TOP
Familie in het zwembad von het Feldberger Hof

Feldberger Hof: Hier worden kinderen blij van

Waar je ook kijkt twinkelende kinderogen en vrolijk gelach. We zijn in het Zwarte Woud, de geboorteplaats van de Duitse bergsport. Hier ligt kinderhotel Feldberger Hof, op 1300 meter hoogte. Het startpunt voor echte avonturen.

Het beschermde natuurgebied Feldberg is een paradijs voor outdoor-liefhebbers. Zowel voor grote als voor kleine. Op het drielandenpunt (Frankrijk, Duitsland en Zwitserland) vind je alleen al 50 kilometer wandelroutes, sensationele mountainbikeparcours en talrijke plekken voor uitjes, die zelfs geschikt zijn voor de jongste kids.

Kinderen rennen door het Zwarte Woud

Expertise: gezinnen

Mooi: in het Feldberger Hof worden gezinnen al 25 jaar met liefde opgevangen. Zo lang al bestaat de samenwerking met ‘Familotel’, als het ware het vertrouwde keurmerk voor een geslaagde vakantie met kinderen. Maar dat niet alleen: het voortreffelijke, op het hele gezin gerichte aanbod wordt er al vele jaren in ere gehouden. Het Feldberger Hof heeft de titel van het ‘Beste familiehotel van Baden-Württemberg’ stevig in handen.

Zorgeloos op vakantie

Maar wat is het dan precies dat de kinderogen doet twinkelen? Dat is heel duidelijk het 300 vierkante meter grote Kinderland. Hier wordt het hele jaar door voor de kleintjes gezorgd, met volop vermaak. Kinderen tussen de drie en elf jaar maken hier nieuwe vriendjes, hebben de hele dag door veel plezier en worden met zinvol tijdverdrijf in opperbeste stemming gehouden. Zoals met knutselen, zingen, schilderen, toneelspelen en natuurlijk de onontkoombare kinderdisco. En dat zeven dagen per week.

Begeleide excursie met de Kids Club van het Feldberger Hof

Ik ben toch al groot

Voor de kinderen die de klassieke Kids-Club zijn ontgroeid, is er de ‘Waveclub’. Hier ontmoeten juniors vanaf 7 jaar elkaar bij computerspelletjes, tafelvoetbal en natuurlijk babbelend in de chill-corner. Bovendien wordt er voor deze leeftijdsgroep binnen het weekprogramma het een en ander georganiseerd in de vrije natuur rond het gebouw en in de indoor-sporthal.

En als je je opgeeft voor het outdoor-programma in de zomer – dat wordt georganiseerd van mei tot oktober – krijg je gegarandeerd een twinkeling in de ogen. Dan ga je bijvoorbeeld het Wichtelpfad op of naar de avonturenspeelplaats met een spinnenweb, een BobbyCar-baan, een glijbaan en een klimrek. En natuurlijk mag de lievelingssport niet ontbreken: voetballen op het eigen voetbalveld van het hotel hoort bij de vakantie als kussens op het bed.

Bobby Car fun in de Kids Club

Tijdens de schoolvakanties komen ook de tieners vanaf 12 jaar niet tekort. Vijf dagen per week krijgt deze “veeleisende” leeftijdsgroep een spannend en afwisselend programma voorgeschoteld.

 

De kleinsten in de beste handen

Vakantie voor het hele gezin, dat betekent dat er ook voor de baby’s wordt gezorgd. Wie dat wil, kan zijn kleine schat toevertrouwen aan een betrokken oppas, die zes dagen per week zorg verleent. De groep “Bergzwerge” (‘bergdwergen’) accepteert kinderen van zes maanden tot twee jaar. Daarnaast is er dit jaar ook een baby-lounge. In een rustige omgeving kunnen de ouders hier met hun lievelingen spelen en moeders die borstvoeding willen geven, hebben hier een geschikt en rustig plekje ter beschikking om zich terug te trekken.

Ook leuk is de allernieuwste vondst: een baby-spa.

Plezier in het zwembad voor de kleintjes

Water – het ware geluk

En wat is het belangrijkste voor kinderen op vakantie? Ja, inderdaad, het zwembad. Waterratten kunnen zich uitleven met allerlei watervermaak: op een ongeveer 50 meter lange reuzenglijbaan, in een apart peuterbad, een groot binnenzwembad en in de ‘Kinder-Splash-World’. Ook hier heeft het Feldberger Hof wat nieuws bedacht: het ‘Strudelino’, waterpret met een tegenstroominstallatie en relax-ligstoelen. Wat wellness betreft: ouders kunnen in de Finse blokhutsauna en de moderne ontspanningsruimte relaxen of zich op het wellnesseiland een behandeling gunnen in de afdeling cosmetica en massages.

Wellness in het Feldberger Hof

Vakantiegeluk met slecht weer

FUNDORENA is het toverwoord. Zo heet namelijk de indoorsporthal van uitzonderlijke klasse. Hier vind je een klimpark met acht trails, twee verschillende trampolineparken met een kids-trail, een bouldermuur en een softplay-installatie voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Als je bang bent voor extra kosten, geen zorgen: ook de indoorhal valt onder het all-inclusivepakket.

Springen op de trampoline is mogelijk in de binnenspeeltuin van het Feldberger Hof.

Makkelijk kostenplaatje

Met de All-Inclusive ‘by Feldberger Hof’ kun je echt zorgeloos vakantie vieren. Geen verborgen extra kosten die plotseling op je gezin afkomen. Maar wel een verwenprogramma voor je smaakpapillen. De culinaire pret begint ’s morgens al bij het ontbijtbuffet en wordt er ’s middags en ’s avonds niet minder op. Zeer geliefd is ook het zoete uurtje aan het einde van de middag. Daar komt bij dat je de hele dag gratis alcoholvrije dranken en koffie kunt nemen. En natuurlijk mogen de ouders tijdens de maaltijden wijn en bier tappen uit de zelfbedienings-drankenbar.

Maar het wordt nog beter: in restaurant Fanny’s kunnen de gasten in ieder seizoen grillen. Ook de snackbar is bij de prijs inbegrepen. Dat houdt in: ontbijt voor uitslapers tot 12.00 uur en ’s middags hartige snacks, toast, zoet beleg, koffie, thee en alcoholvrije drankjes, en daarnaast ook ijs uit de ijsbar – ook softijs!

Gezellig samenzijn ook bij het diner

Op weg door het Zwarte Woud

Heel praktisch is de KONUS-gastenkaart. Die kun je gebruiken tijdens je hele verblijf. Je kunt er gratis mee reizen met bussen en spoorwegen en zo het Zwarte Woud in een straal van 100 kilometer verkennen.

Daarnaast is er de aantrekkelijke HochschwarzwaldCard. Bij een verblijf vanaf twee overnachtingen krijgen de gasten van de Feldberger Hof de HochschwarzwaldCard gratis. Een echt cadeau, want hiermee krijgen gezinnen toegang tot ongeveer 80 vrijetijdsattracties, hetzij kosteloos, hetzij met korting. En bij dat idee krijgen niet alleen kinderen een twinkeling in de ogen.