TOP
Foto: Kur & Gäste Service Bad Füssing
Het Johannesbad in Bad Füssing von boven tijdens de avondschemering

Wellness in Bad Füssing

Wellness in Bad Füssing betekent nieuwe kracht opdoen in het populairste kuuroord van Europa. Kom naar het zuidoosten van Beieren, om te genieten en lekker bij te komen.

Een stel in het water van de Europa therme in Bad Füssing

Foto: Kur & Gäste Service Bad Füssing

Onderduiken, opleven en je goed voelen in het grootste thermenlandschap van Europa. 80 jaar na de ontdekking van de eerste warmwaterbron is Bad Füssing tegenwoordig de ster onder de 300 Duitse en de meer dan 1.000 Europese kuuroorden. Het geheim van dit succes is meer dan 100.000 liter geneeskrachtig water dat met een speciale soort zwavelsulfiet is verrijkt. Uur na uur stroomt het vers op een temperatuur van 56 graden Celcius uit 1.000 meter diepte naar boven.

Man en vrouw fietsen met plezier op het platte land bei Bad Füssing

Foto: Kur & Gäste Service Bad Füssing

Drie thermen met legendarische geneeskracht

In Bad Füssing vind je meer dan 100 therapie- en ontspanningsbekkens met een totaal wateroppervlak van 12.000 vierkante meter. Het geneeskrachtige water wordt in de drie thermen alsmede in vele hotels op een aangename temperatuur van 29 tot 42 graden afgekoeld. De werking van het thermale geneeskrachtige water bij rug- en gewrichtsklachten is legendarisch. De hotels en thermen doen er onder het motto ‘samen zeker’ met uitgebreide hygiëneconcepten alles aan om ervoor te zorgen dat de gasten zo min mogelijk hinder ondervinden van de coronapandemie en toch ontspannen van hun verblijf kunnen genieten.

De Innauen bij Bad Füssing in Beieren van boven

Foto: Kur & Gäste Service Bad Füssing

Fascinerende tochten door een paradijselijke omgeving

Bad Füssing staat bekend om zijn typische Neder-Beierse gastvrijheid. Naast de medische aanwendingen bieden de stad en omgeving talloze recreatieve mogelijkheden. Alles voor de gezondheid van de bezoekers. Zo hebben actieve vakantiegangers de beschikking over 460 kilometer bewegwijzerde fiets- en wandelwegen door een paradijselijk landschap.

Kruidentuin in Bad Füssing met gelukkig stel

Foto: Kur & Gäste Service Bad Füssing

Er zijn 2.500 fietsen en e-bikes te huur en er bestaat een directe verbinding met de Donaufietsroute. Deze loopt van Regensburg naar Wenen. ’s Avonds kunnen de gasten bijvoorbeeld genieten van een evenementenprogramma dat niet onderdoet voor dat van een grote stad. Er zijn shows te zien, er spelen wereldberoemde orkesten en op de podia treden toneel- en opera-ensembles op. De artiesten zijn meestal bekend van internationale theaters.

Een fontein met de Thermalbadstraße in bad Füssing

Foto: Kur & Gäste Service Bad Füssing

Unieke parken: een bloeiende therapie voor de geest

Bad Füssing is een paradijs in het groen, te midden van ongerepte natuur met weidse parken en miljoenen bloeiende bloemen. Dit is ook een van de redenen dat jaarlijks 1,6 miljoen gasten ervoor kiezen om in Europa’s populairste kuuroord nieuwe energie, nieuwe kracht en nieuwe levensvreugde op te doen. Kortom: Eenmaal Bad Füssing, altijd Bad Füssing. De grote verscheidenheid aan attracties staat garant voor een onvergetelijke welzijnsvakantie. Het is niet voor niets dat 90 procent van de gasten die hier voor het eerst waren opnieuw als gast terugkomen. Sommigen waren al honderd keer of zelfs nog vaker op bezoek.

Een vrouw met een bord Bad Füssing in het water van de therme

Foto: Kur & Gäste Service Bad Füssing

Meer informatie over wellness in Bad Füssing:

Kur- & GästeService Bad Füssing KdöR

Rathausstraße 8

94072 Bad Füssing

Telefoon +49 (0)8531/975-580

tourismus@badfuessing.de

www.badfuessing.com