TOP
Klaus-Peter Kappest

Vakantie in kindervriendelijke hotels

Als je met een kind, baby of tijdens de zwangerschap op vakantie wilt gaan, zul je het in deze vijf kindervriendelijke hotels prima naar je zin hebben.

Tekst: Ulrike Klaas

Siebenquell GesundZeitResort in het Fichtelgebergte

Nog even genieten met zÔÇÖn tweetjes, ontspannen en samen uitzien naar wat komen gaat: steeds meer echtparen die in verwachting zijn, gaan in de maanden voor de geboorte nog een keertje zonder kind op vakantie. Het Siebenquell GesundZeitResort in Wei├čenstadt in het Fichtelgebergte leent zich daar uitstekend voor. De (aanstaande) ouders die het viersterrenhotel bezoeken, verblijven in een comfortabele kamer, smullen in het Restaurant GenussAllee van de specialiteiten uit de regio en kunnen ontspannen in de thermen, bestaande uit verschillende baden met geneeskrachtig water en een mineraal drijfbad met onderwatermuziek. In het uitgebreide saunagedeelte kunnen de gasten tot rust komen in de sauna of een stoombad nemen. Daarna kunnen paren zich beiden laten masseren.
www.siebenquell.com

Siebenquell Gesundzeit Ressort

Familotel Ebbinghof in het Saarland

Het prachtig in Schmallenberg in het Sauerland gelegen Familotel Ebbinghof wordt door een familie gerund en is buitengewoon kindervriendelijk. Er is in dit hotel gelet op alle details die voor het verblijf van kinderen noodzakelijk zijn: een kinderzekering op de Cola-tapkraan en een kindertrap bij de receptie tot aan een babybadje, babybuffet en babybadjas. Kortom, er is hier aan alles gedacht. In en bij het hotel zijn allerlei speelmogelijkheden en speelhoekjes. Kinderwagens, draagzakken en bolderwagens kunnen worden geleend. En vanzelfsprekend wordt ook aan de aanstaande moeders gedacht. Speciaal voor alle vrouwen die in verwachting zijn wordt een uitgebalanceerd voedingsprogramma aangeboden.
www.familotel-ebbinghof.de

sabrinity.com

Kinderhotel Oberjoch in de Allg├Ąu

Als je in het Kinderhotel Oberjoch reserveert, moet je er rekening mee houden dat je aan het eind van de vakantie een probleem hebt, omdat de kinderen niet meer naar huis willen. Thuis zullen ze van alles missen, zoals de tap voor sap en limonade die op ooghoogte is ge├»nstalleerd. Maar ook het karten, de bioscoop, rodelhelling, avonturenspeelplaats met echte iglo en kinderboerderij met alpacaÔÇÖs, ezel en geiten. Ineens lijkt een leven zonder reuzenwaterglijbaan┬áondraaglijkÔÇŽ Het aanbod is voor kinderen van zuigelingenleeftijd tot aan teenagers. En wat is er voor de ouders? Die vermaken zich in het wellnessgedeelte of hebben hun eigen sportprogramma in het hotel of op de skipistes. Het kinderhotel ligt op een hoogte van 1200 meter, iets boven Bad Hindelang en met een prachtig uitzicht over de Allg├Ąu.
www.familyhotels.com, www.kinderhoteloberjoch.de

www.360perspektiven.at/SvenPosch

Dorfhotel Boltenhagen in Mecklenburg-Vorpommern

Hier heerst een fantastische vakantiestemming. In het Dorfhotel Boltenhagen aan de Oostzee staat je een leuke vakantie te wachten met veel plezier voor het hele gezin. In het vakantiepark Wei├če Wiek staan in een rijtje aan het water de mooie witte huizen, gebouwd in de voor de Oostzee typische architectuur. De gasten logeren in gezellige appartementen, maar krijgen de service van die in een hotel. Vanaf het balkon kijken de bewoners direct uit over het zandstrand dat vlak in zee overgaat. De kleintjes┬ákunnen dus in de zomer zonder gevaar in het water spelen. Gasten kunnen┬ábaby-uitrusting┬ákosteloos uitlenen. Daarnaast staan een babybedje, kinderstoel, commode, luieremmer, babyfoon, buggy en┬áflessenwarmer┬áallemaal gratis ter beschikking. Ook van de kinderopvang kan zes dagen per week kosteloos gebruik worden gemaakt. Dankzij de speelplaats voor de deur en het zwembad zal geen kind zich vervelen.
www.dorfhotel.com

Atelier Busche

Strandresort Markgrafenheide aan de Oostzee

Wat wil je met een kogelronde buik op reis doen? Precies! Frisse zeelucht opsnuiven en jezelf heerlijk laten verwennen. Het Strandresort Markgrafenheide┬áligt midden in de duinen aan de Oostzee aan een prachtig zandstrand en aan de rand van een dicht bos. Dit groots opgezette vakantiepark met duinhuisjes, vakantiewoningen en appartementen ligt in de buurt van de Hanzestad Rostock. Er zijn twee restaurants, waarvan er ├ę├ęn direct aan het strand ligt. Ook is er een wellnesspark met zwembad en saunaÔÇÖs. In de omgeving van het resort kun je mooie strandwandelingen of fietstochten maken, al dan niet met kind of dikke buik.
www.strandresort.de

Volocam