TOP
Foto: Das Graseck

G van Graseck

Op een afgelegen hoogvlakte bij Garmisch-Partenkirchen ligt een gezellig en heel mooi boetiek-hotel, dat het onweerstaanbare credo ‘Gesund durch Genuss’ graag hanteert. Het klinkt niet alleen veelbelovend, het is met de g van geniaal!

Tekst: Linda Ruckes

G van gebergte

Wow! Dit uitzicht zou ik graag als fotobehang willen hebben, dat komt als eerst gedachte bij me op. En vlak daarna: Waarom wilde ik tot nu toe eigenlijk altijd in de zomer naar zee in plaats van naar de bergen? Dit hartverwarmende panorama laat me liefdevol vanuit de dagelijkse stress in een gevoel van ontspanning overgaan. Hiervoor zijn een paar met sneeuw bedekte toppen, de stralende zonneschijn over de bergweiden en de frisse berglucht al genoeg.

Terwijl ik op het terras van het restaurant over het uitzicht zit te mijmeren, ruik ik hier een heerlijke geur uit de keuken komen. Kan je bij deze felle zon ook Käsespätzle bestellen? Of gaat dat alleen maar als je van de kou wat moet opwarmen? En is Kaiserschmarrn wel gezond?

Foto: Das Graseck

G van gezondheid

Ooit hebben wandelaars hier in het oude Forsthaus-Pension de voeten hoog gelegd, totdat het echtpaar Weingart het Forsthaus kocht, uitbreidde en in 2015 het Graseck opende. De beide artsen uit München werken als sinds meer dan 15 jaar in het ziekenhuis in Garmisch-Partenkirchen. Ze willen met de opening van deze accommodatie patiënten motiveren om de onaangename dingen te verwerken.

In het Gap Prevent, het eigen voorzorgcentrum, kunnen de gasten hun gezondheid laten controleren en diverse preventieve maatregelen doorvoeren, zoals diagnostiek van het prestatievermogen, kankerpreventie, darmspiegeling en gebitsreiniging. Waarom je daarvoor speciaal naar de bergen moet? Op z’n laatst als je in de tandartsstoel zit met je voeten omhoog en door het brede vensterfront de massieve bergwand bewondert, weet je waarom.

Foto: Das Graseck

“Diep inademen en diep uitademen. Leg je handen op je buik en zoek je innerlijke balans. Sluit je ogen.” Hier, op het zonneterras in een adem berovende omgeving, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb er moeite mee mijn ogen van de bergen af te wenden. Met de nodige inspanning doe ik mijn ogen dicht en probeer me op pilates-trainster Ina te concentreren. Moeilijke oefeningen met gesloten ogen; dat is echt een hele opgave. Waarschijnlijk lijk ik op een zwaaiend vraagteken. Maar wat kan het schelen? De medestrijders zijn ook in trance en de overige hotelgasten hebben alleen maar oog voor het betoverende uitzicht.

G van geluksgevoel

Ook bij het transpireren in de panoramasauna zien de gasten de bergen voor zich. De wellnessruimtes van het hotel liggen allemaal aan de kant van het Wettersteingebergte. Of je nu op de heerlijke ligstoelen in de rustruimte ligt, een Finse opgieting in de sauna meemaakt of in het 32° warme water van het buitenbad ligt, de bergen zijn steeds aanwezig. In de vijfhonderd vierkante meter grote spa is er geen spoor van drukte te bespeuren. En ook al klinkt het als een cliché: bij de behandelingen wordt de stress echt uit je lichaam weggestreken. Je geniet van elk moment. Waarom kan dat zo niet eeuwig verdergaan?

G van genot

Ik kijk naar de tafel naast mij. Bij het eten ontwikkelt zich nou eenmaal graag een soort broodnijd. Of juist voorpret. Helemaal afhankelijk van je eigen interpretatie en bestelling. ’s Middags had ik me al tegoed gedaan aan de twee K’s: Ik heb mijzelf met Käsespätzle en Kaiserschmarrn uitvoerig en calorierijk verwend.

Foto: Das Graseck

Nu wordt gebakken forel met gesmoorde komkommer, wilde rijst en citroen-witte wijnsaus ,geserveerd en bij het lezen alleen al loopt het water me in de mond. “Ik kook, zoals ik dat altijd al wild doen.” De 32-jarige keukenchef René Laumann tovert met veel passie heerlijke gerechten op tafel. “Dit restaurant is mijn leven.” Deze nauwe verbondenheid en hartstocht proef je. Elke hap smelt op de tong “ik wil meer” klinkt een stemmetje in mijn hoofd. Heb ik al over de citroengras panna cotta met ananassalade verteld?

Eindstation vertrek. Niets van mij wil eigenlijk de gezellige hotelkamer en de wellnessruimte verlaten en het prachtige uitzicht de rug toe keren. Tenslotte heb ik hier in het Graseck alles wat mijn hartje begeert. En daarbij komt van alles wat je verder nog nodig hebt. Ik moest bijvoorbeeld voor een bezoek aan de tandarts niet meer door de hele stad te reizen, gezond en lekker eten was binnen handbereik en geen fotobehang ter wereld kan dit betoverende uitzicht in mijn kleine stadswoning compenseren.

Foto: Das Graseck

Info

Das Graseck

Graseck 4

82467 Garmisch-Partenkirchen

Telefoon +49(0)8821 943240

welcome@das-graseck.de

Prijzen vanaf € 125 per persoon per nacht bij overnachting van 2 personen op een tweepersoonskamer, incl. halfpension en gebruik van de wellnessfaciliteiten.

Activiteiten

Wandelen, skiën, mountainbiken – de outdoor activiteiten in de Beierse Alpen zijn legio.

Een tocht naar de Zugspitze is beslist de moeite waard. Met 2.962 meter is het de hoogste berg van Duitsland en deze ligt op slechts 25 autominuten van Das Graseck verwijderd. Meer informatie hier.