TOP
Foto: Tourist Information Borkum
Foto van ondermeer Duinen en het dorp Borkum met vuurtoren

Parel in de Noordzee: Op Borkum adem je de vrijheid!

Op ongeveer twee uur varen van het Duitse vasteland ligt het Waddeneiland Borkum. Het eiland heeft een uniek landschap, heilzame lucht en je kunt er heel veel ondernemen. Met een oppervlakte van 30 km² is dit namelijk het grootste van de zeven Oost-Friese Waddeneilanden. Er is volop ruimte voor sport, natuur, vitaliteit en cultuur.

Blowkarter op het strand tijdens de zonsondergang

Foto: Tourist Information Borkum

Een paradijs voor actieve vakantiegangers

De natuur van Borkum inspireert op allerlei manieren om sportief bezig te zijn. Hardlopers, nordic walkers, fietsers of wandelaars kunnen hun hart ophalen op de 130 kilometer aan fiets- en wandelpaden. Het zeeklimaat is favoriet bij water- en strandsporters, die zich op de kilometerslange en brede stranden kunnen vermaken met surfen, kiten, strandzeilen, kitebuggy-rijden of natuurlijk beachvolleyballen. Niet voor niets is Borkum een van de twee enige Duitse strandzeil- en kitebuggy-hotspots waar je ook nog de mogelijkheid hebt een strandzeil-bewijs te halen.

Zeehonden op het strand van een Duits waddeneiland

Foto: Tourist Information

Traditie, spanning en vermaak

Ook in cultureel opzicht heeft Borkum veel te bieden. De drie vuurtorens, een watertoren en het museum voor lokale geschiedenis verrassen bezoekers keer op keer. Van oudsher werden op Borkum voor de kuurgasten echter ook veel muziekvoorstellingen gegeven. Deze zijn nu in het kader van ‘Musik & Meer’ in een nieuw jasje gestoken. Ze vinden plaats in het muziekpaviljoen met ook een schilderachtig uitzicht op de Noordzee.

Duinen en vuurtoren op het friesische waddeneiland Borkum

Foto: Tourist Information

Unieke natuur op Borkum

Borkum ligt midden in de Waddenzee en is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het eiland heeft een meer dan indrukwekkende flora en fauna. Een 26 kilometer lang zandstrand, wetlands, meertjes, de zeehondenbank met zijn vele dierlijke bewoners, het Ostland, wadlopen of gewoon het typische duinlandschap – bewoners en gasten genieten van het wandelen in de frisse lucht. De zee beweegt zich in een eindeloze cyclus van eb en vloed en bedwelmt je zintuigen en bij iedere ademhaling voel je het leven. Hier adem je de vrijheid.

Ondermeer vor het zonsondergang op het strand van het waddeneiland Borkum kom je naar Duitsland

Foto: Tourist Information

Optimaal ontspannen

De unieke ligging van Borkum zorgt niet alleen voor afstand tot het alledaagse leven, de lucht heeft ook een heilzame werking die ideaal is voor lekker doorademen. Meerdere keren is Borkum uitgeroepen tot allergie-vriendelijke gemeente en bovendien als thalasso-kuuroord. Het recreatie- en avonturenbad ‘Gezeitenland ~ Wasser und Wellness’ biedt echter een breed scala aan thalasso- en fitnessarrangementen.

Muziekpaviljoen op het grootste en echter ook mooiste Duitse waddeneiland

Foto: Tourist Information

Toeristeninformatie

Georg-Schütte-Platz 5, 26757 Borkum, info@borkum.de, Tel.: 04922/933-0, of ga bijvoorbeeld naar de website van het eiland.