TOP
Uitzicht vanaf de Wegelenburg. Foto: Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH/Dominik Ketz
Wegelenburg

Zin in de zomer: Duitsland dichtbij

Eindelijk kunnen we weer op reis gaan! En waar kun je op dit moment beter naartoe dan naar ons buurland Duitsland, met de auto of met de trein? Het land is afwisselend en mooi. Er is volop prachtige natuur en je vindt er veel idyllische dorpjes en hippe steden. Duitsland is dichtbij en toch heel anders. Laat je verrassen door onze tips voor uitstapjes in de natuur, een roadtrip of een spontaan weekendje weg!

Kies voor een weekend in het ‘groene’ Hamburg!

Tussen de Noordzee en de Alpen telt Duitsland talrijke steden. Elke plaats heeft een uniek karakter, van historische geplaveide straatjes met vakwerkhuizen tot ultramoderne architectuur.

Moderne architectuur met de Elbphilharmonie. Foto DZT/Francesco Carovillano

Moderne architectuur met de Elbphilharmonie. Foto: DZT/Francesco Carovillano

We kennen natuurlijk Berlijn, Düsseldorf en Keulen, die zich prima lenen voor een korte of langere stedentrip. Misschien niet zo bekend bij Nederlanders, maar zeker zo mooi is Hamburg. Deze stad heeft veel te bieden: een afwisselend cultuuraanbod en volop gezellige restaurantjes en cafeetjes. Hamburg staat ook bekend om zijn duurzame winkels zoals fair geproduceerde streetwear, meubels van drijfhout uit de haven en sieraden van duurzaam gewonnen grondstoffen.

Secondella-Depot, Hamburg

Duurzaam winkelen in Hamburg. Hier het Secondella-Depot.

De aanbieder ‘Green Fashion Tours’ neemt je mee op een wandeling van 2,5 uur naar diverse lokale designers die een winkel met duurzame producten runnen. Green Fashion Tours zijn er overigens ook in andere Duitse steden zoals Berlijn, Keulen, Frankfurt en München.

Combineer je bezoek aan de stad met een roadtrip

Een vakantie hoeft natuurlijk niet uit een bezoek aan alleen een stad te bestaan. Wat is er mooier dan een combinatie van een citytrip en een meerdaagse toer met de auto?

OranjerouteSchwerin

De Oranjeroute bij Schloß Schwerin. Foto: anibaltrejo

Daarvoor is Duitsland bij uitstek geschikt: het telt duizenden kilometers aan vakantieroutes met onderweg een schat aan natuur en culturele highlights, fiets- en wandeluitdagingen en volop campings. Je hebt de keuze uit meer dan 150 routes, die bijna allemaal zijn opgedeeld in etappes. Elke route heeft een eigen thema, bijvoorbeeld de Burchtenroute, de Vakwerkroute en de Sprookjesroute. Ze zijn ideaal om met de camper, tent of caravan te rijden, want overal langs de routes vind je campings en camperplaatsen.

Roadtrip

Roadtrip in Duitsland. Foto: Jorisvo/Shutterstock

Uitgestrekte natuur

Duitsland is een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur. Je kunt er eindeloos dwalen door ongerepte natuur en op de duizenden kilometers fiets- en wandelroutes kun je even alles achter je laten.

Geen drukte, maar pure wildernis en weidse uitzichten. Ga de komende zomer op ontdekkingsreis door de verrassende en veelzijdige Duitse natuur! Ontdek bijvoorbeeld de vele pareltjes van Nedersaksen, direct over de grens. Of wandel langs de Sauerland-wandeldorpen.

Kies een van de vele nationale parken uit en maak uitdagende wandelingen of ontspannen fietstochten dwars door adembenemende landschappen en langs prachtige plaatsen.

zwemmen in bergmeer

Afkoeling in een bergmeertje. Foto: Ioana Catalina E.

Informatie over Zin in de zomer: Duitsland dichtbij

Gebruik de handige interactieve kaart op onze website. Hiermee kun je direct zoeken op nationaal park, stad, museum, bezienswaardigheid, UNESCO-Werelderfgoedsites of campings. Alles werkt volgens de maxime ‘Zin in de zomer: Duitsland dichtbij’.