TOP
Foto: Andifo/shutterstock.com

Actieve vakantie: In 2020 gaat dat ook in Duitsland

Wandelen en biken in de vrije natuur. Genieten van de wind in je haren en een duik nemen in een blauw meer. Bergen beklimmen of heerlijk rustig langs de kust wandelen. Tussendoor picknicken, fotograferen, lachen en nieuwe dingen ontdekken. Dat is ook in 2020 allemaal mogelijk: individueel en hopelijk binnenkort ook in kleine groepen als genoeg afstand wordt gehouden.

Ver weg van de drukte en dichtbij de natuur. Op rustige wegen rondom de Havelseen. In het eindeloze landschap langs de kust van Fischland-Darß-Zingst. Op de idyllische Schwäbische Alb. Of op stille plekken in het Berchtesgadener Land.

Havelland: Frisse lucht op de 66-Seen-Weg

In het Havelland duiken actieve vakantiegangers de ‘oerwouden’ in van de in natuurlijke staat herstelde Glindower Alpen. Je volgt de rustige paden van de 66-Seen-Weg en geniet van de frisse lucht in de enorme dennenbossen. Onze tip: Voor fietsers starten er vanaf Caputh dagtouren tussen de 25 en 49 kilometer langs kastelen en meren. Door lieflijke dorpjes in het natuurpark Nuthe-Nieplitz en over de schilderachtige Havel-Radweg.

Foto: Allthings Berlin/shutterastock.com

Fischland-Darß-Zingst: wandelen en biken tussen duinen en oerwoud

Ook het zgn. ‘Boddenlandschaft’ op het schiereiland Fischland-Darß-Zingst leent zich bij uitstek voor een actieve vakantie 2020. In het landschap dat bestaat uit ongerepte stranden, brede duinen en diepe bossen is de wereld nog in orde. Tijdens een wandeling over de zgn. ‘Hohen Ufer’ in het kunstenaarsdorp Ahrenshoop en in het meer dan 5.000 hectaren grote Darßer oerbos kun je pas echt genieten. Onze tip: Een vakantie in deze omgeving is uitstekend te combineren met een uitstapje naar Rügen. Daar bereik je over mooie wegen langs de kust het nationaalpark Jasmund, de bernsteenstad Ribnitz-Damgarten en met de veerboot het autovrije eiland Hiddensee.

Foto: Thorsten Stark/shutterstock.com

Schwäbische Alb: uitrusten temidden van idylle

Een andere bestemming voor activiteiten in de late zomer of herfst is de idyllische Schwäbische Alb. De regio is uitstekend geschikt om afstand te nemen van de alledaagse hectiek: Hier kun je de grootste grotten van Duitsland, een UNESCO Werelderfgoed bezoeken. De burcht Hohenzollern is een fantastisch decor, waar je lang naar kunt blijven kijken. Heerlijk ontspannend is een wandeling in de beschermde heidelandschappen, over prehistorische wegen, de  wandelroute ‘Wasserfallsteig’ of langs landelijke boomgaarden.

Foto: canadastock/shutterstock.com

Berchtesgadener Land: op ontdekkingsreis tussen Königs- en Chiemsee

Nog verder naar het zuiden wacht het Berchtesgadener Land op actieve ontdekkingsreizigers. De wandelingen tussen de Watzmann, Königs- en Chiemsee zijn weliswaar veeleisend, maar des te meer de moeite waard. Wandelaars verkennen het stille Zauberwald in de regio Hintersee en veroveren de toppen van de Grünstein  en de Hirscheck. Ook kunnen ze in meerdere etappes de route volgen van Berchtesgaden via de Königs- en Hintersee, door de Aschauer Klamm en  over de Hochfelln naar de Chiemsee. Het prachtige Beierse merenlandschap in de Chiemgau is ook een paradijs voor fietsers. Vooral de regio om de eilanden  Frauen- en Herrenchiemsee is vanuit Prien een fantastische bestemming.

Foto: elxeneize/shutterstock.com