TOP
Hotel Falter
Drie mannen in de sauna met bier in het Rock-Hotel Falter in het Beierse Woud.

Hotel Falter: Swingende wellness in het Beierse Woud

Wellness is er voor iedereen. Ook voor langharige, dichtgetatoeëerde metalheads, punks en glamrockers. Dat vonden ze ook in Hotel Falter in het Beierse Woud – en binnen de kortste keren bouwden ze een paar kamers om tot backstage-behuizingen. Welkom in het waarschijnlijk enige rockende wellnesshotel van Duitsland.

Backstage bijkomen

Als je veel headbangt, moet je ook eens je nek laten kneden. In navolging van deze oude volkswijsheid hebben de managers van Wellnesshotel Falter in Drachselsried in het Beierse Woud enkele kamers getransformeerd tot echte rockkamers. Daar sieren grammofoonplaten de muren, zijn kandelaars vervangen door whiskyflessen, de salontafel is een oude basedrum en zwart is de dominante kleur. Cliché, maar wel op de allerbeste manier. Het “rockniveau” van de kamers wisselt daarbij van “een beetje” tot “heel veel”, helemaal naar smaak.

Een hotelkamer in Hotel Falter in het Beierse Woud in Duitsland

Hotel Falter

Maar het bijkomen beperkt zich in Hotel Falter niet alleen tot slapen. Een bio- en een Finse sauna brengen je ook op bedrijfstemperatuur, en bij de daaropvolgende sprong in het binnenbad kun je afkoelen. Als je je bijzonder indringend wil laten opwarmen kun je kiezen voor de gang in de infraroodcabine. En op het spa-terras met tuin kun je uitstekend ontspannen en wegdromen naar het volgende concert. Die ontspannende line-up wordt door massages en ayurveda-behandelingen helemaal in stijl afgerond. En voor mensen die dan nog actief willen zijn, is het binnenbad van het huis 24/7 geopend.

Tip-top-catering

Aangenaam ongecompliceerd is ook het eetgedeelte opgezet. In het restaurant van het hotel Fräulein Anna kun je pretentieloos, maar wel op niveau eten. In het in rood en goud getoonzette restaurant weten ze wel hoe je burgers en steaks moet bereiden, maar ook lekkere veganistische maaltijden met regionale en seizoens-ingrediënten, of – passend bij de sauna – een Chinese hotpot. Voor elk wat wils dus.

Maar de stiekeme hoofdact is de omgeving! Want vanuit Drachselsried kun je het Beierse Woud prima verkennen, zowel in de zomer als in de winter. De ongerepte landschappen zijn ervoor gemaakt om te gaan wandelen of te rodelen en sowieso voor het bewonderen van de adembenemende natuur die hier aan de Duits-Tsjechische grens goed behouden is gebleven. En aan de receptie krijg je desgewenst actuele aanbevelingen voor concerten en festivals. Het is tenslotte een rockhotel.

Overigens: als je in het shirt van een band aankomt, krijg je als begroeting meteen een goudgele rakker van het hotel in je hand als begroetingsdrankje. Gezondheid!