TOP
Winter Bad Füssing

Bad Füssing, een weldadig wintersprookje

In het meest geliefde kuurbad van Europa worden weldadig-warme wintervakantiedromen werkelijkheid

Ontspannen, genieten en herleven: ook als de dagen korter en kouder worden en de natuur in winterslaap gaat, zijn ze open: de drukstbezochte thermen van Europa in Bad Füssing, in het hart van het Beierse golf- en thermenland. De warme bronnen en het weldadig-warme thermale water met hun legendarische heilzame werking garanderen – zelfs bij temperaturen onder nul in de buitenlucht – altijd het beste weer om te baden en te genieten van weldadige bewegingstherapieën.

Thermenbelevnis Bad FüssingLegendarisch thermaal water op 1000 meter diepte

Jaar na jaar hebben 1,6 miljoen gezondheidsvakantiegangers profijt van de helende kracht van het legendarische bronwater. De koude maanden zijn ideaal voor een korte welzijnsbreak of een winterkuur van meerdere weken in Bad Füssing aan de Beiers-Oostenrijkse grens – ook als ontspannend alternatief voor de klassieke skivakantie. Het ‘geheim’ van de populariteit van Bad Füssing is de legendarische geneeskrachtige werking van het uit 1000 meter diepte opborrelende, 56 graden warme thermale water.

Sauna Bad Füssing

Leonie Lorenz

Thermenbelevenis in de openlucht, ook bij vrieskou

Een avontuurlijke thermenwereld met 12.000 vierkante meter wateroppervlak wacht op de gasten in de drie thermen van Bad Füssing. In ongeveer de helft van de meer dan 100 wellness- en therapiebekkens kun je, in het tot 42 graden warme water, onder de blote hemel de sneeuwvlokken rond je neus laten dansen.

Man in het zwembadEilanden van winter-wellness uit de hele wereld

Met zijn vele ‘wellness-eilanden’ is Bad Füssing ook een stralende ster aan de Duitse wellnesshemel. Een wellnessvakantie in Europa’s kuuroord nummer 1 is een reis langs fascinerende attracties om te ontspannen en je goed te voelen. Veel gastheren en -vrouwen uit Bad Füssing verrassen hun gasten met hun eigen royale dayspa’s, sauna’s en wellnessruimtes.

Winterlandschap in Bad FüssingWinters wandelen in de ongerepte natuur

Een wintervakantie in Bad Füssing heeft veel aantrekkelijke kanten. Als je houdt van rust, vind je die in de ongerepte natuur – bij winterse wandelingen door de besneeuwde uiterwaarden en rivierlandschappen aan de Beiers-Oostenrijkse grens. Gewoon buiten in de natuur zijn, de sfeer van het bos op je laten inwerken en luisteren naar de opmerkelijke stilte – zulke aangename natuurbelevenissen en time-outs dragen aanzienlijk bij aan gezonder worden en herstel. De heilzame kracht van het bos is intussen veelvuldig aangetoond. Bad Füssing breidde zijn gezondheidsaanbod in het jaar 2022 uit met nieuwe therapie- en ontspanningsfaciliteiten in het kader van ‘Bosbaden en bosgezondheid’. Het kuur- en genezingsbos van Bad Füssing is officieel gecertificeerd.

Nachtelijke sfeer in Bad FüssingGrote-stadsbelevenissen en een uniek winters droomdecor

Bad Füssing is bovendien een ideaal startpunt om van de winter een avontuur te maken. De drie-rivierenstad Passau met zijn meer dan 2000 jaar oude geschiedenis en de Oostenrijkse barokstad Schärding zijn binnen een halfuur makkelijk te bereiken, de hoofdstad van deelstaat Opper-Oostenrijk Linz of Salzburg in ongeveer een uur. Het Beierse Woud met duizenden langlauf- en pistekilometers is ook maar een uur verderop.

 

Info

Kur- & GästeService Bad Füssing KdöR

Rathausstraße 8

94072 Bad Füssing

Telefoon +49 (0)8531/975-580

www.badfuessing.com/nl

tourismus@badfuessing.de