TOP
Gettyimages
Weg in de zonsondergang

B&B Hotels zijn de ideale tussenstop op weg naar zee

Op naar het zuiden? Startschot voor het nieuwe reisseizoen: langzaam, maar zeker keert het normale leven terug in de toerismebranche. Hoogste tijd om eindelijk de volgende trip te plannen!

 

Bij het kiezen van het volgende reisdoel mogen vooral vakantiebestemmingen in Zuid-Europa zich verheugen in een grote populariteit. Of het nu Spanje is, Italië of Kroatië, de aangename temperaturen, de mediterrane manier van leven en de heerlijke gastronomie lokken talloze gasten naar warmere klimaten. Vanuit Nederland reizen velen met de auto naar het zuiden. Dat betekent van de weeromstuit dat bijna elke reiziger uit Nederland op weg naar zijn vakantie door Duitsland rijdt. De hele wereld waardeert de Bondsrepubliek als reisbestemming vanwege haar gevarieerde landschap, roerige historie en unieke cultuur. Maar ook voor rezigers die de Duitse grenzen alleen op doorreis passeren, heeft het land heel veel te bieden. De grootste snelwegen voeren allemaal door aantrekkelijke gebieden en langs steden met een groot prestige, die erom vragen onderweg een korte pauze of een langer oponthoud in te lassen.

Het beste daaraan: met B&B HOTELS overnachten vakantievierders in bijna alle grote steden van Duitsland ontspannen en voor onovertroffen prijs. Mooie kamers, uitstekende service en een gevarieerd ontbijt zorgen voor ontspannen momenten, vol oprechte klantvriendelijkheid. Bpvendien beschikken bijna alle B&B Hotels over hun eigen gratis parkeerplaats. Daar komen nog meer aangename zaken bij, zoals airconditioning, geluiddichte ramen, free wifi en Sky-tv op alle kamers. Voor gezinnen met kinderen, die tijdens de reis niet onder korte tussenstops uitkomen, heeft B&B HOTELS speciale kamers met 3 of 4 bedden. Ideaal om de reis de volgende dag te vervolgen met een volle accu en een helder hoofd.

Beste hotels voor een tussenstop

Wie op weg naar het zuiden een korte, praktische tussenstop in de buurt van de snelweg wil maken, zit bij B&B HOTELS helemaal goed. Talloze hotels van dit merk liggen gunstig aan de belangrijkste verkeersaders van de Bondsrepubliek. Langs de A3 naar Oostenrijk en Kroatië bevinden zich bijvoorbeeld B&B Hotels in Duisburg, Keulen, Bonn, Wiesbaden, Offenbach, Aschaffenburg, Würzburg, Erlangen, Nürnberg en Passau. Rondom de drukbereden A5, die in de richting van de Zwitserse Gotthardtunnel en Italië gaat, liggen B&B-locaties in Bad Homburg, Frankfurt, Darmstadt, Karlsruhe, Offenburg en Freiburg. Voor reizigers op de A8 zijn de B&B Hotels in de steden Karlsruhe, Stuttgart en Ulm een aanrader. En langs de A9, die net als de A8 over de Brennerpas in de richting van de Adriatische kust in Italië en Kroatië gaat, bevinden zich B&B Hotels in de Beierse metropolen Nürnberg, Erlangen, Ingolstadt en de hoofdstad van deelstaat München.

 

Ingang van een B&B hotel in Duitsland

B&B Hotel

Voor reizigers die helemaal volgens de Slow-Traveltrend onderweg graag een paar dagen op een mooie plek willen ontspannen en helemaal stressvrij op vakantie willen gaan, zijn de B&B Hotels net zo geschikt als startpunt, zowel voor veelzijdige activiteiten als voor kleinere en grotere avonturen. Hier een overzicht over enkele van de mooiste bestemmingen voor een tussenstop die de moeite loont:

 

Freiburg

Op de A5 naar Zwitserland passeren vakantiegangers uit Nederland onder meer de even bruisende als historische stad Freiburg in de Breisgau. De aan de rivier Dreisam gelegen, zelfverklaarde ‚Green City‘ aan de rand van het Zwarte Woud heeft het een en ander te bieden. Ieder jaar bezoeken miljoenen mensen uit de hele wereld de vroegere hoofdstad van deelstaat Baden, om zich te vergapen aan de unieke architectuur van de mooie oude stad, interessante musea te bezoeken of om gewoon alleen maar een zonnige dag aan de oevers van de Dreisam door te brengen. Enkele van de highlights zijn, behalve het Freiburger kloostercomplex, het historische waterleidingsysteem van de Freiburger Bächle, de middeleeuwse Schwabenpoort en het nabijgelegen Europa-Park Rust. Of je nu met zijn tweeën gaat, met een groep jongeren of met kinderen, Freiburg en het omringende Zwarte Woud zijn altijd een bezoek waard.

Een ontbijtbuffet!

B&B Hotels

Darmstadt

Al staat deze aan de A5 gelegen stad vaak in de schaduw van Frankfurt am Main, toch belooft Darmstadt in Hessen een eerbiedwaardige hoeveelheid cultuur en een grote variatie aan activiteiten voor jong en oud. Als centraal trefpunt is de Luisenplatz in het hart van de stad het startpunt voor een wandeling door de voetgangerszone. Reizigers met interesse voor cultuur en geschiedenis moeten absoluut een uitvoerige bezichtiging van de Mathildenhöhe met hun indrukwekkende Jugenstilgebouwen inplannen, en ook het residentieslot van Darmstadt een langer bezoek brengen. En tenslotte staat de metropool ook bekend om zijn talrijke parken en tuinen, waar je heerlijk kunt wandelen.

 

Tweepersoonskamer in B&B hotel in Augsburg

B&B Hotels

Augsburg

Ook langs de A8 zijn er langs de route een hoop spannende steden te ontdekken. In het Beierse deel van Zwaben bijvoorbeeld, nodigt de metropool Augsburg uit om een korte of langere tussenstop in te lassen. De stad is een van de oudste van Duitsland en overtuigt met zijn prachtige historische gebouwen, zijn vele evenementen en een mooie oude stad. In het centrum van Augsburg bevinden zich gebouwen uit verschillende stijperioden, zoals middeleeuwse gildehuizen, de Dom Mariä Heimsuchung uit de 11de eeuw en de Basilika St. Ulrich und Afra met zijn uientoren. Uit de renaissance dateert onder meer het stadhuis van Augsburg met zijn Gouden Zaal. Daarnaast geniet de stad grote bekendheid vanwege zijn unieke waterwetenschap, de Augsburger Puppenkiste (een poppenmuseum) en de Fuggerei, de oudste vorm van sociale woningbouw ter wereld.

Familiekamer van het B&B hotel in Bayreuth

B&B Hotels

Bayreuth

De A9 slingert in zuidelijke richting door de Bondsrepubliek en komt daarbij onderweg, vooral in Beieren, langs een groot aantal aantrekkelijke steden. Voor een uitstapje naar Bayreuth in Franken moet je weliswaar een beetje omrijden naar het noorden,, maar de stad is een echte Geheimtip en de omweg zeker waard. De regeringshoofdstad van Oberfranken geniet internationale roem dankzij de Richard-Wagner-Festspiele, die ieder jaar in de zomer plaatsvinden. Talrijke imposante bouwwerken van markgravin Wilhelmine, die hier van 1731 tot 1758 woonde, bepalen nog steeds het fraaie stadsbeeld: de markgrafelijke opera, het nieuwe kasteel, de hoftuin en de hermitage. Sinds 2012 is het markgrafelijke operahuis UNESCO-wereldcultuurerfgoed en na een langdurige renovatie sinds 2018 een publieksmagneet. Bayreuth ligt bovendien midden in de ‚Genotsregio‘ Franken, die het wereldrecordaantal brouwerijen heeft en zich bovendien kan beroemen op een grote hoeveelheid verschillende regionale specialiteiten.

Duitsland is niet alleen een geweldige reisbestemming, het heeft ook vakantiegangers op doorreis heel veel te bieden. Van noord naar zuid zijn er talrijke steden die zeer de moeite waard zijn om te verblijven, of het nu om enkele uren gaat of om meerdere dagen. In de hele Bondsrepubliek zijn de hotels van B&B de ideale uitvalsbasis voor kleine en grotere avonturen, en ze bieden op ieder gewenst moment de mogelijkheid ontspannen te overnachten. Zo kan de reis de volgende dag weer zorgeloos verder gaan, richting zee.

 

Wie op zoek is naar informatiemateriaal over de B&B hotels in Duitsland kan deze link volgen: https://www.hotel-bb.com/nl