TOP
Foto: Touristik Verband Wiedtal/Andreas Pacek
Een familie op een wandelpad tijdens een lentewandeling in Rijnland-Palts

Lentewandeling in Rijnland-Palts: het Wiedtal

In deze rubriek stellen we elke maand een gebied voor, waarnaartoe je een heerlijke wandelvakantie kunt plannen. Dit keer presenteren we een lentewandeling in Rijnland-Palts. Kom met ons mee naar het Wiedtal.

Volop genieten in het natuurpark Rijn-Westerwald

Het is een geweldige belevenis. Als je op het uitzicht plateau van het Roßbacher Häubchen bent aangekomen, openbaart zich een fascinerend uitzicht over het weidse groen dal van de Wied. Met een overbrugging van 350 hoogtemeters, vraagt de beklimming van de beboste vulkaankegel geen extreme sportieve inspanningen. Eenmaal boven aangekomen op de afgeplatte top heb jij dus rondom een fantastisch uitzicht. Beneden slingert de Wied dwars door het natuurpark Rijn-Westerwald.

Her riviertje Wied in Rijnland-Palts vloeit door een bos heen

Foto: Touristik Verband Wiedtal/Andreas Pacek

Hier ligt verstopt tussen Bonn en Koblenz een kleinood voor natuurvrienden, wandelaars en voor vakantiegangers die rust zoeken. In het dal van de Wied, in de romantische zijdalen en rondom het kuuroord Rengsdorf vind je meerdere gecertificeerde wandelwegen. Deze leiden allemaal naar de bergen van het Westerwald. Smalle paadjes op de oever van de rivier en korte rondlopende routes zijn geschikt voor recreatieve wandelaars. Maar ook gezinnen met kinderen kunnen er prima uit de voeten.

Lentewandeling in Rijnland-Palts: Je hoofd vrij krijgen

De Klosterweg van Rengsdorf naar Waldbreitbach werd bovendien door het Duitse Wandelinstituut opnieuw tot premium-wandelroute benoemd. De route verbindt de RijnSteig over een lengte van 18 kilometer met de WesterwaldSteig. Onder het motto ‘Wandern für die Seele’ vind je rust en afleiding in de natuur en in de kloosters, kerken en kapellen langs de route.

Kinderen in een kruiden kindergarten tijdens een lentewandeling in Rijnland-Palts

Foto: Touristik Verband Wiedtal/Andreas Pacek

Voor kortere wandeltochten bevinden zich langs de oever van de Wied mooie paden en plaatsen waar je kunt uitrusten en naar het kabbelende water kunt luisteren om zo de drukte van thuis te vergeten. Gestressede stedelingen die ontspannen en afleiden moeten leren, zullen daarnaast bij het ‘bosbaden’ de geneeskrachtige werking van de onaangetaste natuur met alle zintuigen voelen.

Kindervriendelijke themawandelingen

Speciaal voor gezinnen zijn er rondom Rengsdorf bijvoorbeeld drie avontuurlijke kabouterroutes. Over een afstand van twee tot vier kilometer kunnen de kinderen op de routes ‘Wasserspaß und Wildgehege’, ‘Fledermaus im Laubachtal’ en ‘Apfelweg am Kräutergarten’ speels de natuur ontdekken.

Het riviertje Wied in Rijnland-Palts tijdens een zomeravond

Foto: Touristik Verband Wiedtal/Andreas Pacek

En op het eind zoekt het hele gezin hongerig en dorstig, maar vol van nieuwe belevenissen, een gezellig restaurant op. De streekgerechten uit het Westerwald en het Rijndal maken het genot van alle zintuigen echter compleet.

Meer informatie over de lentewandeling in Rijnland-Palts

Kijk ook op de website van het Wiedtal.