TOP
Foto: Mike Von

Dress to impress

Hoe kleed je je in de verschillende Duitse metropolen? De online-marktplaats rebelle.com heeft het onderzocht.

Hamburg

Hier is ‘hanzeatische’ terughoudendheid geboden. Uitgedrukt in een modemerk zou je bij Chanel of Jil Sander uitkomen. Met andere woorden: onopvallend, klassiek en minimalistisch. Jil Sander komt zelf overigens uit Hamburg en ook Karl Lagerfeld, die tot zijn dood voor Chanel werkte, werd in de Hanzestad geboren.

Foto: Vicky Cheng

Berlijn 

Heeft de naam van arm, maar sexy. En inderdaad, als je hierheen reist, kan je gerust oude kleren uit de kast halen. Vintage is hip en ook als het niet hip zou zijn, wordt het in Berlijn toch gedragen en is dan vanzelf hip.

Foto: Allef Vinicius

München

In de Beierse hoofdstad is blingbling, glitter dus, nog in. Wie hier goed gekleed wil zijn, draagt bij voorkeur Italiaanse labels. Logo’s kunnen daarbij met alle plezier opvallend en zichtbaar zijn. Daarom is een tas van Louis Vuitton hier heel gebruikelijk. 

Foto: Korie Cull

Düsseldorf

De stad aan de Rijn is ongeveer net zoals München, maar dan in het klein. Hier wordt klassieke, gedistingeerde kleding gedragen, bijvoorbeeld een broekpak bij het shoppen op de ‘Kö’. De Düsseldorfer gaat dan graag even bij Jades naar binnen, een boetiek die op het eerste gezicht wat wild lijkt, maar bij nader inzien schandalig duur is. De T-shirts zijn hier bij voorkeur bezet met glinsterend stras.

Foto: Victoria Chudinova/shutterstock.com