TOP

Veel mensen kijken het hele jaar uit naar carnaval. Aan de Rijn wordt er gefeest, gehost en gelachen. Niet alleen voor een dag, maar zes

30 juni 2018 tot 28 april 2019

Arpmuseum, Bahnhof Rolandseck: »Ich zerschnitt Berge von Papier in einer großen Euphorie«. In het oeuvre van Hans Arp nemen papierwerken een belangrijke plaats in. Naast zijn teken- en grafische werk scheurt, knipt, plakt, beschildert en verfrommelt hij en geeft zo het papier een derde dimensie. . Het moderne museum aan de Rijn is met het Bahnhof Rolandseck uit 1858 een fantastische combinatie. Op zich al een bezichtiging waard! In het station stopt de regionale trein Mittelrheinbahn RB 26 van Keulen naar Mainz.

16 december 2018 tot 16 juni 2019

Historische Museum der Pfalz, Speyer.De tentoonstelling presenteert de tot nu toe grotendeels onbekende privé-herinneringen aan Marilyn Monroe, de meest gefotografeerde vrouw van de 20e eeuw. Te zien zijn behalve foto’s ook kleding, accessoires, rekwisieten en brieven uit de nalatenschap van de voor velen nog steeds fascinerende vrouw.

25 januari tot 24 februari 2019

Kasteel Drachenburg, Königswinter Kasteel  Drachenburg is ’s avonds  tussen 18 en 22 uur binnen en buiten sprookjesachtig verlicht. Een gecombineerd kaartje voor toegang en de Drachenfellsbahn vanuit Königswinter kost € 15 en voor kinderen van 6 tot 17 jaar € 9.

5 februari tot 3 maart 2019

Museum Frieder Burda, Baden Baden. Voor het eerst is het bij Sotheby’s geveilde en vervolgens versnipperde werk van Banksy  ‘Love is in the bin’ te zien. Op verzoek van de kunstenaar is de toegang, maar wordt verzocht om een donatie voor een goed doel.

1 maart tot 30 juni 2019

Gemäldegalerie Staatliche Museen, Berlijn: Mantegna en Bellini – Meesters van de renaissance. De tentoonstelling ‘Mantegna und Bellini – Meister der Renaissance’ toont de wederzijdse invloed van de beide meesters van de vroege renaissance, die ontstond toen Andrea Mantegna (1431 – 1506) met de zuster van Giovanni Bellini (1435 – 1516) trouwde. Zo liet Mantegna aan Bellini veel zien over de antieke kunst, terwijl Bellini Mantegna beïnvloedde met zijn zachte, eigenzinnige schilderstijl.

29 tot 31 maart 2019

Krefeld, An der Rennbahn. Met 170 kramen luidt dit tuinevenement het voorjaar in. Een prachtig aanbod van planten, tuingereedschappen, decoraties, showtuinen, meubilair tot aan mode, kunst en accessoires. Voor de kinderen is er een apart programma, zodat het uitstapje voor het hele gezin een succes wordt. In de biergarten worden allerlei lekkernijen aangeboden.  

17 april tot 6 oktober 2019

Heilbronn. Om de twee jaar organiseert een andere Duitse stad de Bundesgartenschau, kortweg BUGA. In 2019 komt de BUGA naar Heilbronn. De stad aan de Neckar met ruim 125.000 inwoners, begroet gedurende de hele zomer internationale gasten in de reusachtige tuin midden in de stad. Voor het eerst in de bijna 70-jarige geschiedenis van de BUGA wordt een gecombineerde tuin- en stadstentoonstelling aangelegd. Onder het motto ‘Blühendes Leben’ zal een symbiose van tuinkunst met urbane architectuur ontstaan. Met meer dan 5000 evenementen worden de bezoekers 173 dagen lang vermaakt.

11 tot 26 mei 2019

Augsburg. In 2019 viert Mozartstad Augsburg het feit, dat 300 jaar geleden Leopold Mozart, vader van de beroemde zoon Wolfgang Amadeus, hier werd geboren. Ter gelegenheid hiervan zullen behalve het Duitse Mozartfeest en internationale vioolconcours in mei en juni het hele jaar highlights plaatsvinden zoals de verschijning van de eerste wetenschappelijk onderbouwde Leopold-Mozart-biografie, de opening van de nieuwe tentoonstelling in het Mozarthaus en een veelzijdig programma met theater- en dansvoorstellingen, concerten, rondleidingen en exposities.

13 mei tot 16 juni 2019

Gedurende twee weken bieden veel restaurants in heel Nederland een 3-gangen menu aan begeleid door Duitse wijnen voor € 45. Tegelijkertijd  verkopen diverse Nederlandse wijnhandelaren Duitse wijnen tegen speciale prijzen en aanbiedingen.

2 juni 2019

Mariah Cary gaat op wereldtournee met haar nieuwe album ‘Caution’.  De meervoudig bekroonde zangeres, met een stembereik van vijf octaven, staat op 2 juni 2019 tijdens haar Europese optredens in Paris, Aalborg, Barcelona, Bordeaux en  Amsterdam op het podium in de Barclaycard Arena in Hamburg.

20 juni tot 15 juli 2019

Golfclub München Eichenried. Het toernooi in München is absolute wereldtop. Vorig jaar was het BMW International Open een groot succes met een zinderende finale, waar Matt Wallace Martin Kaymer naar de tweede plaats verwees. Een hole-in-one award, een BMW i8 Roadster werd gewonnen door Aaron Rai.