TOP
M3B GmbH/Oliver Saul
Vrouw ruikt aan whisky

De wereld van het gedistilleerd te gast in Bremen

Het is zo ver: de negende BOTTLE MARKET vindt weer plaats in de Messe Bremen. De keuze is gigantisch: er zijn meer dan 1000 soorten whisky, rum en gin te vinden.

Begin jaren 2000 was de whiskywereld nog makkelijk in kaart te brengen, hij werd gedomineerd door whisky uit Schotland, Ierland en Amerika. Maar nu is de whisky-kaart duidelijk veranderd. Inmiddels wordt op alle continenten “uisge beahta” gestookt. Meer dan duizend van deze veredelde distillaten en andere verfijnde spritualiën, zoals rum en gin, worden op de BOTTLE MARKET op vrijdag en zaterdag 17 en 18 november in de MESSE BREMEN gepresenteerd door 130 distilleerderijen, zelfstandige bottelaars en importeurs.

Man geniet van een drankje
M3B GmbH/Oliver Saul
Flessen op de Bottle Market in Bremen
M3B GmbH/Oliver Saul

Al sinds tijden ligt de belangrijkste focus van de BOTTLE MARKET op whisky, met een open blik voor de hele wereld, want allang komt goede sterke drank niet alleen meer uit de traditionele herkomstlanden. De bandbreedte van whiskylanden is duidelijk uitgebreid en bij de negende editie van de BOTTLE MARKET kunnen ook spiritualiën worden geproefd uit Japan, Taiwan, Israël en Australië. Afgetopt wordt dit wereldwijde whisky-overzicht door spannende bottelproducten van Scandinavische en Duitse stokerijen. Een garantie voor de meest diverse aroma’s en uiteenlopende uitvoeringen van het whisky stoken.

De speciale hoogtepunten op de Bottle Market zijn

Overzicht van de vele stands
M3B GmbH/Oliver Saul

Een bijzonder hoogtepunt zullen ook dit jaar weer de speciale bottelingen zijn die exclusief verkrijgbaar zullen zijn op deze BOTTLE MARKET. Zo presenteert Sall Whisky uit Denemarken voor het eerst in Duitsland haar eerste “Distillery Edition”, een single-cask botteling die officieel pas op 24 november op de markt komt.

“Op de BOTTLE MARKET kun je de totale expertise aantreffen op het gebied van whisky, gin en rum. Wij bieden met ons evenement bezoekers de gelegenheid om nieuwe aroma’s en smaakbelevenissen te ontdekken. Of je je nu pas sinds kort voor dit onderwerp interesseert of je er al lang in hebt verdiept”, aldus Nina Birkhold, projectleider van de MESSE BREMEN.

Er is meer dan alleen Whisky

Hier worden een paar flessen geopend om te proeven
M3B GmbH/Oliver Saul
M3B GmbH/Oliver Saul

Maar naast whisky in er in de wereld van de vloeibare smaken nog heel veel plaats voor rum en gin. Bij de GINOthek kunnen ginliefhebbers op hun individuele smaakzenuwen afgestemde cocktails met jeneverbesdistillaten laten mixen en zich overgeven aan de meest uiteenlopende verhoudingen van gin, fillers en botanicals.

Wat rum betreft, is het Caribisch Gebied natuurlijk sterk vertegenwoordigd. Maar ook hier hebben creatievelingen uit andere regio’s in de wereld zich op de spiritualiën gestort en hele nieuwe smaakbelevingen gecreëerd. Een daarvan is JJs Manöverschluck – de lekkerste Jamaica-rum, verfijnd met een noot van zongerijpte mandarijn met witte butterscotch.

De BOTTLE MARKET is geopend op vrijdag van 15 tot 22 uur en op zaterdag van 12 tot 22 uur. Tickets zijn verkrijgbaar in de voorverkoop op www.messe-ticket.de/BRE/BOTTLEMARKET/Shop. Tastings van whisky, rum of gin zijn eveneens online te boeken. In de toegangsprijs is een Nosing-Glass met houder, de garderobe en het magazine BOTTLE MAG inbegrepen.

Proef en ontmoet leuke mensen op de Bottle Market
Proef en ontmoet leuke mensen op de Bottle Market