TOP
Foto: Mapmann
Bootstocht op de Spree in Berlijn met museumeiland en televisietoren

De drie leukste tochten door Berlijn

Zeker, je mag de afstanden tussen de bezienswaardige plaatsen in Berlijn niet onderschatten. Daarom is het heel goed om te weten hoe je het best een kleine sightseeing-tocht maakt. Hier zijn de drie leukste manieren om Berlijn te verkennen.

De 100er bus

Toegegeven, dit is geen geheimtip meer! Maar het blijft een van de beste en ook gunstigste manieren om de hoofdstad van Duitsland te bewonderen. Bovendien kun je met deze tip behoorlijk geld sparen. Want in plaats van veel geld voor een Touri-Hop-on-Hop-off bus uit te geven, ga je gewoon voor € 2,70 per persoon in de bus met nummer 100 zitten.

Dubbeldekkerbus van lijn 100 voor de Reichstag in Berlijn

Foto: Roman Babakin

Wie snel is en veel geluk heeft, kan in de dubbeldekker bus misschien een plaatsje boven in de voorste rij bemachtigen – dan is het bijna als in een film. Want de 100er rijdt in 60 minuten van de halte Zoo naar het Brandenburger Tor langs allerlei bezienswaardigheden in Berlijn en eindigt de rit op der Alexanderplatz!

Neem een elektrische fiets

Berlijn is zoals gezegd vrij uitgestrekt. Van noord naar zuid is de stad meer dan 40 kilometer lang! Als je niet  voortdurend in de metro wilt zitten, maar werkelijk wat van de stad wilt zien, kun je het best een elektrische fiets huren. De elektrische motor is echt comfortabel en heeft het voordeel dat je niet nat gezweet in de zojuist ontdekte boetiek van je dromen naar binnen hoeft te lopen. Neem in ieder geval een rugzak mee, waar nog wat plaats over is, want in deze stad zijn er heel veel leuke winkeltjes.

Als je een beetje Duits verstaat kunnen we een fietstoer met gids door het Mauerpark aanbevelen (soms spreken de gidsen ook perfect Engels) – dat is echt de moeite waard.

Een fiets voor het Brandenburger Tor in Berlijn

Foto: Cunaplus

Boottocht over de Spree

Als je ongeduldig bent, maar veel wilt zien, moet je eigenlijk kiezen voor een historische stadsrondvaart op de Spree. Binnen een uur tuft het bootje vanaf het Nikolaiviertel (voordat je opstapt, moet je absoluut even de Nikolaikerk van binnen bekijken en in Gasthaus Mutter Hoppe een erwtensoep proberen) of de Friedrichstraße door de regeringswijk (Hallo Kanzleramt! – het gebouw dat door de inwoners van Berlijn wasmachine wordt genoemd) en langs het kasteel Bellevue. Dan nog voorbij het prachtige Museum eiland  en andere fantastische highlights. Zo kijk je weer vanuit een totaal ander perspectief naar de stad. De tocht bij Stern und Kreisschifffahrt kost ongeveer € 17 per persoon.

Meer informatie over de drie leukste tochten door Berlijn en de stad

Kijk op de website van Visit Berlin.