TOP
Foto: Bio-Berghotel Ifenblick

Hotels voor vegetariërs en veganisten

Bijzondere bestemmingen voor buitengewone reizen: De hotelzoekpagina trivago.de heeft sinds kort de mooiste veganistische hotels van Duitsland voorgesteld. Een kleine selectie laten we hier zien.

Hotel Ayurveda Parkschlösschen in Traben-Trarbach

Deze heelkunde stamt uit India en het hotel staat in Traben-Trarbach, een van staatswege erkend ‘Heilbad’ in Rijnland-Palts. Het hotel Parkschlösschen staat volledig in het teken van de Indische heelkunde ayurveda – bij de lachyoga in het kasteelpark, bij het ontbijt met gestoomd fruit op warme ayurvedische muesli of in het restaurant met de vegetarisch-ayurvedische keuken. Een verblijf brengt lichaam en geest weer in balans, waarbij het de gasten overigens niet aan werelds comfort ontbreekt. Het hotel biedt verder ayurveda programma’s aan voor veganisten, anti-stress-programma’s of reinigende panchakarma kuren. Overnachting in een tweepersoonskamer vanaf € 315, ayurvedisch volpension € 75 p.p.p.d.

Foto: Ayurveda Parkschlösschen

Bio-Berghotel Ifenblick in Balderschwang

De veganistische kok Surdham Göb tovert elke dag nieuwe veganistische creaties tevoorschijn, zoals koolrabi-schnitzel met sesam of chili sin carne. In het Bio-Berghotel Ifenblick in de hoogste gemeente van Duitsland, komen namelijk behalve gerechten met vlees van de lokale boeren, alleen maar veganistische maaltijden op tafel, waardoor de gasten de dag fit beginnen. Heel praktisch, dat je in het hotel direct een kookcursus bij keukenchef Göb kunt volgen, zodat je je nieuwe veganistische lievelingsgerechten thuis na kunt koken. Het bio hotel ligt heel hoog, waardoor de gasten ’s morgens vanuit hun bed in de alpine ingerichte kamer kunnen genieten van het bergpanorama op 1.044 meter. Overnachting in tweepersoonskamer vanaf € 98 incl. ontbijt.

Foto: Bio-Berghotel Ifenblick

Hotel Arcotel Rubin, Hamburg

Uitstekend veganistisch eten krijg je ook in Noord-Duitsland. Hotel Arcotel Rubin in de Hamburgse wijk St. Georg heeft sinds 2013 naast de gerechten met vlees ook een paar vleesloze menu’s op de kaart staan. Wortel-aardappel-spread en gebakken bonen staan op de ontbijttafel. ’s Middags transpireren de gasten op de zevende etage in de fitnessruimte met uitzicht over Hamburg en aansluitend ontspannen ze zich in de lichttherapie sauna. Voor het diner serveert het restaurant een liaison van aspergemousse met gerookte seitan en als zoete finale een chocolademousse met avocado en passievruchtenschuim. Bewust en toch verrukkelijk leven word je hier makkelijk gemaakt. Overnachting in tweepersoonskamer vanaf € 66.

Foto: Arcotel