TOP
Foto: Mutterland

De leukste winkeltjes in Hamburg

Als je in Hamburg op zoek bent naar een kleinigheidje om mee te nemen voor de achterblijvers thuis, kan je natuurlijk naar een traditioneel souvenirwinkeltje gaan. Daar vind je altijd wel een of ander snuisterijtje: sleutelhangers, bedrukte tassen of andere spulletjes die je nooit voor jezelf zou kopen. Dingen die je overal kunt krijgen. Maar dat kan ook anders! Hieronder volgen een paar shops waar je gegarandeerd echt leuke dingen vindt.

Tekst: Celina Fuhrmann

Schokovida – proef Hamburg

Deze winkel is heel, heel charmant! Tussen het warme licht geurt het zoet naar hemelse chocolade waar je direct je hart aan verliest. In de rekken vind je repen chocolade die ‘Fischkopp’, ‘Alsterblick’ of ‘Heimathafen’ heten en verpakt zijn in papier met grappige nostalgische tekeningen. Dit is meer dan alleen maar een reep van cacao, dit is chocolade met een verhaal. Het broodbeleg ‘kleiner Fiete’ verraadt ook meteen hoe Hamburg op je boterham smaakt: superlekker!

Meer informatie vind je op de website.

Foto: Schokovida

Mutterland – alles uit de eigen regio

Producten die fair geproduceerd en milieuvriendelijk zijn en uit de regio komen – dat is de filosofie van Mutterland. Als verzamelpunt voor allerlei delicatessen van kleine en middelgrote manufacturen uit Hamburg en omgeving is deze winkel het eerste aanlooppunt voor alle Hamburg-fans. Tussen hartige en zoete lekkernijen en traditionele burgerkost vind je bijvoorbeeld ook kookgerei. En alle producten hebben één ding gemeen: hun afkomst. Deze winkel verlaat je gegarandeerd met minstens één verrassing in je tas.

Het complete Mutterland-aanbod vind je hier.

Hemel en aarde – een klein bloemenparadijs

Als je naar deze winkel toeloopt, word je buiten al begroet door de stijlvol gepresenteerde planten en bloemen. Als je nu ook nog naar binnengaat, weet je eerst niet zo goed waar je kijken moet. Hier ziet alles er zo prachtig uit alsof het zojuist is neergelegd. De winkel lijkt eerder op een kunstgalerie en ziet er door het zachte licht en de kleuren bovendien bijna uit als een wellnessoase. Tussen de kleurrijke bloemen staan met de hand vervaardigde keramische en glazen vazen en potten. Een sprookjesachtige aanblik, die botanische dromen waarmaakt.

Dit is het adres van het paradijs op aarde.

Foto: PJK/Himmel und Erde Hamburg

Frohstoff – deze kleuren maken gelukkig

Voor alle liefhebbers van individuele, zelfgemaakte geschenken is deze winkel optimaal. Bij Frohstoff vind je doeken, tassen, zakken, mousepads en nog veel meer – eigenlijk alles wat je bedrukken kunt. Elk stuk stof of papier is met de hand bewerkt en wordt in zeefdruktechniek bedrukt. Wie de stof graag zelf wil bedrukken, kan zich bij een zeefdrukworkshop aanmelden en het handwerk hier leren. Het is geweldig om te zien hoe flexibel deze winkel op de wensen van klanten inspeelt. De stijlvolle etuis zijn in ieder geval zo al echte blikvangers!

Hier vind je de onlineshop.

Secondella – een tweede kans voor designerstukken

Deze zaak heeft stijl en klasse en dat al sinds 1970. De winkel van Marie-Louise Schaernack is de geschiedenis ingegaan als de eerste second-handshop voor designmode in Duitsland. Hier krijgen uitgediende Louboutins, vintage halsdoeken van Hermès of oudere Yves-Saint-Laurent-pullovers een nieuwe eigenaar. De recycling van deze nauwelijks gedragen lievelingsstukken is goed voor het milieu en verhoudingsgewijs ook nog voordelig. Bij Secondella ontdek je oude schatten op een geheel nieuwe manier – absoluut even langsgaan dus!

Eenvoudig digitaal snuffelen kan hier.

Oschätzchen – dat valt in de smaak

Deze winkel is een echte allrounder, want hier is alles te koop wat je hartje begeert – zolang het maar iets te maken heeft met eten of koken. In het veelzijdige assortiment met de talrijke lekkernijen vind je gegarandeerd iets van je gading. Om cadeau te doen verkoopt Oschätzchen kant-en-klaar verpakte geschenken zoals ‘Everyday Truffling’, ‘Moin, moin’ of ‘Bed’n breakfast’. In deze winkel wordt de culinaire inkoop in ieder geval een leuke belevenis, want er is heel veel te ontdekken!

Alvast een digitaal voorproefje krijg he hier.

Bonscheladen – te gast bij Sjakie

Alles is begonnen in de keuken thuis. Nu is een van de grotere zaken in de zuurtjesbranche. In Hamburg worden zuurtjes ‘Bonsche’ genoemd en die van de Bonscheladen smaken verrukkelijk. Grappige, kleurige motieven en allerlei verschillende smaken kunnen hier worden geproefd. Highlight van het bedrijf zijn de productiedemonstraties. Van dinsdag tot vrijdag om 16.15 uur en zaterdag om 14.30 uur voel je je even als Sjakie uit de film Sjakie en de Chocoladefabriek naar het boek van Roald Dahl. De productie van zuurtjes is fascinerend en spannend. Alleen al daarom moet je in deze winkel gaan kijken!

Online proeven kun je hier.

Foto: Bonscheladen