TOP
Foto: Verbandsgemeinde Bad Hönningen
Vader en zoon wandelen in de wijngaarden aan de middenrijn in Bad Hönningen

Heerlijk wandelen aan de Middenrijn in Bad Hönningen

In deze rubriek stellen we elke maand een gebied voor, waarnaartoe je een heerlijke wandelvakantie kunt plannen. Dit keer presenteren we Bad Hönningen, waar je heerlijk kunt wandelen aan de Middenrijn.

Afkicken in de natuur

In tijden van smartphone, apps en co zijn we bijna overal en altijd bereikbaar. Geen wonder, dat er een trend van digitaal vasten is ontstaan. Het gevoel om een keer ‘offline’ te zijn doet lichaam en ziel goed. En wat is beter geschikt om er eens helemaal uit te zijn dan een ontspannende pauze in een omgeving met veel natuur?

Een kasteel met wijngaarden behoort tot de attracties tijdens een wandeltocht aan de middenrijn in Bad Hönnigen

Foto: Verbandsgemeinde Bad Hönningen

Wandelen aan de Middenrijn: Vlak bij huis

Adembenemende landschappen vind je niet alleen ver van huis: Als je een ontspannen vakantie wilt houden en niet wilt vliegen, is een oponthoud in Bad Hönningen aan de Middenrijn een uitstekende tip. De unieke wandelroutes maken het mogelijk om de omgeving op de meest authentieke wijze te ontdekken: Voor een voettocht zijn er tussen rivier, bos en bergen allerlei routes beschikbaar.

Meer dan 300 kilometer kwaliteitswandelweg

In het lieflijke plaatsje Bad Hönningen komen de Westerwaldsteig, de Rheinsteig en de Limeswandelroute samen. Het zijn alle drie meer dan honderd kilometer lange kwaliteitswandelroutes. Langs de vele routes heb je niet alleen prachtige confrontaties met de natuur, maar vind je ook culturele highlights: behalve meerdere kastelen en burchten is de Limes een heel bijzondere attractie. De vroegere Romeinse grenswal staat – als langste bodemmonument in Europa – al sinds 2005 op de lijst van UNESCO Wereldcultuurerfgoed.

Wandelpad in de wijnbergen van Bad Hönningen

Foto: Verbandsgemeinde Bad Hönningen

Elf druivensoorten

De charme van de streek wordt ook bepaald door de talrijke wijnbergen, die edele wijnsoorten voortbrengen. Het is zeker de moeite waard onderweg te pauzeren en bij enkele wijngoederen een paar van de elf druivensoorten te proberen.

Geneeskrachtig water

In het officieel door de staat erkende ‘Heilbad’ Bad Hönningen, kun je wat doen voor je gezondheid en lichamelijk welzijn. Na indrukwekkende en vermoeiende wandeldagen is een bezoek aan de Kristall Rheinpark Therme een welkome afwisseling: Het thermale, geneeskrachtige water werkt door de rijkdom aan mineralen positief op de gezondheid en zorgt voor een optimale ontspanning. Meer informatie op deze website.