TOP

5 september 2020

De wereldberoemde Engelse popzanger, componist en pianist Sir Elton John komt naar Keulen! Op 5 september geeft hij een concert in de gigantische Lanxess Arena. John verkocht al meer dan 300 miljoen opnames. Het laatste album is een ‘Greatest Hits’-album met de titel ‘Diamonds’ en kwam 2017 uit. Tickets zijn vanaf € 212 hier verkrijgbaar.

19 juni tot 5 oktober 2020

Hoe ervaren kunstenaars de moderne stad? Wat maakt de fascinatie voor een stad uit? Deze vragen zijn al sinds 1945 een populair thema van in Belijn geproduceerde kunst. ‘Drawing the city’ (19 juni - 5 oktober 2020) is een tentoonstelling van werken op papier. Bezoekers kunnen onder andere urbane leefgebieden aan beide kanten van de Muur van de jaren 1970 tot 1990 verkennen en stillevens van gebouwen van Werner Heldt bewonderen.  

10 oktober 2020 tot 21 februari 2021

Andy Warhol (1928-1987) boeide mensen met zijn persoonlijkheid en had een enorme invloed op de internationale kunstscĂšne. Door zijn veelzijdig werk werden de grenzen tussen schilderkunst, beeldhouwkunst, film en muziek verlegd. Deze tentoonstelling (10 oktober - 21 februari 2021) in het Museum Ludwig in Keulen belicht het werk van Warhol tegen de achtergrond van actuele maatschappelijke vraagstukken met meer dan 100 werken.

25 september 2020 tot 24 januari 2021

Van 25 september t/m 24 januari 2021 is in de Kunsthalle Hamburg de tentoonstelling ‘Max Beckmann. weiblich - mĂ€nnlich’ te zien. Ongeveer 150 schilderijen, sculpturen en werken op papier laten zien welke (vaak tegenstrijdige) rollen mannelijkheid en vrouwelijkheid in het oeuvre van de Duitse expressionistische kunstenaar (1884 - 1950) spelen. Toegang kost € 14 (€ 8 met korting), meer info vind je hier.

15 februari tot 14 juni 2020

De tentoonstelling in het K20 in DĂŒsseldorf geeft een indruk van het werk dat Picasso heeft gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door middel van schilderijen, sculpturen, tekeningen en documenten uit de periode van 1939 tot 1945 wordt een beeld gevormd van de mens Picasso en de tegenstrijdigheden in het dagelijkse leven. Picasso reageerde in zijn werk op de bedreigingen van de tijd, op dood en verwoesting. Hij hield zich niet direct bezig met het thema oorlog, maar eerder met de ontstonden stillevens, portretten en naaktvoorstellingen, vaak met motieven uit het privĂ©leven van de kunstenaar.

16 tot 19 juli 2020

Al meer dan 30 jaar bestaat dit festival en in die tijd ontwikkelde het zich van straatfestival tot het grootste muziekfestival in het Ruhrgebied. Gedurende vier dagen treden meer dan 110 en performers op zes podia en tien locaties in het centrum van Bochum op. Het festival is gratis en wordt elk jaar door ca 75 000 fans bezocht.

22 tot 27 september 2020

Zoveel kool heb je in je leven nog nooit gezien. Eind september draait in het westelijke kustgebied van Sleeswijk-Holstein alles om kool. In het gezonde Noordzeeklimaat groeien op een oppervlakte van meer dan 3000 hectare zo'n 80 miljoen kolen. Voor de kooldagen wordt een uitgebreid programma samengesteld. Het feest begint op 22 september officieel met het aansnijden van de kool. Daarna volgen een markt met oude ambachten, een kooldagenloop en demonstraties in het koolatelier, plus op het eind een daverend feest op het marktplein van Heiden, het grootste van heel Duitsland.

29 juli tot 16 augustus 2020

Vorig jaar vond dit festival voor de 34e keer plaats voor meer dan 2 miljoen bezoekers. In 19 dagen traden ca. 80 bands, koren en musici op en onderhielden 20 dj's en 50 verschillende artiesten het publiek op de oevers van de Maschsee, dat aan de zuidkant van Hannover ligt. Dit jaar wordt het 'Maschseefest' van 29 juli tot 16 augustus gehouden. Behalve genieten van de vele muzikale en andere culturele optredens kunnen bezoekers er ook terecht voor allerlei gastronomische lekkernijen rondom het meer. Op en om het meer is er voor het hele gezin in de ontspannen vakantiesfeer wel iets te beleven.

1 februari tot 10 mei 2020

In samenwerking met het Londoner Tate Museum organiseert het Bucerius Kunst Forum in Hamburg een grote overzichtstentoonstelling van het werk van een van de belangrijkste kunstenaars van de huidige tijd. Te zien zijn veelzijdige creaties van David Hockney als schilder, tekenaar en graficus. In de meer dan 100 werken omvattende tentoonstelling is te zien hoe de kunstenaar zich in de loop de tijd ontwikkelt naar het abstract realistische genre, waarin hij experimenteert met de toepassing van verschillende perspectieven. In Duitsland wordt het in Engeland populaire schilderij 'Mr. en Mrs. Clark and Percy' voor het eerst tentoongesteld.

23 april 2020

In de 19e eeuw had Bamberg met zijn 65 brouwerijen een bijzondere positie in het Frankenland. Vandaag de dag wordt nog maar in elf brouwerijen bier gebrouwd. Op 23 april staat het bier op de Bamberger Maxplatz in het middelpunt van de festiviteiten. Pils, rookbier en witbier - bezoekers kunnen de vele verschillende biersoorten proeven en met elkaar vergelijken.

13 februari tot 24 mei 2020

Nog t/m 24 mei is in het museum Schirn in Frankfurt am Main een tentoonstelling over de vrouwelijke bijdrage aan het surrealisme te zien. De 260 werken van 34 internationale artiesten variĂ«ren sterk in stijl en in onderwerpen. Als godin, pop of als nimf: vrouwen waren hĂ©t centrale onderwerp van mannelijke surrealistische kunstenaars. In de kring van surrealisten rondom AndĂ© Breton waren vrouwen of model, of het gezelschap van mannen. Naast bekende kunstenaressen zoals Louise Bourgeois, Frida Kahlo en Meret Oppenheim kunnen bezoekers ook minder bekende ontdekken. Toegang kost € 14 (€ 10 met korting), meer info hier.  

11 juli 2020

Al vijf jaar wordt in Göttingen elk jaar het ‘Holi Farbrausch Festival’ georganiseerd (dit jaar op 11 juli). Oorspronkelijk komt de traditie uit IndiĂ«, waar het hindoeĂŻstische feest elk jaar gecelebreerd wordt. In wit geklede bezoekers gooien gekleurd poeder naar elkaar wat een vrolijke en uitbundige sfeer creĂ«ert. Dj’s zorgen voor een opzwepende beat en performers uit IndiĂ« bieden een adembenemende show. Als je genoeg met poeder gegooid hebt, kun je in het chill-out gedeelte van een koud drankje genieten en bij verschillende leuke spelletjes je behendigheid bewijzen. Deelnemers moeten minimaal 16 jaar oud zijn. Tickets kosten vanaf € 22,99, meer info vind je hier.