TOP

Dat is pas lekker! Gluur toch eens even mee in de traditionele pannetjes van de Duitsers! Wat ligt daar te sudderen en te pruttelen? Heerlijke

Pure kwelling zo nu en dan, die Duitse taal. Soms zijn de woorden identiek met die in het Nederlands of op z’n minst makkelijk herleidbaar:

Duitsland wordt wel  het land van dichters en denkers genoemd, dat weten we allemaal. Maar, is het vanwege de ontbrekende alliteratie, dat in het rijtje

Ze zijn rond, voor het grootste deel met aardappelen en creatief inzetbaar. Knoedels horen in de Duitse keuken, zoals uien op een frietje speciaal horen.

Voor ons gevoel waren we naar een subtropisch land verhuisd. Zo warm was de zomer in hartje Duitsland. Een aangenaam soort vakantiegevoel. Ook al omdat

Brood zorgt in ons gezin voor een regelmatig terugkerend logistiek probleempje. Blik in de diepvries, gevolgd door de kreet: “Mam, we hebben geen brood meer!”,

Georg Baselitz  wil ook op hoge leeftijd niet alleen maar geprezen worden. Tekst: Ralf Johnen De wereld op z'n kop zetten Rebellie tegen het establishment behoort in het

De locaties van UNESCO-Werelderfgoed zijn – waar ook ter wereld – bijzonder intrigerend. Voor de mensen die ter plaatse leven, maar natuurlijk ook voor toeristen

Duitsland is niet alleen beroemd om haar exquise wijnen, haar ambachtelijk gebrouwen bieren, maar ons buurland heeft ook heel wat te bieden voor in de

Wereldwijd hebben metropolen bijnamen. New York wordt bijvoorbeeld Big Apple genoemd en Parijs de stad van de liefde. Ook in Duitsland is dat het geval,

Het zijn trefpunten, afscheidsplaatsen of gewoon plaatsen waarvandaan je naar je bestemming reist. Vaak bepalen stations de eerste indruk van een stad en geven een

Een bezoek aan  Berlijns bekendste snackbars en twee grand dames van de Berlijnse curryworst. Tekst: Philipp Eins Vera Stenschke kan zich niet herinneren, wanneer er voor het