TOP
Foto: Reinhard Frank/shutterstock.com

Vlucht uit het alledaagse

Het moet niet per se een verre reis zijn! Bij de planning van de mooiste tijd van het jaar geven steeds meer reislustigen hun voorkeur aan een vakantiebestemming in een van Duitslands mooiste regio’s: het Odenwald.

In ons buurland vind je niet alleen schilderachtig mooie streken, maar tref je ook een bijzondere gastvrijheid. Een reis met een kampeerauto verenigt daarbij ook nog optimaal het gevoel van verbondenheid met de plaatselijke bevolking en van vakantie. Met een camper kun je als toerist de fascinerendste plaatsen bezoeken, terwijl aan de andere kant je privacy behouden blijft. Het vakantiegebied Odenwald biedt de kampeer- en camperliefhebber legio onderdakmogelijkheden.

Spannende uitstapjes

De idyllische streek langs de Neckar heet de campers- en caravangasten van harte welkom. Bijna iedere gemeente binnen het toerististische gezelschap van Odenwald houdt overnachtingsplaatsen voor campers vrij. Daarnaast zijn er voor rustzoekers meerdere camping- en kampeerplaatsen, prachtig gelegen in bossen en op weiden. Dit zijn ideale uitgangspunten om na een uitgebreid ontbijt een spannend uitstapje naar de Katzenbuckel, Wolfsschlucht of het Neckardal te maken. Talloze Burchten en kastelen, zoals bijvoorbeeld Burg Hornberg, ooit in bezit van Ridder Götz von Berlichingen, hoofdrolspeler in Goethes toneelstuk, laten de wilde tijd van de middeleeuwen herleven.

Foto: Borisb17/shutterstock.com

Een paradijs voor natuurliefhebbers

Nog verder terug in het veleden brengt je een bezoek aan de Eberstadter druipsteengrotten. De miljoenen jaren oude vormen in het kalksteen laten duidelijk zien  welke onophoudelijke krachten in de natuur werkzaam zijn. De natuur van Odenwald is sowieso overal opvallend aanwezig en kan op allerlei manieren ook actief ontdekt worden. Elke natuurliefhebber heeft een mogelijkheid om de schoonheid van de natuur in het lieflijke landschap te beleven; met een wandeling over de Neckarsteig, een fietstocht of met een boottocht.

Degenen, die rust zoeken, zullen die hier vinden. Voordat je weer naar de camping terugkeert, vind je ontspanning en kun je nieuwe energie tanken tijdens een wandeling langs de loop van een beekje, op open plekken in het bos, of op frisgroene weiden. En natuur gaat de liefde ook in Odenwald door de maag. Je rijdt met de camper naar een van de oergezellige oude pensionnetjes, waar smakelijke wildgerechten of typische streekgerechten als bijvoorbeeld soep van groene spelt geserveerd worden. Meer informatie over het betoverende Odenwald krijg je bij de Touristikgemeinschaft Odenwald e.V..

Foto: Mikalai Nick Zastsenski/shutterstock.com