TOP
Foto: Cabins von Neugrad
Gezicht op een van de mooiste vakantiehuisjes in de Eifel, de cabins von Neugrad bei Schleiden

De leukste vakantiehuisjes in de Eifel: de cabins van Neugrad

Ben je op zoek naar een rustig vakantiehuisje en eigentijdse luxe? Kijk dan eens langs bij de cabins van Neugrad.

Volledig verlicht vakantiehuisje in de Eifel dat tot het park Cabins von Neugrad behoort

Foto: Cabins von Neugrad

Nationaal Park Eifel: lekker de natuur in

Op zoek naar een plek waar je er even helemaal tussenuit kunt knijpen? Ga dan naar het hart van Nationaal en Sterrenpark Eifel, op slechts een uurtje rijden van Keulen en Aken. Rustzoekers en designliefhebbers kunnen hier terecht in de cabins van Neugrad, die indruk maken door hun esthetische ontwerp in minimalistische stijl. De leukste vakantiehuisjes in de Eifel beschikken over een Finse sauna, open haard en vrij uitzicht over de omringende natuur. Stijlvol en dicht bij de natuur: een ideale combinatie.

Slaapkamer met uitzicht naar buiten in Cabins von Neugrad in de Eifel

Foto: Cabins von Neugrad

De cabins van Neugrad: Alles kan, niks moet!

Ook al nodigt Neugrad je op het eerste oog vooral uit om niks te doen en lekker te luieren, toch kun je in het nationaal park van 110 vierkante kilometer veel verschillende dingen ondernemen. En dit park ligt recht voor de deur van de cabins! Daarom luidt het motto: alles kan, niks moet. Voor wie wil is er een mooie mix aan wandelpaden, fietspaden en peddeltochten en vele daarvan zijn uniek in hun soort. In dit tot nu toe enige nationale park van Noordrijn-Westfalen wordt de natuur namelijk in sommige delen volledig aan zijn lot overgelaten.

Open woonkamer met keuken in vakantiehuisje in de eifel

Foto: Cabins von Neugrad

Hierdoor verandert het groene hart en komt de wildernis beetje bij beetje terug. Wilde katten, zwarte ooievaars en bevers zijn weer gesignaleerd en het zogenaamde ‘oerwoud van morgen’ begint vorm te krijgen. In de vroege herfstmaanden kunnen bezoekers daarnaast genieten van een heel bijzonder spektakel: edelherten, de grootste bosbewoners van de Eifel, gaan op zoek naar een partner en hun burlen (in de bronstijd) is kilometers verderop te horen over weiden, valleien en bossen.

Open haard en uitzicht op de natuur vlak bij nationaal park Eifel

Foto: Cabins von Neugrad

Rust, ontspanning, vertraging

Hier vergeet je al snel de beslommeringen van alledag, want alles draait om rust, ontspanning en vertraging. Wil je nog een stapje verder gaan? Kies dan voor een vierdaagse begeleide microsabbatical. Tijdens dagelijkse één-op-één coachingsgesprekken kunnen deelnemers essentiële levensvragen voor zichzelf verhelderen, hun doelen definiëren en nieuwe levensplannen maken. Een korte break dus met veel effect. De microsabbaticals worden het hele jaar door georganiseerd en zijn individueel te boeken – inclusief drie overnachtingen in een designcabin met maaltijden.

De Cabins von Neugrad staan in de buurt van Vogelsang in de Eifel

Foto: Cabins von Neugrad

De leukste vakantiehuisjes in de Eifel: Modern minimalisme

Licht, ruim, comfortabel, eenvoudig en natuurlijk, met rechte lijnen en minimalistisch: zeven huisjes (vier kleine tweepersoonscabins van elk 40 m² en drie ruime vierpersoonscabins van elk 80 m²) bieden al het gemak voor een comfortabel, zeer doordacht en stijlvol verblijf. De sfeer wordt bepaald door een samenspel van hout, beton en zwart. De vele leesnisjes met uitzicht op buiten en ligplekken bij de open haard geven een comfortabel gevoel.

Vakantiehuisje in de Eifel met buitenvlakte

Foto: Cabins von Neugrad

De wanden binnen zijn met vurenhout bekleed. Al met al een rustig designconcept. ’s Nachts lijkt de sterrenhemel zo dichtbij, dat je hem bijna kunt aanraken. Galactisch goed: het gebied maakt deel uit van het Sterrenpark Eifel en is dankzij de lage lichtvervuiling een van de weinige gebieden in Duitsland waar de Melkweg goed met het blote oog te bewonderen is.

Meer informatie over de cabins van Neugrad

Kijk op de website van de accommodatie in de Eifel.

Luchtopname van Vogelsang in de eifel

Foto: Cabins von Neugrad