TOP
Foto: TMBW/ Lengler

Virtueel genieten in Baden-Württemberg

Speciale tijden vragen om speciale maatregelen – dat geldt ook voor de regio Baden-Württemberg. Waar het anders moeilijk is om te kiezen tussen sterrenrestaurants, landelijke herbergen en biergärten, zijn de gastheren en -vrouwen momenteel gedwongen hun deuren gesloten te houden. Maar, dankzij slimme ideeën en moderne technologie kan de smaak van het zuiden gewoon naar jou thuis komen – virtueel en vrij van virussen!

Online wijnreizen naar Baden-Württemberg

Talrijke wijnbouwers in de wijnbouwgebieden van Baden-Württemberg laten momenteel zien hoe je van een noodzaak een deugd kan maken. Ze mogen hun kelders en prieeltjes weliswaar niet gebruiken voor wijnproeverijen, de kurken laten ze echter nog steeds knallen – maar dan tijdens virtuele wijnreizen en online proeverijen via livestream. Een proefpakket met geselecteerde wijnen en sekt wordt vooraf per post geleverd. Met een goede internetverbinding en de nodige technische uitrusting staat het wijngenot tusen de eigen vier muren niets meer in de weg! Meer info vind je hier.

Foto: TMBW/ Düpper

Radio kookcursus met sterrenkok

Eigenlijk jongleert tweesterrenkok Martin Herrmann met potten en pannen in het Relais & Chateaux-Hotel Dollenberg in Bad Peterstal-Griesbach. Maar in april staat hij voor een bijzondere uitdaging: elke maandag om 8 uur selecteren de presentatoren van Schwarzwaldradio en Hitradio Ohr drie ingrediënten  van suggesties van de luisteraars, die de keukenvirtuoos aan het eind van de morgen tot een heerlijk gerecht omtovert. Het recept en de toebereidingsvideo zijn aansluitend online beschikbaar. Degenen die hun eigen resultaten plaatsen nemen deel aan een wedstrijd en maken kans op een eersteklas keukenset.

Digitaal koffieadvies

Zwart of met melkschuim, bij een stukje taart of liever na het eten: als een leven zonder koffie voor je mogelijk maar zinloos lijkt, is het digitale koffieadvies van de branderij Ettli Kaffee uit Ettlingen bij Karlsruhe beslist iets voor jou. Omdat koffie- en baristaseminars op dit moment niet op de gebruikelijke manier kunnen plaatsvinden, heeft koffiespecialiste Jessica Bischoff de bank uit haar zaak naar haar homeoffice verplaatst. Vanaf deze bank beantwoordt ze nu op instagram allerlei vragen over de smaak, de herkomst en het brandproces van de aromatische bonen. De koffie wordt momenteel nog verkocht in de filialen in Ettlingen en Karlsruhe en natuurlijk in de online shop.

Foto: ETTLI Kaffee

Virtueel Ambachtelijk bier proeven

De op craftbeer gespecialiseerde bar Kraftpaule in Stuttgart bewijst dat gezelligheid ook zonder fysiek contact kan ontstaan. Tijdens de “Virtual Craftbier Tasting” komt de bierworkshop met spannende verhalen over verschillende soorten bier via Facebook livestream direct vanuit de kroeg naar je huiskamer. De bijpassende ambachtelijke bieren worden vooraf in een box verstuurd. Als je de voorkeur geeft aan live muziek of comedie om van het bier te genieten, kun je je aansluiten bij de “Live Stream Aid” voor een kleine donatie. De digitale evenementenreeks zendt concerten live uit de Kraftpaule en ondersteunt op die manier lokale artiesten.

Spätzle en taart maken met hulp van video tutorials

Eieren en reuzel, suiker en zout, melk en meel – met deze basisingrediënten ben je alvast goed uitgerust voor de bereiding van vele klassiekers uit de Zwabische en Badense keuken. In de lange lijst van gastronomische specialiteiten uit deze regio vind je gegarandeerd een heerlijk gerecht naar jouw smaak. Maar wees gewaarschuwd: Het bereiden van een Schwarzwalder Kirschtorte bijvoorbeeld kan in het begin vrij veel tijd en geduld kosten. Maar de verrukkelijke traktaties zijn de moeite zeker waard. De recepten zijn online beschikbaar, evenals YouTube-tutorials met nuttige tips en trucs voor het schrapen van Spätzle, het vullen van Maultaschen en het bereiden van taart.

Foto: Garcia Urbina