TOP
Foto: Lucija Ros
Uitzicht vanuit een tent tijden het Glamping

De beste glamping-spots in Duitsland

Glamping, dat is kamperen met een snufje glamour en een flinke dosis comfort, als het even kan op een grandioze plek en met een charmante inrichting. Hier zijn onze lievelingsplekken tussen de bergen en de zee.

 

Tiny House in Büsum Sleeswijk-Holstein

Copyright: TMS Büsum GmbH

O, jij mijn tiny house

Open haard meets astronautendouche en ook een goed geoutilleerde kitchenette mag in dit superleefbare minihuis niet ontbreken. Deze tiny houses voor naar keuze twee of vier personen staan op meerdere plekken in Duitsland. Onze favorieten zijn Amrum, de Salemer See in het hertogdom Lauenburg (ook in Sleeswijk-Holstein) of aan de Geltinger Bucht, die zich eveneens in het hoge noorden bevindt. Het seizoen loopt meestal van april tot oktober. Vanaf 79 euro per nacht. 

Interieur van het Tiny House in Büsum

Foto: Green Tiny House

Hogerop in de boomhut

Slaap boven de boomtoppen in het Uckermark boomhut hotel in Brandenburg

Foto: Baumhaushotel Uckermark

Het is de moeite waard om ‘s avonds tussen de boomtoppen door naar de sterren te kijken. Want die stralen hier als kleine zaklampen om het hardst. In het biosfeergebied Schorfheide-Gorin horen zes romantische boomhutten bij het „Gut Gollin“. Een overnachting daar garandeert altijd een ding: een avontuurlijk natuurgevoel.  Als je er zin in hebt kun je ook oefenen op de ‚Overlevingstraining voor beginners‘. Want een overnachting zonder stroom en stromend water behoort desgewenst ook tot de mogelijkheden. Maar geen zorgen: het kan ook mét. Vanaf circa 160 euro per nacht. 

 

Zonder hoeken en randen: iglocamping

Een ding is zeker, hier in de Allgäu: in dit wonderschone huisje vakantie vieren is iets heel bijzonders. Dat kan eraan liggen dat deze accomodaties een geslaagde mix van hobbithuis en aistream-camper zijn. Tien van deze iglo’s staan pal aan de Badesee en als je een iets groter water zoekt, dan ben je binnen 30 minuten bij de Bodensee. Hier kun je bovendien prima fietsen en wandelen! Vanaf circa 80 euro per nacht voor 2 personen.

 

Met beide benen op de grond: Gondel Gisela

Slapen in de Gisela gondel in het Zwarte Woud is ook glamping

Foto: PR

We geven het meteen toe: twee weken zouden we het hier niet uithouden, daarvoor is het iets te klein. Maar verder is Gondel Gisela een overnachtingshoogtepunt. Oorspronkelijk komt ze uit de Franse Alpen, maar ze brengt haar levensavond nu door in het schilderachtige Zwarte Woud aan de Schluchsee. Als je je hier in slaap laat wiegen, moet je veel van elkaar houden, want het bed in de cabine is ovaal en meet op zijn breedst 1,35 bij twee meter. O ja, een slaapzak moeten jullie ook meenemen. Vanaf 85 euro per nacht.