TOP

24 juli tot 31 december 2020

Vanaf 24 juli 2020 kunnen bezoekers van het Di√∂zesanmuseum Paderborn de tentoonstelling ‚ÄěPeter Paul Rubens und der Barock im Norden‚Äú zien. Onder de schilderijen, sculpturen en tekeningen uit internationale musea en collecties bevinden zich ook nooit eerder ge√ęxposeerde werken van de Vlaamse kunstenaar Peter Paul Rubens (1577-1640). Een deel van de tentoonstelling is gewijd aan barokke tendensen in hedendaagse kunst en toont werken van Gerhard Richter, Tony Cragg en Hans op de Beeck.

7 februari tot 2 augustus 2020

Nog t/m 2 augustus 2020 is in de Hamburger Kunsthalle de tentoonstelling ‚ÄúTrauern. Von Verlust und Ver√§nderung‚ÄĚ te zien. Rond 30 internationale kunstenaars hebben zich door middel van schilderijen, sculpturen, fotografie, video- en klankinstallaties verdiept in het onderwerp verlies. De werken geven aanleiding tot nadenken over wat de omgang met verlies, verdriet en verandering voor onze samenleving betekent. Speciaal voor deze expositie gecre√ęerde werken werden aangevuld door leningen van internationale musea en priv√©collecties.

24 oktober 2020 tot 25 april 2021

Wie bepaalt wat in de mode is en wat niet? Hoe en waarom verandert de betekenis van kleding? Welke factoren maken van een kledingstuk mode? In de grote expositie ‚ÄúFashion?! Was Mode zu Mode macht‚ÄĚ kunnen bezoekers van het Landesmuseum W√ľrttemberg in Stuttgart van 24 oktober 2020 tot 25 april 2021 het veelzijdige fenomeen mode ontdekken. Op meer dan 1000 vierkante meter zijn bijzondere kledingstukken, modefotografie, schetsen en fashion magazines tentoongesteld. Naast prestigieuze ontwerpers zoals Dior, Chanel, Karl Lagerfeld en Vivienne Westwood spelen ook stijliconen zoals Jackie Kennedy, keizerin ‚ÄúSisi‚ÄĚ of David Bowie een rol.