TOP

17 mei tot 15 september 2019

Nog t/m 15 september is in de Bundeskunsthalle in Bonn de tentoonstelling ‘Verwandlung der Welt‘ over Johann Wolfgang Goethe te zien. Het werk van de wereldwijd bekendste Duitse dichter is in vele talen verschenen. Dit is de eerste grote tentoonstelling over de literaire reus sinds 25 jaar. Bezoekers krijgen een overzicht van zijn werk en zijn biografie. Naast schilderkunst, beeldhouwen, grafisch werk en fotografie spelen ook theater, film en muziek een belangrijke rol. Goethe wordt niet zomaar als kritische waarnemer gepresenteerd, maar ook als veelzijdige kunstenaar, die tot de dag van vandaag schrijvers, schilders, beeldhouwers, componisten, fotografen en regisseurs inspireert.

Op warme dagen is er niets lekkerder dan een ijskoffie! Deze zomer zweren de kenners echter bij Cold Brew. En dat zou dan niet veel anders

30 augustus tot 7 september 2019

Tijdens de Warsteiner Internationale Montgolfiade stijgen van 30 augustus tot 7 september rond 200 kleurrijke ballons op. Dit grootste ballonfestival in Duitsland is een trefpunt voor ballonpiloten, hun crews en vrienden. Naast gewone ballons zijn er ook tweehonderd met een bijzondere vorm, van lachende zonnebloemen tot zeepaardjes en flessen. Op vijf van de negen festivaldagen kunnen de sfeervol gloeiende ballons in het donker worden bewonderd. Tijdens deze zogenoemde ‘Night Glows’ blijven de ballons langer op de grond. Meevliegen mag natuurlijk ook! Hiervoor alsjeblieft vooraf aanmelden.