TOP
Ritter von Kempski Privathotels
Buitenaanzicht van het Naturresort Schindelbruch in Stolberg

Mooie hotels buiten de stad

Bij Duitsland magazine houden wij nu eenmaal van mooie hotels. En vaak genoeg bevinden die zich in grotere steden, tot metropolen aan toe. Natuurlijk, want daar is ook veel te zien. Maar af en toe hebben we ook eens een time-off nodig ver van de hectiek. En als we dan net even geen zin hebben in een camping, zoeken we graag een onderkomen in een van deze hotels buiten de stad.

Tekst: Konrad Bender

Forstgut/Regen

Comfort en luxe midden in het Beierse Woud: dat beloven de vijf junior- en acht luxe chalets van het Chaletdorf Forstgut bij het kleine plaatsje Regen. In een van de laatste oerbossen van Europa treedt de ontspanning haast vanzelf in. Maar ook de riant bemeten en stijlvol ingerichte chalets dragen ertoe bij dat jullie de ballast van alledag in een mum van tijd van je schouders kunnen laten vallen. Daarvoor zorgt niet alleen de sauna die in elk knus verblijf is ingebouwd. Ook het uitzicht op het Beierse Woud waarvan je hier geniet laat de ziel tot rust komen en het lichaam ontspannen. In de acht luxe chalets voor twee tot vier personen vraagt bovendien een whirlpool erom uitvoerig te mogen bubbelen. Wat wil je nog meer na een zorgeloze dag wandelen in het bos of zonnen op het terras? Dan ben je ook het laatste restje stress van thuis snel vergeten.

Forstgut Waldchalet Arber in Regen in het Beierse Woud
Fotostudio Eder

Der Eisvogel/ Bad Gögging

In totaal 15 behandelruimtes vind je in het Wellness & Genusshotel Der Eisvogel. Op maar ruim een uur van München en op een steenworp afstand van de Donau kunnen jullie je volgens alle regels van de kunst laten kneden en daarna laten voorzien van een hoppakking. Ja, dat lees je goed, we zijn tenslotte in Beieren! Om precies te zijn in Hallertau, het grootste oogstgebied van hop ter wereld. En die zie je ook terug in het aanbod van wellness-behandelingen, net als de beste bestanddelen uit het moeras dicht bij het plaatsje. De vriendelijke, ingetogen-voorname kamers met veel hout en lichte materialen maken het ontspanningsweekend helemaal af. Daar zouden we graag inchecken.

Günter Stadl

Jordan’s Untermühle/ Köngernheim

Oude architectuur nieuw leven inblazen: die niet altijd eenvoudige spagaat is bij Jordan’s Untermühle in Köngernheim in Rheinhessen met bravoure gelukt. In de 45 kamers en suites van dit pittoreske vakwerk-toevluchtsoord in de omgeving van Mainz kunnen jullie een ontzettend knus, knuffelig weekend voor twee doorbrengen en je daarbij ook nog op en top laten verwennen. Het wellnessgedeelte heeft onder meer een Finse sauna met een panoramisch uitzicht, een biosauna en een aromatisch stoombad, een koud dompelbad en een verwarmd buitenzwembad. Daarna smaakt het diner in het restaurant van het huis – natuurlijk met excellente wijn van de streek – meteen dubbel zo goed. Daarvoor wil je hierheen.

Buitenaanzicht van de Jordans Untermühle in Köngernheim met zwembad
Jordan's Untermühle

Naturresort Schindelbruch/ Stolberg

Ontspanning hoeft niet altijd (maar ook) door wellness te komen. In Naturresort Schindelbruch kunnen jullie ogen bijvoorbeeld volop genieten van een uitgebreide verandering van decor. In het omgebouwde jachtslot staan namelijk de mooie dingen des levens centraal: de kunsten. Concreter: in de vorm van speciaal voor het huis gemaakte kunst aan de muur van echt porselein uit Meissen, en daarnaast een grote hoeveelheid mooie figuren en beelden die over het hele gebouw verspreid zijn. Dus ook in de 91 kamers en suites, die verder ook niets te wensen over laten. Daarnaast moet een bezoek aan de spa van 2500 vierkante meter op jullie ontspannings-to-do-lijst staan. En een ding hebben we nog niet vermeld: het heerlijke landschap van de Harz.

Ritter von Kempski Privathotels

La Maison/Saarlouis

Ook de smaakzin zou graag ook eens uit de alledaagse sleur willen ontsnappen en genieten van wat welkome afwisseling. Dat gaat heel erg prima in Restaurant Louis in Saarlouis. Dit Fine-Dining-etablissement kreeg al in 2019 een ster in de Guide Michelin. In 2022 kwam daar zelfs nog een tweede bij. Dan kan Gault & Millau natuurlijk niet verstek laten gaan. Die gaf in 2022 meteen maar drie koksmutsen als onderscheiding aan chef-kok Sebastian Sandor voor zijn spannende mix van de Franse, Scandinavische en Japanse keuken. En wie, zoals in de volksmond gebruikelijk is, na het eten gaat rusten, kan meteen zijn intrek nemen in La Maison. Het viersterrenhotel is namelijk de thuisbasis van het restaurant en zou ook zonder sterrenkeuken een uitstapje al meer dan waard zijn.

Restaurant LOUIS in Hotel La Maison in Saarlouis
La Maison Hotel / Tom Gundelwein