TOP

31 augustus 2019

Op zaterdag 31 augustus vindt in de Berlijn weer de "Lange Nacht der Museen" plaats. Bezoekers krijgen op deze dag tot diep in de nacht toegang tot 75 musea. Ze kunnen dit grote culturele feest van drie uur ’s middags tot drie uur ’s nachts beleven. Er is voor iedereen iets bij: of je nou meer van klassieke of moderne kunst, geschiedenis of techniek houdt. Naast de geopende musea zijn er ook een groot aantal evenementen die speciaal voor deze dag georganiseerd worden. Omdat er zo veel op het programma staat, is het verstandig om van tevoren een route samenstellen. Tickets kosten €18, meer info en tickets hier.

9 tot 20 oktober 2019

Van 9 tot 20 oktober staat de Duitse hoofdstad in het teken van het licht: Tijdens de twee festivals ‚Festival of Lights‘ en ‚Berlin leuchtet‘ zijn zowel bekende als minder bekende Berlijnse monumenten feestelijk verlicht. In totaal zijn meer dan 50 locaties in de stad verlicht, daaronder de Brandenburger Tor, de Berliner Dom en de Fernsehturm. De kleurrijke kunstwerken worden door middel van laser, 3D videomapping en kleurenlampen op de gebouwen geprojecteerd. Als je het moeilijk vindt om te kiezen welke plaatsen je in de metropool wilt bezoeken tijdens het festival, raden we aan om een Nederlandstalige rondleiding te boeken.

21 september tot 6 oktober 2019

Van 21 september tot 6 oktober is het weer ‘Wiesn’-seizoen! Met jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers geldt het Oktoberfest als het grootste volksfeest ter wereld. Het 186e oktoberfest begint traditioneel om 12:00 uur, wanneer de burgemeester van MĂŒnchen “Ozapft is!” roept („Het vat is aangeslagen!“). De Theresienwiese is het centrum, waar het feest elk jaar sinds 1810 gehouden wordt.Veel mensen dragen traditionele klederdracht, waaronder de bekende lederhose en dirndl. Op het terrein staan ongeveer 16 grote festivaltenten: Hier wordt gegeten, gedronken, gezongen, gedanst op de traditionele Beierse muziek en vooral ook druk gecommuniceerd. Meer info vind je hier.

15 juni tot 15 september 2019

Indianen en cowboys opgelet: Nog tot 15 september verandert de NaturbĂŒhne Elspe in het wilde westen. Bij de voorstelling ‘Winnetou 3 – Winnetous letzter Kampf’ zijn meer dan 60 acteurs en 40 paarden betrokken. Stuntnummers, paardenshows en livemuziek zorgen met deze voorstelling op het 120 000 vierkante meter grote terrein voor een echt spektakel. Elk jaar komen rond 180 000 gasten naar Elspe, een klein stadje in het Sauerland, om het indianenopperhoofd uit de beroemde verhalen van Karl May bij zijn spannende avonturen te zien. Toegang vanaf €19,90, meer info hier.

23 tot 25 augustus 2019

De verjaardag van koning Lodewijk II van Beieren is in Beieren een belangrijke dag. In het mooie stadje FĂŒssen, dat dichtbij Lodewijks sprookjeskasteel Neuschwanstein ligt, wordt zijn 174e verjaardag gevierd: Van 23 t/m 25 augustus wordt er een gevarieerd programma aan de koning gewijd. Op een ambachtelijke kunstmarkt in een barokke tuin kun je onder andere zelfgenaaide portemonnees, zelf ontworpen dirndls, hoeden en veel meer kopen. 17 Foodtrucks zullen verrukkelijke gerechten serveren, waarvan je met uitzicht op het kasteel Neuschwanstein kunt genieten. Hoogtepunten zijn drie voorstellingen van de succesvolle musical LudwigÂČ en een groot afsluitend vuurwerk boven de Forggensee op zondagavond vanaf 22.30 uur. De toegang tot het buitenterrein is gratis. 

17 mei tot 15 september 2019

Nog t/m 15 september is in de Bundeskunsthalle in Bonn de tentoonstelling ‘Verwandlung der Welt‘ over Johann Wolfgang Goethe te zien. Het werk van de wereldwijd bekendste Duitse dichter is in vele talen verschenen. Dit is de eerste grote tentoonstelling over de literaire reus sinds 25 jaar. Bezoekers krijgen een overzicht van zijn werk en zijn biografie. Naast schilderkunst, beeldhouwen, grafisch werk en fotografie spelen ook theater, film en muziek een belangrijke rol. Goethe wordt niet zomaar als kritische waarnemer gepresenteerd, maar ook als veelzijdige kunstenaar, die tot de dag van vandaag schrijvers, schilders, beeldhouwers, componisten, fotografen en regisseurs inspireert.

30 augustus tot 7 september 2019

Tijdens de Warsteiner Internationale Montgolfiade stijgen van 30 augustus tot 7 september rond 200 kleurrijke ballons op. Dit grootste ballonfestival in Duitsland is een trefpunt voor ballonpiloten, hun crews en vrienden. Naast gewone ballons zijn er ook tweehonderd met een bijzondere vorm, van lachende zonnebloemen tot zeepaardjes en flessen. Op vijf van de negen festivaldagen kunnen de sfeervol gloeiende ballons in het donker worden bewonderd. Tijdens deze zogenoemde ‘Night Glows’ blijven de ballons langer op de grond. Meevliegen mag natuurlijk ook! Hiervoor alsjeblieft vooraf aanmelden.

7 tot 18 augustus 2019

Van 7 t/m 18 augustus trekt de tuinbeurs ‚LebensArt Brandenburg‘ vele mensen naar het betoverende stadje Brandenburg an der Havel. In crùmewitte tenten kunnen bezoekers een heleboel mooie en praktische dingen ontdekken: bijvoorbeeld tuinmeubelen, barbecues, merkkleding, accessoires en wellness producten. Ook ambachtslieden en kunstenaars zullen er aanwezig zijn. Bezoekers worden uitgenodigd om over hun schouders mee te kijken en een indruk te krijgen van hun werkwijze. Als je genoeg hebt van de beurs, kun je even de Merienberg opklimmen, een bijna 70 meter hoge berg in het midden van Brandenburg an der Havel. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

25 mei tot 4 augustus 2020

De Duitse metalband Rammstein staat bekend om zijn sensationele optredens. De hoeveelheid vuurwerk en pyrotechniek die de band gebruikt is enorm en maakt van elk concert een spektakel. Op 28 maart 2019 bracht de band voor het eerst in acht jaar nieuw materiaal uit: de single ‘Deutschland’, voorafgaand aan het studioalbum ‘Rammstein’. De videoclip zorgde voor controverse door de gewelddadige manier waarop 2000 jaar Duitse geschiedenis in een filmpje van ongeveer 9 minuten is weergegeven. De Europa Stadion Tour 2020 begint op 25 mei 2020 en eindigt op 4 augustus 2020. Klik hier voor prijzen, data en tickets.

10 augustus tot 28 september 2019

Een klein stadje in het oosten van Duitsland brengt een hommage aan Michael Mendl, een van de meest ervaren Duitse acteurs. In augustus en september kun je tijdens de “Mendl-Festspiele” in Zeitz in Saale-Unstrut op een muzikaal en literaire tijdreis gaan. Het begint met een concert van prestigieuze musici zoals organist Christian Schmitt en operazangeres Eva Lind. Tijdens het concert leest Michael Mendl teksten uit een boek over muziek van de populaire Zwitserse schrijver Robert Walser. Een hoogtepunt volgt op 23 augustus in het Franciscanenklooster: Mendl presenteert een collage van gesprekken tussen Martin Luther, Bertolt Brecht en Max Frisch. Het hele programma kun je hier bekijken.

15 juli tot 25 augustus 2019

Net als in de afgelopen zomers organiseren de drie toonaangevende hotels op de “KĂ¶â€ (Königsallee) in DĂŒsseldorf – het Steigenberger Parkhotel, Capella Breidenbacher Hof en InterContinental DĂŒsseldorf - de populaire ‘Kö Schlemmersommer’. De managers van de Hotels, Carsten Fritz, Cyrus Heydarian en Britta Kut nodigen hun gasten uit op een speciaal voor de “Schlemmersommer” gecreĂ«erd zomermenu. De drie keukenchefs Soeren Wetzig, Philipp Ferber und Timo Bosch koken heerlijke gerechten onder het motto ‘Petit Paris’. T/m 25 augustus serveren de restaurants het drie-gangen menu voor een prijs van € 45,00 per persoon en de zomercocktail voor € 14,00.

16 tot 18 augustus 2019

Van 16 t/m 18 augustus vindt in Hamburg op het eiland Wilhelmsburg weer het MS Dockville festival plaats. Omringd door de rivier Elbe en tegen de industriële achtergrond van de haven staan muziek en beeldende kunst in het middelpunt van het programma. Het open air festival heeft zich sinds 2007 ontwikkeld tot een populair event midden in de grote stad met meer dan 60 000 bezoekers en 10 000 kampeerders. Het line up overtuigt door beats waarop je kunt dansen en bestaat uit een gevarieerde mix uit Indie, Hip Hop  en Electro. Dit jaar zijn onder anderen Billie Eillish, Jon Hopkins, Jungle en Aurora bevestigd.