TOP
Foto: ett la benn

CODA Dessert Dining & Bar in Berlijn

De zoetste ster aan het Michelin firmament: Het CODA is geen typisch standaardrestaurant in de Berlijns wijk Neukölln. Het CODA is gewoon anders. Steak, vis en Co.? Krijg je hier niet! In plaats daarvan de zuivere smaak van unieke desserts gemaakt van natuurlijk ingrediënten. We geven je hier een voorproefje.

Met het moderne concept  van chef-patissier René Frank en zijn zakelijk partner Oliver Bischoff is het CODA niet alleen het enige echte dessert-restaurant in Duitsland, maar ook het eerste in de 100-jarige geschiedenis van de Michelin sterren.

Begin 2019 kreeg het CODA de stralende ster – slechts drie jaar na de opening in 2016. Met een dessert-menu van zeven gangen is het wel duidelijk dat dit restaurant een uitblinker is. Met passende snacks bij elke gang en de mooiste drankjes als begeleiding gaan alle wensen in vervulling!

Foto: ett la benn

Smaken uit de hele wereld

Deze buitengewoon bijzondere culinaire belevenis bestaat onder andere uit natuurlijke aroma’s van groente, fruit, kaas, peulvruchten en kruiden. Geraffineerde suiker, kleur- en toegevoegde smaakstoffen kun je in het CODA lang zoeken – deze desserts bewijzen, hoe een echte smaakexplosie er uitziet.

“Elke gang is een compositie, die bewust grenzen overschrijdt en overwint,” zegt keukenchef en mede-eigenaar René Frank. De inspiratie voor de exotische creaties deed hij op tijdens zijn internationale carrière, die het samenspel van smaken uit Japan, Portugal, Italië en vele andere landen mogelijk maken.

Foto: ett la benn

Een nieuwe hotspot

Combinaties van cacao met banaan en perenazijn of zoete aardappelen, mango en zure room worden geserveerd met een bijpassend drankje. Hierdoor zijn de aroma’s in balans en krijgt de smaak een nieuwe dimensie. Tijdens het geraffineerde zeven-gangenmenu gaan de fijnproevers op een  fantastische reis, die de verschillende smaakrichtingen laat opleven. Dit is echt een nieuwe hotspot, die je op je volgende trip naar Berlijn niet mag missen!

Om 19 uur begint het zeven-gangenmenu, dat inclusief snacks en drankjes € 128 kost. Bij het late-night-menu dat start om 22 uur kun je kleinere menu’s uitproberen. Absoluut een keertje gaan proeven!

Foto: ett la benn