TOP
Copyright: Predigtstuhlbahn/makrohaus AG
Gedekte Plaat Chiemgau

Een appetijtelijke sterrenregen in de Chiemgau

Of je nu op de fiets komt of te voet: het Beierse Chiemgau kun je actief beleven, en daarnaast biedt het ook nog vele culinaire ontdekkingen. Welkom in de „genotsregio“ die onlangs met een regen van Michelinsterren werd overgoten. Duitsland magazine weet waar de bezoekers van de regio trek kunnen krijgen.

 

Sterrenhemel

Zin in meteen maar twee van de felbegeerde Michelinsterren? Dan is het nieuwe restaurant Es:senz  in Grassau helemaal goed. Hier kun je kiezen uit twee menu’s van zes of acht gangen. In het restaurant van Hotel Das Achental laat Edip Siglweder het aan precisie, harmonie en finesse niet ontbreken. Een ster straalt in Michael’s Leitenberg in Frasdorf, waar Michael Schlaipfer zijn heel eigen keukenstijl verbindt met traditie en het wereldse als hij zijn exquise smaakbelevingen creëert. Een „groene ster“ voor duurzaamheid en streekgebondenheid kreeg het Gut Steinbach in Reit im Winkl. Met een “BIB Gourmand“, de onderscheiding voor zorgvuldig bereide en betaalbare maaltijden, beloonde Michelin meteen meerdere restaurants: de Rait’ner Wirt in Schleching, Restaurant 1888  in Traunstein, Landhaus Tanner in Waging am See en Gasthof Alpenrose  in Samerberg.

Culinair Chiemgau

Chiemgau Tourismus e.V:

Opgespiest

Ondanks de boom van de verheven gastronomie blijven ook eenvoudige gerechten als Steckerlfisch of Almkäse nog zeer in trek bij de gasten. Vele visserijen aan de Chiemsee en de Waginger See bieden aan het begin van het seizoen Steckerlfisch aan.

Opmak van de geroosterde vis

Chiemgau Tourismus e.V:

Traditioneel is de Steckerlfisch een witvis die in de lengte op een spies wordt gestoken, hartig wordt gekruid en daarna wordt gegrild boven houtskool. De witvis is ook een van de lievelingsgerechten van sterrenkok Edip Sigl van het hierboven reeds genoemde restaurant Es:senz.

 

Drinkbereid

Zin in bier? Dan op naar de Heimatbrauern, 13 regionale brouwerijen in Chiemgau en het Berchtesgadener Land, die zich in dit verbond hebben verenigd. Via vijf brouwerij-fietstoers variërend tussen de 39 en 63 kilometer, zijn alle brouwerijen met elkaar verbonden.

Koppel met een tussendoortje

Copyright: Predigtstuhlbahn/makrohaus AG

Wie meerdere brouwerijcafés bezoekt, laat zich op de „probeerpas“ zijn bezoekjes afstempelen en mag zich als de volle pas wordt ingestuurd, verheugen op een zonder meer smakelijk bedankje: zes flessen van verschillende soorten bier.

 

Frikadel met sla

Chiemgau Tourismus e.V.

Plezierig

Eenvoudige, hartige geneugten krijg je bij de melkmeisjes en -jongens van de hogere regionen: Kaspressknödel, vers gelagerde Almkäse, Schmalz- of Speckbrot, Kuchen of Kaiserschmarrn. Voor wandelliefhebbers en mountainbikers zijn de tussenstops op alpenweiden het hoogtepunt van iedere tocht. Alle bergweiden en berglogementen vind je in de bergweidegids

Kaiserschmarrn

Chiemgau Tourismus e.V: