TOP

Duitsland wordt wel  het land van dichters en denkers genoemd, dat weten we allemaal. Maar, is het vanwege de ontbrekende alliteratie, dat in het rijtje de

12 tot 20 oktober 2019

Elk jaar is in het nationaalpark ‚Niedersächsisches Wattenmeer‘ een uniek spektakel ze zien: Miljoenen trekvogels verzamelen zich in de herfst aan de noordzee om zich te sterken voordat ze naar het Zuiden vertrekken. Van 12 tot 20 oktober worden bij het werelderfgoed Waddenzee de 11e trekvogeldagen georganiseerd. Bezoekers kunnen niet alleen rotganzen, tapuiten en visdieven observeren, maar ook aan talrijke evenementen deelnemen. In de havenstad Cuxhaven kunnen kinderen bijvoorbeeld tijdens een excursie met junior rangers meer over het leven van de trekvogels leren. Het hele programma kun je hier bekijken.

14 september 2019 tot 13 april 2020

Java- een eiland met diepe regenwouden, gevaarlijke vulkanen en mysterieuze tempels. Sieraden en cult-objecten getuigen van de glorieuze tijd van de hindoeïstische en boeddhistische koninkrijken. Gemaakt zijn de voorwerpen van het materiaal, dat mensen al sinds eeuwen fascineert: gold. In de speciale tentoonstelling “Javagold” in de Reiss-Engelhorn-Musea in Mannheim kunnen bezoekers vanaf 14 september 2019 tot 13 april 2020 deze pracht en schoonheid van Indonesië zien. Er zijn rond 400 unieke schatten uit de 7e tot 15e eeuw tentoongesteld. Met hulp van innovatieve 3D-techniek worden de objecten op een beeldscherm met een veelvoud vergroot, zodat ook heel fijne versieringen bewonderd kunnen worden.