TOP
Foto: Klaus-Petter Kappest/TVSW
Het stadje Freudenberg in de region Siegerland-Wittgenstein

Siegerland-Wittgenstein: Op naar het bos!

Het uitzichtspunkt Tiefenrother Höhe in de regio Siegerland-Wittgenstein

Foto: Klaus-Petter Kappest/TVSW

Genieten van de magie en rust van de natuur

Wil je in het bos de boomtoppen horen fluisteren en de dieren horen ritselen? Zonder stress en lawaai genieten van het zachte ruisen van de bladeren en de kabbelende beekjes? Vrolijk zingende vogels ontdekken? Onttrek je dan even aan alle drukte en zoek je heil in de bosrijkste regio van Duitsland: Siegen-Wittgenstein!

Wandelaars in de burt van de bron van de rivier Sieg in de regio Siegerland-Wittgenstein

Foto: Klaus-Petter Kappest/Tourismus NRW

De bossen zijn schier oneindig. Met knoestige bomen en betoverende dalen, schilderachtige graslandschappen met grazende dieren, ruige bergketens en glooiende heuvels. Ga daarnaast op ontdekkingstocht in pittoreske plaatsen met vakwerkhuizen, rustige dorpjes en indrukwekkende kastelen.

Siegerland-Wittgenstein: Wandelen op de Rothaarsteig

Heel wat natuurliefhebbers wandelen ook ieder jaar over de 154 kilometer lange Rothaarsteig. De langeafstandswandelroute behoort tot de Top Trails of Germany. Hij loopt van Brilon in het Sauerland door het Wittgensteiner Bergland, Siegerland en het Westerwald tot aan Dillenburg in Hessen. Een totaalervaring voor lichaam, geest en ziel: bomen, struiken, maar ook heel veel gevarieerd landschap en fantastische vergezichten.

Wisenten met een kalfje in Bad Berleburg in Duitsland

Foto: Tina Scheffler

Een liggende witte R op een donkerrode ondergrond markeert ‘het pad der zintuigen’. Onder de wandelschoenen groene weiden en zacht, veerkrachtig mos. Friskruidige boslucht en heerlijke natuur zover het oog rijkt.

Majestueuze wisenten

Ook de majestueuze wisenten, de koningen van het bos, voelen zich thuis in dit ongerepte middelgebergte. In de Wistenten-Wildernis bij de Rothaarsteig kun je dan ook heel dicht in de buurt van deze vriendelijke reuzen komen. Als er ook nog een kalfje te ontdekken valt, is de dag helemaal perfect. In de avonturenspeeltuin Kleine Wisent kunnen de kleintjes naar hartenlust ravotten. Op adem komen kan in de gezellige wisentenhut.

Het binnenhof van het kasteel in Bad Berleburg in de region Siegerland-Wittgenstein

Foto: Klaus-Petter Kappest/TVSW

In de mystieke, ongerepte bovenloop van de Eder, Sieg, Lahn en Ilse kun je van de stressvrije omgeving van de bossen genieten. Bij de sprookjeswandeling wordt het heel betoverend en raadselachtig, als je in de voetsporen treedt van de kobold ‘Kleiner Rothaar’ rond de legendarische Ilsebron bij Heiligenborn. Of ontdek de nieuwe themawandeling Sprookjesspoor in Bad Berleburg. De ‘Alte Flecken’, het historische stadscentrum van Freudenberg, biedt ook een prachtig contrast met de natuur. Het uitzicht over het romantische centrum met zijn ongeveer tachtig zwart-witte vakwerkhuizen is dan ook wereldberoemd.

Natuurbelevenispad in de buurt van Netphen aan de Sieg

Foto: Tourismus NRW

Meer informatie over Siegerland-Wittgenstein

Touristikverband Siegerland-Wittgenstein e.V. 0271 333-1020, tvsw@siegen-wittgenstein.de, website ook in het Nederlands https://www.siegen-wittgenstein.info/nl/