TOP
Foto: KD Deutsche Rheinschiffahrt GmbH

Panorama en lekkernijen op de Rijn

Wat heb je nodig voor een onvergetelijke ontdekkingsreis? Precies, een lekker briesje en een blik vanuit een ander perspectief! Vanuit een van de schepen van de Köln Düsseldorfer Deutsche Rheinschiffahrt (kortweg KD) heb je het beste uitzicht op de bezienswaardigheden langs de oevers van de Rijn.

Tekst: Miriam Schröer

De schepen van de KD liggen klaar voor het seizoen. Het schip MS Jan van Werth werd afgelopen jaar zelfs voor € 400 000 gerenoveerd. De moderne verlichting, het open bargedeelte en de sanitaire voorzieningen voldoen nu aan de normen van de laatste trends. Behalve voor reguliere tochten is het kleine schip (max. 250 personen) nu ook perfect geschikt voor privé of zakelijke evenementen zoals bruiloften of jubilea.

Drie nieuwe schepen

Naast investeringen in renovaties heeft de KD ook twee nieuwe schepen gekocht. Bovendien werd de bouw van een nieuw event schip in opdracht gegeven. Want events zijn gevraagd. Bijvoorbeeld concerten op de zogenoemde ‚Konzertkahn‘ (vanaf € 29,50) of feestjes zoals de ‚no limits party‘ (€ 44  inclusief bier, sekt en frisdrank).

Foto: KD Deutsche Rheinschiffahrt GmbH

Schommelend genieten

Ook culinaire verlokkingen kun je aan boord verwachten. Naast brunch (€ 36) worden er heel bijzondere menu’s door chef-koks geserveerd (vanaf € 79). Heel populair zijn de all-incusive avondtochten: Hier kun je niet alleen van het grote buffet, maar ook van het Keulse panorama genieten (€ 66).

Foto: KD Deutsche Rheinschiffahrt GmbH

Met het schip naar de Drachenfels

Een bijzonder highlight is de tocht naar de beroemde Drachenfels. Met een combi-ticket (vanaf € 19) vaar je met het schip door het Siebengebirge voordat je overstapt op de oudste tandwieltrein van Duitsland. Nu gaat het naar boven totdat je het Drachenfelsplateau bereikt.

Foto: KD Deutsche Rheinschiffahrt GmbH

Langs kastelen en andere mooie plekken

De burgentocht loopt langs pittoreske wijngebieden, het UNESCO werelderfgoed Middenrijndal, de Marksburcht, de Burcht Rheinfels, de legendarische Loreley, de Schönburcht, de ruïne Ehrenfels en nog veel meer. Wanneer en bij welke van de 19 stations je in- en uitstapt, kun je zelf bepalen.

Foto: saiko3p/shutterstock.com