TOP
Foto: Nordseebad Spiekeroog GmbH

Zonder zorgen naar Spiekeroog

Een fris zeebriesje, het ruisen van de golven, zand in je schoenen en een maritieme blauwwit gestreepte strandkorf? Ziet geluk er zo uit? Wie het water en de zee mist en klaar is voor een vakantie in Duitsland, kan op het autovrije Noordzee-eiland Spiekeroog terecht voor een heerlijke vakantie aan zee.

Langzaam wennen we er weer aan, dat we op weg zijn terug te keren in het normale alledaagse leven. Maar hoe is het na zo’n lange tijd van lockdowns met vakantie? Het Noordzee-eiland Spiekeroog laat zien hoe toerisme in de zomer van 2020 er uit ziet, en vooral dat en ook hoe het functioneert. 

De veiligheid van de eilandgasten heeft de hoogste prioriteit. Zo kunnen de reizigers bijvoorbeeld aan de kassa bij de boot maskers in verschillende kwaliteiten kopen voor een prijs vanaf een euro. De schepen naar het eiland hebben hun capaciteit aan passagiers voor de zomer sterk, tot de helft gereduceerd.

Foto: Martin Lueke/shutterstock.com

Wie dan uiteindelijk de weg naar het mooie Oost-Friese eiland in de Nedersaksische Waddenzee gevonden heeft, mag rekenen op een gebied van 18 kwadraatkilometer en op een milieuvriendelijk en kwalitatief hoogwaardig vakantieavontuur. Op Spiekeroog staat werkelijk niets een onbekommerd natuurgenot in de weg. Ook het houden van afstand zal geen probleem opleveren. De idyllische duinen en weidse stranden geven genoeg ruimte om zonder stress de longen met gezonde Noordzeelucht te vullen.

Baden en relaxen aan het strand

Nog is niet besloten wanneer het zwembad en wellnesscentrum InselBad & DünenSpa weer opengaat (waarschijnlijk begin oktober). De eiland bioscoop gaat op 21 juli 2020 weer open. De gasten hebben in ieder geval de garantie het door de regering erkende Nordseeheilbad Spiekeroog te kunnen bezoeken. Op het eiland, dat tot het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee behoort, kun je in ieder geval kracht en energie tanken. Naast tennis, yoga en paardrijden is de nieuwe midgetgolfbaan, waar de verschillende banen zijn voorzien van allerlei voor het eiland typische thema’s, een absoluut highlight. Ook baden en relaxen aan het strand is weer mogelijk. Het strandbad is bewaakt en de korven zijn op veilige afstand tot elkaar opgesteld. Zo kan een vakantie op Spiekeroog zeker beginnen!

Foto: Nordseebad Spog GmbH