TOP

26 februari 2020

Op 26 februari 2020 wordt in de stad Isny in de Allgäu zoals elk jaar de historische “Alemannische Fastnacht” gevierd. Tijdens de optocht kunnen bezoekers de door de trotse inwoners van Isny en omgeving gepresenteerde Alemannische kostuums en traditionele houten maskers bewonderen. Er wordt gedanst en de voor de regio typische “Guggenmusik”, een soort carnaval fanfare, gespeeld. De optocht eindigt in een groot feest.

18 juli 2020

De beek “Memminger Ach” loopt dwars door de stad Memmingen in Beieren. Eeuwen lang diende de Ach als aandrijving van de molen en als riool. Een keer per jaar werd de beek drooggelegd om schade aan bruggen en molen te repareren en om de Ach van zwerfvuil te bevrijden. Omdat de inwoners van Memmingen gezamenlijke over het visrecht van de beek beschikten, gingen ze ook gezamenlijk vissen, voordat het water werd geloosd. Tegenwoordig is de “Memminger Fischertag” (18 juli 2020) een groot volksfeest.

29 augustus tot 6 september 2020

Speedsurfen is de Formule 1 onder de surfdisciplines. In vergelijking met het ‘normale’ windsurfen is speedsurfen veel extremer. Zowel aan het materiaal als aan de vaardigheden worden hoge eisen gesteld. Om topsnelheden van meer dan 80 km/uur te kunnen bereiken, hebben de surfers veel wind en weinig golven nodig. Elke deelnemer heeft een gps-apparaat om zijn arm dat de route en tijden precies bijhoudt. De snelste ronde van de surfer telt mee voor de classificatie van wedstrijden in de loop van de week. Op het eind wordt aan de hand van een bepaald puntensysteem de Duitse kampioen vastgesteld. Spectaculair om naar te kijken! Meer info vind je hier.