je kunt kiezen uit Premium-wandelpaden en fascinerende themawandelroutes, tot nadenken stemmende pelgrimspaden, etappes op de Sint-Jacobsroute en de Saar-Hunsrück-Steig. Als je het wat rustiger aan wilt doen, neem dan een van onze maximaal zeven kilometer lange wandelpaden, waarop je ontspannen de benen strekt en geniet van heerlijke uitzichten.

Weggereden

Banden oppompen, zadel afstellen, helm op, stevig in de pedalen en het rijplezier kan beginnen. Verheug je op korte of lange afstanden, bospaden of asfalt. En als je kuitspieren het met al die hellingen laten afweten, dan zijn er altijd nog veel manieren en wegen om de route in te korten en sneller op je eindbestemming aan te komen. Je kunt onderweg ook overstappen op interregionale fietsroutes als de Saarland-Radweg of de Nahe-Radweg.

Racefietsers in het middelgebergte in Sankt Wendeler Land in Saarland

Foto: Josef Bonenberger

Voor mountainbikers die een adrenalinekick willen, is er een enorm scala aan uitdagende singletrails en creatieve slingerwegen om af te dalen, zoals in het Höllodrom van de Grünen Hölle Friesen. En wielrenliefhebbers voelen zich op het asfalt van de zeven fietstours met GPS als een vis in het water.

Verlangen naar het Sankt Wendeler Land in Saarland

Als je een fan bent van water, is de Bostalsee je ankerpunt. Op het grootste recreatiemeer van Zuidwest-Duitsland komen waterliefhebbers helemaal aan hun trekken. Denk aan cruisen met een zeilboot, peddelen met een stand up paddling-board, op eigen spierkracht je waterfiets aandrijven, glijden met een surfboard of beschouwend met een hengel vissen verschalken. In de zomer waag je de sprong in het koele nat of ontspan je op een van de ligweiden van de stranden in Bosen of Gonnesweiler. Als je het water uit bent ligt een bijna zeven kilometer lange rondwandeling op je te wachten, maar je kunt die route ook fietsen, skeeleren of joggen. Voor de inwendige mens is onderweg gezorgd.

Gaumenschmaus en Ruhepol

Moet het iets lichts zijn of toch liever iets hartigs? Waarom zou je kiezen, als je ze ook allebei kunt krijgen? In Sankt Wendeler Land heb je keuzestress, want er is een groot aanbod aan gerechten, van hartige, eenvoudige kost tot delicate haute cuisine. Waarbij het gebruik van regionale en verse producten hoog in het vaandel staat. Want het Saarlandse motto ‚Hauptsach‘ gudd gess‘ (als je maar goed gegeten hebt) wordt hier met liefde nagestreefd.

Een lekker stuk hartige taart na een dag vol activiteiten in Saarland

Foto: Gregor Lengler

Sluit je dag dus af met een heerlijk diner en een goed glas wijn, voordat je de nacht doorbrengt in een van onze uitstekende accommodaties. En als je een keer iets bijzonders wilt, slaap dan eens als een artiest in een circuswagen op de boerderij. Of ga op reis in de sprookjeswereld van camping Bostalsee.

Camperlife in Sankt Wendeler Land in Saarland

Strijk eens neer op de 5-sterrencamping Bostalsee. Daar kun je genieten van comfort in het groen, diverse recreatiemogelijkheden rondom de Bostalsee uitproberen en ontspannen in je campingstoel bij de barbecue.

Een gezin zijn

Onze kleine gasten zullen zich ook niet gauw vervelen. Want er wachten spannende avonturen op ze: boogschieten met pijl en boog terwijl je als Robin Hood door de bossen rent, tijdens een snelle rit op de zomerrodelbaan op de Peterberg de adrenalinespiegel laten stijgen, het natuurwildpark Freisen bezoeken en de vrij rondlopende dieren voeren en aaien. Of in het Weltraum-Atelier in de nagebouwde Apollo 13-ruimtecapsule gaan zitten en je voelen als Matthias Maurer, onze atronaut uit het Saarland,.

Een familie tijdens een picknick in een dierentuin in het Duitse Saarland

Foto: Marcus Simaitis

Zelfs als het slecht weer is hoeft de stemming er niet onder te lijden, want de kinderen zijn volop bezig als ze in het indoor-speelparadijs Bosiland van de glijbaan gaan, trampolinespringen en klimmen. Of ze gaan naar Center Parcs Park Bostalsee, waar veel te beleven is. Je kunt er minigolfen of bowlen, naar het belevenisbad Aqua Mundo of de kinderanimatie.

Tijdreis

Ben je een liefhebber van kunst en cultuur? Ga dan op reis door de geschiedenis van het noordoosten van Saarland. Wandel in de sporen van voorbije tijdperken en maak kennis met inspirerende historische en hedendaagse kunst. Klim op de keltische ringmuur in Otzenhausen en verbaas je over de restanten van de meer dan tweeduizend jaar oude keltische vestingwerken. In het bijbehorende Keltendorp leer je hoe de Kelten leefden en werkten.

Kerkje in Sankt Wendelerland in het Zuidwesten van Duitsland

Foto: Anton Didas

Bezoek het oudste klooster van Duitsland, de abdij Tholey, die niet alleen monniken huisvest, maar ook drie koorramen van de wereldberoemde kunstenaar Gerhard Richter heeft. De aangrenzende abdijtuin is een feest voor alle zintuigen waar je graag lang rondwandelt. En als je wilt weten waar ooit hertogin Luise resideerde, de stammoeder van de Windsors, moet je naar provinciestad St. Wendel met zijn kronkelige steegjes en charmante oude stad.

Virtueel op weg in Sankt Wendeler Land in Saarland

Met je smartphone, tablet of pc kun je comfortabel vanuit je luie stoel of er plekke een reis maken door het Sankt Wendeler Land in Saarland. Je klikt gewoon op de Virtueller Gästeführer in de browser, activeert je GPS-systeem, kiest een tour en je kunt eropuit.

Meer informatie over het Sankt Wendeler Land

Touristik & Freizeit Sankt Wendeler Land, Am Seehafen 1, 66625 Nohfelden-Bosen, Tel. +49 6851/801-8000, tourist-info@bostalsee.de
Kijk op de website van het Sankt-Wendeler Land.