TOP
Luchtopname van de Altmühltherme in Treuchtlingen

Ontspannen in de Altmühltherme in Treuchtlingen

Vanuit een diepte van ongeveer 800 meter borrelt het warme, 18.000 jaar oude, geneeskrachtige water naar de bassins van de Altmühltherme in het Beierse Treuchtlingen. Naast het thermale bad is er een saunacomplex, een zoutlounge en een groot zwembad.

Het buitenbad van de Altmühltherme in Treuchtlingen

Een bezoek aan de Althühltherme in Treuchtlingen wordt helemaal een genot voor lichaam en geest, als je het combineert met een behandeling of arrangement in het aangrenzende wellnesscentrum Altmühlvital.

Treuchtlingen, in het natuurpark Altmühltal, is officieel een thermenstad en het is een ideale plek voor alles wat met gezondheid, welbevinden en natuurlijke rust te maken heeft. De bergachtige omgeving zorgt al voor de nodige ontspanning. Maar rustzoekers genieten al sinds jaar en dag ook van de weldadige effecten van het 18.000 jaar oude geneeskrachtige water. Dit stroomt vanuit een diepte van ongeveer 800 meter in de bassins van de Altmühltherme in Treuchtlingen.

Aanlokkelijk als het koud is

Vooral als de temperatuur buiten langzaam naar beneden gaat, is de Altmühltherme met zijn warme thermale baden erg aanlokkelijk. Met een wateroppervlak van 2.700 vierkante meter behoort het thermale bad tot een van de grootste van Duitsland. Het borrelende, geneeskrachtige water heeft een temperatuur van 32 tot 37 graden. Het bevat essentiële mineralen en sporenelementen die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid, revalidatie en het welbevinden.

Panorama sauna in de Altmühltherme in Treuchtlingen

Vooral klachten aan het bewegingsapparaat hebben baat bij het heilzame water van de Altmühltherme. Daarnaast beschikt het twee verdiepingen tellende complex aan de rivier de Altmühl over een groot saunagedeelte. Hier kun je onder meer in een 3.000 vierkante meter tellende  zoutlounge terecht, waar het hoogwaardige Hymalayazout je vrij laat ademen. Het zwembad dat bij de thermen hoort heeft verschillende glijbanen, duikplanken, waterspellen en een kinderbad. Hierdoor valt er voor het hele gezin genoeg te beleven.

Hotstone massage in de Altmühltherme in Treuchtlingen

Een verblijf in het thermale bad is bovendien prima te combineren met een behandeling in het aangrenzende wellness-centrum Altmühlvital. Of je nu kiest voor een massage met massagekaarsen (vanaf 36 euro), die door een speciaal mengsel van oliën en vetten een anti-aging effect heeft, een hotstonemassage (vanaf 38 euro) met heerlijke warme stenen of een ontspannende rugmassage – het wellness-aanbod laat niets te wensen over.

Vrouw ontspant tijdens haar openthoud in de Altmühltherme in Treuchtlingen

Foto: Darius Bashar/Unslash

De arrangementen die het wellness-centrum Altmühlvital aanbiedt, beloven een verjongingskuur voor lichaam, geest en zintuigen. De ‘Vital-Woche’ (Vitaalweek) bijvoorbeeld, bestaat uit zes overnachtingen in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt. Bovendien krijg je drie dagkaarten voor de Altmühltherme, massages, aquagym en toegang tot de zoutlounge (vanaf 420 euro per persoon). Het arrangement ‘Wohlfühlmomente’ (momenten van welbevinden) combineert een bezoek aan de Altmühltherme en het saunagedeelte met een rustgevende aroma-oliemassage (vanaf 59 euro per persoon). Wie even wil ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen, geniet in het kader van ‘Kleinen Auszeit’ (kleine pauze) van een ontspannen dag in de Altmühltherme. Ook een aroma-oliemassage en een verzorgend Cleopatrabad (vanaf 65 euro per persoon) horen erbij.

Het kinderbad in de Altmühltherme in Treuchtlingen

Meer informatie over de Altmühltherme in Treuchtlingen

De Altmühltherme in Treuchtlingen is het hele jaar geopend van 9-21 uur. Voor volwassenen kost een dagkaart 14,90 euro, 2 uur toegang kost 8,90 euro. Toegang tot het saunagedeelte en het zwembad met toeslag.

Voor meer informatie over de regio op de website von Tourismus Treuchtlingen.