TOP
Foto: Pfalzblick Wald Spa Resort
Uitzicht uit de sauna van een van de leukste wellness-hotels van Duitsland, het Hotel Pfalzblick Wald Spa Resort

De leukste wellness-hotels van Duitsland

Lichaam en ziel schreeuwen om meer aandacht? In dit geval wil je misschien een van de leukste wellness-hotels van Duitsland bezoeken. Een paar ontspannen dagen doorbrengen met pool, sauna, massages en lekker eten. We hebben onze vijf favorieten voor je op een rijtje gezet. Ontspannen moet je zelf doen!

Pfalzblick Wald Spa Resort

Wat een fantastische ligging! Dit viersterren-superiorhotel ligt te midden van de natuur tussen het Paltserwoud en de Noord-Vogezen. Alleen al door het uitzicht krijg je een ontspannen vakantiegevoel. Als een van de leukste wellness-hotels van Duitsland biedt het huis vanzelfsprekend nog veel meer. Een eigen mentale wellnessoase bijvoorbeeld en een 55.000 vierkante meter groot tuinparadijs met een nieuw natuurbad en outdoor sauna-eiland. Al meer dan 30 jaar leidt de familie Maus met passie en toewijding dit wandel- en wellnessresort. Voor het lijflijk welzijn zorgt een veelzijdig culinair aanbod met heerlijke producten uit de Palts. Daarbij behoren ook veganistische creaties, verrukkelijke kaasvariaties van Elzasser kaasspecialist Bernard Antony en een gevarieerde regionale keuken.

Een vrouw ontspant in een modderbad in Hotel Gräflicher Park in Bad Driburg

Foto: Hotel Gräflicher Park

Een van de leukste wellness-hotels in Duitsland: Gräflicher Park

Dit viersterren-superiorhotel bevindt zich in Bad Driburg in Noordrijn-Westfalen. Het ligt midden in een 64 hectare groot, uniek Engels landschapspark aan de voet van het Teutoburgerwoud. Marcus graaf von Oeynhausen-Sierstorpff en gravin Annabelle leiden het hotel al in de zevende generatie. De spa-cultuur met het water van minerale bronnen en het natuurmoeras is een van de redenen waarom de gasten zich hier zo goed kunnen ontspannen. In de laatste jaren is persoonlijke gezondheidspreventie duidelijk op de voorgrond komen te staan. Daarom heeft het hotel een medical spa voor therapieën, die op de individuele gast worden afgestemd.

A-ROSA Resort Travemünde

Een perfecte plek aan de kust voor een verblijf waar je je kunt laten verwennen is het A-ROSA in Travemünde. Deze aangename en charmante Oostzeebadplaats zorgt voor een prachtige sfeer ook in de koude maanden, als de strandkorven allang in de winterstalling zijn verdwenen. De strandpromenade nodigt uit om heerlijk te flaneren met de blik gericht op zee.

Het Arosa Resort in Travemünde is een van de leukste wellness-hotels van Duitsland

Foto: Arosa Resort Travemünde

De steile kust van de Brodtener Ufer is een inspiratiebron voor lange wandelingen. Op slechts enkele minuten met de veerboot verwijderd ligt het schiereilandje Priwall, dat dankzij zijn beschermde natuurgebied een ontspannen rust uitstraalt. Als je buiten de wind flink om je oren hebt laten waaien, is het effect in het 4.500 vierkante meter grote wellnessgedeelte van het hotel de te groter. Denk aan het veelzijdige saunalandschap, grote zeewaterpools en ook aan weldadige thalasso-behandelingen.

Een van de leukste wellness-hotels in Duitsland: Staudacherhof

In het centrum van Garmisch-Partenkirchen ligt dit door de familie Staudacher geleide Bavarian History & Lifestyle Hotel’. De vroegere villa is sinds 1907 in bezit van de familie en ontwikkelde zich van een gezellig pension tot een viersterren-superiorhotel met in totaal 49 knusse kamers. Acht ervan bevinden zich in het ernaast gelegen oergezellige 350 jaar oude boerenhuis. Traditie die gepaard gaat met hartelijkheid en een weldadigheidsgevoel typeren het huidige Staudacherhof.

Hotel Staudacherhof in Garmisch-Partenkirchen met bergen op de achtergrond

Foto: Wolfgang Ehn

Een paradijs voor bergbeklimmers aan de voet van de Zugspitze, maar ook een heerlijke plek waar ‘rustzoekers’ zich terug kunnen trekken in het 1.400 vierkante meter grote spa- en wellnessgedeelte. En met het unieke ‘Bayurveda-Genuss-Konzept’, een combinatie van goed en gezond eten en yoga en ayurveda, is dit bovendien een uitstekend adres voor fijnproevers.

Seezeitlodge Hotel & Spa

De Seezeitlodge Hotel & Spa ligt op een kleine beboste landtong in het Bostalmeer in het Saarland. Het is een retraite-oord midden in de natuur. De dag hier begint al goed met zelfgebakken brood en bio-yoghurt en eieren van boeren uit de omgeving. In het grote spa-gedeelte, het hart van de Seezeitlodge, vervolg je je dag met een Keltische massage met warme en koude stenen.

Het wellness-hotel Seezeitlodge in het Saarland tijdens de avondschemering van buiten

Foto: Guenter Standl

Gasten hebben ook de beschikking over binnen- en buitensauna’s. In sommige ervan heb je een prachtig uitzicht over het meer. Dit is een plaats waar je volop aandacht aan je gezondheid en je welzijn kunt besteden.