TOP
Foto: Moritz Kaufmann
Een eenzame wandelaar op het wad bij het eiland Borkum in Duitsland

Borkum – hier adem je vrijheid!

Het Noordzee-eiland Borkum is met een oppervlakte van ongeveer 30 km² het grootste van de zeven Oost-Friese Waddeneilanden. Het ligt op ongeveer twee uur varen van het Duitse vasteland verwijderd. De verschillende soorten van afleiding, zoals natuur, sport, cultuur en wellness, hebben iedere gast wel iets te bieden.

Fietser in de duinen op het eiland Borkum in Duitsland tijdens zonondergang

Foto: Torsten Dachwitz

Fantastisch natuurschouwspel

Midden in het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee gelegen presenteert het Nordzee-eiland Borkum zich met een imposante flora en fauna. Een 26 kilometer lang zandstrand, de zeehondenbank met de vele dieren, het Ostland, het weidse duinenlandschap in de richting van de Hoge Hörn en de onlangs geopende Waddenzeepromenade bieden een fantastisch natuurschouwspel en geven een indruk van de planten- en dierenwereld op Borkum. Zowel bewoners als bezoekers genieten er van een wandeling in de frisse lucht. Kortom: de dagelijkse stress maakt plaats voor de vrije loop van gedachten. Ontspanning komt in de plaats van lichamelijke inspanning. Daarom kun je hier vrijheid ademen!

Een zeehond op het strand van Borkum in de Waddenzee van Duitsland

Foto: Moritz Kaufmann

Volop sport- en beweginsmogelijkheden

In de deels onaangetaste natuur maken veel gasten gebruik van de sportmogelijkheden die Borkum te bieden heeft. De in totaal 130 kilometer fiets- en wandelwegen lenen zich uitstekend om te joggen, walken en natuurlijk ook wandelen en fietsen. De weersomstandigheden aan zee en de brede stranden bieden uitstekende condities voor water- en strandsporters. Niet voor niets is Borkum een van de twee Duitse hotspots voor strandzeilers. Bovendien kun je Borkum ook een mekka van beachvolleybal noemen. Want al meer dan 25 jaar vinden hier de populaire recreatieve toernooien van het Noordwest-Duitse volleybalbond (NWVV) plaats. In het weekend komen er hier tevens meer dan 1000 bezoekers op af.

Wandelaar op het was op het Duits eiland Borkum tijdens zonsondergang

Foto: Moritz Kaufmann

Bezienswaardigheden en evenementen

Ook in cultureel opzicht heeft Borkum veel te bieden. Drie vuurtorens en enkele historische bakens, een watertoren en het zogenoemde Heimatmuseum zijn interessante bezienswaardigheden voor de bezoekers. Daarnaast zijn er vele traditionele kuurconcerten die met de nieuwe ‘Musik & Meer’-optredens in het muziekpaviljoen tegen de schilderachtige achtergrond van de Noordzee vanaf 2021 de bezoekers zullen fascineren. De prachtige zonsondergang aan de kust van het Noordzee-eiland Borkum krijg je er gratis bij.

Duinen aan het strand van het Duits waddeneiland met vuurtoren en appartementen

Het Noordzee-eiland Borkum: Voor ieder wat wils

Eilandbewoners of vakantiegangers, een bankje om uit te rusten of een avonturenspeelplaats voor de kinderen – de bijzondere uitstraling van dit weidse eiland biedt simpelweg aan iedereen de gelegenheid om dat te beleven wat hem of haar bevalt.

Kitesurfer in de Noordzee op het Duits waddeneiland

Foto: Moritz Kaufmann

Meer informatie over het Noordzee-eiland Borkum:

Tourist Information Borkum, Georg-Schütte-Platz 5, 26757 Borkum
Telefoon +49(0)4922/933-0
info@borkum.de, www.borkum.de