TOP
Foto: Dominik Ketz/Rheinland-Pfalz Tourismus
Wandelaars in het vallei van de Ahr in Rijnland-Palts tijdens de herfst op het rodewijnwandelpad

Herfst- en wintertijd in Rijnland-Palts: Gezellig, ontspannen of actief  

Onze oorsprong, Uw bestemming

Of het nu gaat om wandelen in de Hunsrück, een bezoek aan een traditionele kerstmarkt aan de Moezel of ontspannen in de thermen in Bad Ems – afwisseling en onvergetelijke ervaringen zijn gegarandeerd in de schatkamer van Rijnland-Palts. De landschappelijke en culturele diversiteit van de tien regio’s van Rijnland-Palts, Eifel, Hunsrück, Lahndal, Nahe, Mosel-Saar, Palts, Rijn-Hessen, Romantische Rijn, Westerwald en Ahrdal nodigt uit tot ontdekken en beleven, ook in het koude jaargetijde.

Uitzicht op het moezeldal tijdens de herfst met wijnbergen op de achtergrond

Zicht op het herfstachtige Moezeldal Foto: Dominik Ketz

Wandelen in het koude seizoen & plezier op de piste

Wanneer de ochtendnevel langzaam uit de dalen optrekt, rijp de natuur bedekt en de lucht bijzonder koud en helder is, ontvouwen de natuurlandschappen van Rijnland-Palts hun heel bijzondere charme. Veel van de gecertificeerde wandelpaden zijn ook in het koude jaargetijde goed begaanbaar. De rondwandelroutes “Traumschleifen” (droomlussen) nodigen uit om de herfstige en winterse Hunsrück te ontdekken. De “Traumpfade” (droompaden) leiden door de sprookjesachtige heide in de Oost-Eifel. En op de WesterwaldSteig kunt u aan het einde van de zevende etappe zelfs een tussenstop maken in een berghut. Veel trekkershutten in de Palts zijn ook het hele jaar geopend.

Wandelers in een herfstachtige omgeving op de Nahe-Felsen-Weg in Rijnland-Palts

Wandelen in de herfstachtige Hunsrück. Foto: Dominik Ketz

Wandelen in de herfstachtige Hunsrück In het middelgebergte van Rijnland-Palts is sneeuwval niet gegarandeerd, maar als het goed sneeuwt, is wintersport mogelijk in de Hunsrück, het Westerwald en de Eifel. Of het nu gaat om skiën, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of familieplezier op de sleebanen – iedereen vindt hier zijn winteravontuur.

Een skiër op een piste op de Erbeskopf in Rijnland-Palts

Een skiër op de Erbeskopf, Hunsrück. Foto: Dominik Ketz

Wintertijd in Rijnland-Palts: Magische kerstmarkten

Wanneer de geur van glühwein en kaneel de lucht vult, is het weer zo ver. De kerstmarkten in Rijnland-Palts nodigen u uit voor een kort uitstapje. In een schilderachtige ambiance bieden liefdevol versierde kraampjes regionale specialiteiten en ambachtelijke kunst aan. Zo heeft elke markt zijn eigen charme, of het nu in de grotere steden als Koblenz en Trier is of in kleinere plaatsen als Bernkastel-Kues. Aan de Nahe is een bezoek aan de romantische kerstmarkten in Bad Kreuznach en Bad-Münster am Stein-Ebernburg ook een traktatie voor de luchtwegen. De genezende kracht van zout hangt in de lucht tijdens een wandeling door het Salinendal in kerstsfeer, het grootste openluchtinhalatorium van Europa.

Kerstmarkt in Bernkastel aan de Moezel in het Duitse Rijnland-Palts

Kerstmarkt in Bernkastel. Foto: Dominik Ketz

Ontspannen in geneeskrachtig water

Rijnland-Palts staat bekend om zijn geneeskrachtige baden en kuuroorden. Wanneer het in de herfst en winter buiten koud is, ervaren bezoekers het helende water dat op veel plaatsen diep uit de aarde opborrelt als bijzonder heilzaam voor lichaam en ziel. In de thermen en bij de wellness-behandelingen kunt u zich heerlijk ontspannen en nieuwe energie opdoen.

Een stel geniet van de riviersauna Emster Therme in Rijnland-Palts

Ontspannen in de riviersauna van de Emser Therme. Foto: Dominik Ketz

Gelieve er nota van te nemen dat er voor de evenementen in Rijnland-Palts vanwege het coronavirus nog steeds voorwaarden gelden en er beperkingen van kracht zijn. Neem daarom kort van tevoren rechtstreeks contact op met de organisator. Op deze manier verneem je of het evenement in kwestie doorgang kan vinden en. Ook kun je hierdoor in ervaring brengen welke voorwaarden in de herfst- en wintertijd in Rijnland-Palts van toepassing zijn.

Meer informatie over Herfst- en wintertijd in Rijnland-Palts

Kijk op de website www.rlp-toerisme.nl

Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH, Löhrstraße 103-105, 56068 Koblenz, Telefoon 49 (0) 261 91520-0, E-Mail: info@rlp-toerisme.nl