TOP
Foto: www.simmernhof-mossendorf.de

Logeren bij het water

Als de temperaturen in de zomer op een recordhoogte stijgen, begint vooral bij gezinnen met kinderen het verlangen naar een verfrissend bad toe te nemen. Dat een sprong in het koele water niet altijd in zee moet zijn, kunnen vakantiegangers op vier Beierse vakantieboerderijen zelf meemaken.

Bio-pool met uitzicht

Statig steekt de Bromberg in het Oberbeierse Vooralpenland 945 meter in de hoogte. Hoog genoeg, om bij helder weer een geweldig uitzicht op de Alpen met de Zugspitze, Wetterstein en de Karwendel te openbaren. Het Bussjägerhof, dat op de halve hoogte naar de top ligt, geldt als perfect uitgangspunt voor vele sportieve verkenningen. Na een uitstapje in de natuur is de bio-pool met een stromende waterloop en ligweide op het terrein van de boerderij wel heel verleidelijk voor een koele duik en om heerlijk te ontspannen op een van de ligstoelen, waarvandaan je een fantastisch vergezicht hebt.

Foto: Balika Photography

Terwijl de kinderen zich op een vlot over het water trekken, het avonturenbos bij de boerderij verkennen of schappen voederen, kunnen de volwassenen genieten van een bezoek aan de sauna. Voor het middag- en avondeten kunnen gasten na een klein stukje lopen terecht op de naburige Bromberg Alm, waar voor een prachtig Alpendecor rustieke burgerkost wordt geserveerd. Een appartement voor maximaal vier personen kost vanaf € 119 per nacht.

Foto: Balika Photography

Strandvakantie in Beieren

Vakantie aan een meer is deze zomer een uitstekend alternatief voor een traditionele hotelvakantie aan zee. De Chiemsee in Oberbeieren geldt als een gigantisch recreatieparadijs. Aan comfort hoeft de gezinnen in de Hanznhof Bernau niets te ontbreken. De traditionele boerderij ligt in de directe omgeving van de recreatieweide aan de oever van het meer en biedt haar gasten naast vijfsterren luxe vakantiewoningen ook appartementen in landhuisstijl aan.

Foto: Günter Standl

Op de boerderij met volledige verzorging wordt bovendien een afwisselend vrijetijdsprogramma voor het hele gezin aangeboden: ponyrijden, knutseluurtjes of onderhoud van de stal compleet met een diploma. En voor waterratten, die altijd al verschillende watersporten uit wilden proberen, verhuurt de surfschool direct naast de boerderij een SUP – Stand Up Paddelboard – uit of kan een beginnerscursus surfen worden gevolgd. Een boottocht naar het Fraueninsel mag zeker niet op het activiteitenlijstje ontbreken. Hier krijg je de allerbeste ‘Zwetschgensatschi’ , oftewel kwetsentaart. De prijs per nacht bedraagt voor 2 personen in een appartement vanaf € 110.

Foto: Günter Stand

Lijnen los

Direct voor de Simmernhof in Mossendorf glijdt de houten boot met schwung van de kant de rustige loop van het rivierbed van de Oberpaltser Naab op. Vooral voor kleine kinderen is zo’n boottochtje een mooi avontuur. Bij een picknick-uitstapje naar het eiland in de rivier, kunnen de kinderen op de zwemplaatsen in het vlakke water van de Naab schelpen zoeken.

Foto: www.simmernhof-mossendorf.de

Terug op de boerderij moet er een moeilijke beslissing genomen worden. Wat gaan we doen: Spelen op de boerderij, een fietstocht langs de rivier naar de middeleeuwse Altstadt van Regensburg of vissen aan het 12 kilometer lange viswater aan het Burglengenfeld? Om ook voor beginnende hengelaars de kans op een eerste eigen visvangst te verhogen, heeft de familie Weiherer nog een geheimtip: In het riviergedeelte ‘Walterstube’ wemelt het van de meervallen, snoeken en karpers. Met een bezetting van 2 personen kost een vakantiewoning vanaf € 85 per nacht.

Foto: www.simmernhof-mossendorf.de

Vier meren en een boerderij

Een keus uit meerdere mogelijkheden is soms niet makkelijk; Bij de Erlebnisbauernhof & Kreativhof Reifnhof in Riedering met actieve melkveehouderij en bosbouw liggen maar liefst vier mooie en vrij onbekende meren om te zwemmen. De Chiemsee, die niet al te ver van München en Salzburg af ligt en met de Herrenchiemsee het evenbeeld van Versailles bij Parijs zou kunnen zijn, is het meest bekend. Maar, wie niet zo van de toeristische drukte houdt, kan beter naar de Hochstraßer See met strandbad en biergarten gaan en daar de Racletterie bezoeken. Een klein stukje verderop ligt de Simssee met rondom idyllische wandelwegen en fietspaden.

Foto: Reifnhof

En als je nog nooit in het verrassend warme water van een moerasmeer hebt gebaad, kun je je verheugen op een bosbad-avontuur in de rustige, afgelegen Tinninger See. Nog nooit van gehoord? Des te beter! Met een beetje geluk heb je de oever en de onaangetaste natuur helemaal voor jou alleen. Als het om ervaringen in het bos en de veelzijdige natuur gaat, kunnen vooral kinderen vanuit het Reifnhof in de omgeving veel ontdekken en in de werkplaats een eigen insectenhotel bouwen of in het atelier eigen kunstwerken en vakantieherinneringen knutselen en beschilderen. Een vakantiewoning voor maximaal vier personen kost vanaf € 85 per nacht.

Foto: Reifnhof

Info

En als je nu nog niets gevonden hebt wat voor de vakantie in aanmerking komt? Nog meer adressen voor een vakantie op het land en aan het water vind je hier.