TOP

4 mei 2019

Op 4 mei viert de Oostzee Sleeswijk-Holstein de dag van het broodje vis. Dit broodje is aan de Oostzeekust zo populair, dat er een hele

25 januari 2019 tot 25 januari 2020

„[R]Evolution“ is de nieuwe motocross show van de ‚Kings of Xtreme‘. Tijdens het spektakel springen de freestyle motorcrossers en mountainbike dirtjumpers via een schans tot 23 meter ver en 12 meter hoog. De 2,5 uur durende show biedt spanning, action en verrassingen. Het parcours verloopt langs een „X“, waardoor het publiek een beter zicht op de show elementen heeft. Daarnaast staan er wedstijden, races, danseressen en muziek op het progamma. Het lijkt op een modern circus en is daarom voor het hele gezin geschikt. Er zijn twee voorstellingen: om 13 uur en om 20 uur.

21 tot 22 juni 2019

Het museum Folkwang is op midzomernacht  gedurende 24 uur geopend in verband met de nieuwe presentatie van de permanente tentoonstelling „Neue Welten. Die Entdeckung der Sammlung“. Op 21 juni vindt er vanaf 18 uur een gevarieerd programma plaats, bestaand uit artist talks, rondleidingen met curatoren, zaklamp rondleidingen, late night lectures en spannende midzomerspecials. Hoogtepunt van het programma is op 21 juni het zomerfeest met een popconcert op de wei voor het museum en dj sets in het museum tot de vroege ochtend. Op 22 juni staan er ochtend yoga en familierally‘s op het programma. Toegang en deelname aan het programma zijn helemaal gratis!

14 juni tot 15 september 2019

De Staatliche Kunstsammlungen Dresden (SKD) eert Rembrandt met een grote tentoonstelling van 14 juni tot 15 september in het Kupferstichkabinett van het Residentieslot. De Saksische keurvorsten waren een groot liefhebber van zijn werk en legden een grote collectie aan. Voor de tentoonstelling de ‘Streek van Rembrandt’ krijgt SKD ook Rembrandts uit andere musea in bruikleen. De tentoonstelling bestaat uit circa 100 werken, waaronder twee portretten uit de GemĂ€ldegalerie Alte Meister en vele etsen. Daarnaast 50 werken van andere kunstenaars die door het vakmanschap van Rembrandt werden geĂŻnspireerd, zoals schilderijen van Francis Goya, Lovis Corinth, KĂ€the Kollwitz en Pablo Picasso.

10 tot 12 mei 2019

De haven van Hamburg is jarig! Dat moet gevierd worden. Bij een verjaardagsfeestje mogen natuurlijk de gasten niet ontbreken, en wie of wat zouden dat kunnen zijn bij een verjaardag van een haven? Precies, schepen! Daarom zullen er van 10 tot 12 mei 2019 vier enorme zeilschippen in de haven liggen: de Alexander von Humboldt II, de Kruzenshtern, de Sedov en de Mir. Bovendien meren er ongeveer 300 verschillende soorten schepen af, die deels ook bezichtigd kunnen worden. Ga je mee aan bord?

17 april tot 21 juli 2019

In de tentoonstelling ‘Utrecht, Caravaggio und Europa’ in de Alte Pinakothek in MĂŒnchen draait het allemaal om de bijzondere stijl van Caravaggio en om hoe de drie Utrechtse schilders Hendrick ter Brugghen (1588-1629), Gerard van Honthorst (1592-1656) en Dirck van Baburen (rond 1592/93-1624) door de beroemde Italiaanse kunstschilder werden geĂŻnspireerd. Bezoekers kunnen de tentoonstelling door middel van een raamprogramma met workshops, opera, dans, toneel en lezingen op een nieuwe manier ervaren. Meer info vind je hier.

15 tot 18 augustus 2019

Europa’s drift-elite komt naar Duitsland! In Midden-Duitsland staan vijf enorme graafmachines op een schiereiland midden in het Gramminer meer. De perfecte omgeving voor een spannend race - event. Omringd door duizenden toeschouwers, nemen meer dan 100 professionele drift rijders uit 26 landen het weer tegen elkaar op. Tijdens de spectaculaire showdown na zonsondergang gaat het niet alleen om de kroon van de IRON DRIFT KING 2019, maar ook om het behalen van punten voor de competitie Drift Masters European Championship. Kaarten krijg je hier.

31 mei tot 1 juni 2019

Als je een reisje naar Hamburg plant, moet je zeker even de festival-kalender raadplegen. Voor jazzliefhebbers is het Elbjazz-Festival op 31 mei en 1 juni 2019 een aanrader. Tegen het fantastische decor van de Hamburgse haven vinden zo'n 50 optredens plaats, met o.a. Jamie Cullum, Tower of Power, Michael Wollno en Sophie Hunger. Maar ook nieuw talent zoals Kamaal Williams, Altin GĂŒn, Alfa Mist, Kokoroko en Mildlife kun je hier ontdekken. Op www.elbjazz.de kun je een kaartje kopen voor Ă©Ă©n of beide dagen.

11 april tot 1 september 2019

De interactieve tentoonstelling in het Musum fĂŒr Kommunikation in Berlijn gaat over ‘Gesten – gestern, heute, ĂŒbermorgen’ (‘Gebaren – gisteren, vandaag en overmorgen’). Een duim omhoog suggereert dat we ergens mee instemmen en met de beweging waarmee vroeger het autoraampje werd opengedraaid vraag je of iemand het raam open doet. Met onze handen imiteren wij voorwerpen en de manier waarop wij ze gebruik(t)en. De expositie laat de geschiedenis zien van de gebarentaal en de ontwikkeling ervan in een wereld, waarin de techniek een steeds dominantere plaats inneemt. Welke rol spelen gebaren in de menselijke communicatie? De tentoonstelling geeft hierover inzicht en bovendien kun je zelf deelnemen aan diverse virtuele projecten.

3 tot 5 mei 2019

'Schein und Sein` is het motto van de 15de residentiedagen Bayreuth. Wat was eigenlijk schijn, en wat zijn; ÂŽschein` en ÂŽsein` dus in de tijd van de barok waarin pracht en praal zo’n belangrijke rol speelde? Op zaterdag 4 mei vindt er een bruisend feest plaats voor het hele gezin in het Neue Schloss, de hoftuin en het MarkgrĂ€flichen Opernhaus. Je kunt je eigen eten en drank meenemen om in de hoftuin gezellig te picknicken, of je koopt iets lekkers bij een van de kraampjes. Op het programma staat o.a. muziek, dans, workshops, rondleidingen en barokke tuinspelen voor klein en groot.

9 tot 18 augustus 2019

EĂ©n keer per jaar ondergaat de binnenstad van Wiesbaden een gedaanteverwisseling als ‘langste wijnbar ter wereld’. De Rheingauer wijnweek trekt ieder jaar duizenden riesling-vrienden. Ongeveer honderd kraampjes bieden van 9 tot 18 augustus producten uit de Rheingau aan: jonge wijnen, maar ook auslesen en sprankelende sekt. Proeven en genieten van een tocht door de wijnbergen van de Rheingau. En tussendoor niet vergeten ook een glas water te drinken. Behalve de Rheingauer riesling zijn er gelukkig ook kramen met culinaire specialiteiten en diverse podia waar muziek wordt gemaakt.    

13 tot 28 april 2019

Sinds 2006 transformeert Bremen elk jaar tot mekka voor jazzfans. Bezoekers uit rond 60 verschillende landen komen naar jazzahead! Naast jazz uit de hele wereld is er elk jaar extra aandacht voor een bepaald land. Voor 2019 is de keuze op Noorwegen gevallen. EĂ©n van de hoogtepunten is de grote jazzahead! CLUBNIGHT op zaterdag 27 april. Met een kaartje kunnen muziekfans tot laat in de nacht op 34 locaties naar live bands luisteren en tot zondagochtend 10 uur is het ook geldig voor het openbaar vervoer in Bremen. Helemaal gratis is het open air optreden van Beady Belle op de ‚Domshof.‘