TOP
Foto: Europa-Park
Onder de pretparken in Duitland is Europapark een van de meest populaire ook vanwegen de achtbanen

Vier superleuke pretparken in Duitsland

Als je naar pretparken in Duitsland kijkt moet je vantevoren enkele beslissingen nemen: De snelste achtbanen of toch liever een ouderwets carrousel? Welke rol speelt de prijs voor een familie van vier personen? En welk park heeft een afwisselend aanbod voor alle leeftijden?

Europa-Park in Rust

Het pretperk Europapark in het Zuidduitse Rust heeft superleuke achtbanen maar ook fonteinen

Foto: Europa-Park

Onder de pretparken in Duitsland zijn er hier met afstand de meeste attracties te vinden: 13 achtbanen, elf waterattracties en meer dan 40 gezinsattracties biedt het grootste vrijetijdspark in Duitsland. Wie van snelheid, hoogte en een hevig gekriebel in zijn of haar buik houdt, is in het Europa-Park in het Baden-Württembergse Rust midden in de drielandendriehoek Duitsland, Frankrijk, Zwitserland helemaal aan het juist adres.

De Halloween-parade behoort tot de grootste attracties van pretpark Europapark in Rus

Foto: Europa-Park

Zin in een adrenalineshock tijdens een katapultstart op één van de actiebanen? Of liever toch een virtual reality belevenis met de Alpenexpress Coastiality door het thematisch gedeelte van Oostenrijk? De kleintjes kunnen bijvoorbeeld op de scheepsschommel Dancing Dingle of in het Doornroosjekasteel spannende avonturen beleven. Voor een dag in het Europa-Park moet een volwassene rekenen op een uitgave van € 55.

Phantasialand in Brühl

Een carrousel in het midden van een fontain in Phantasialand pretpark in Bruehl

Foto: Shutterstock

Bij Instagram is Phantasialand overduidelijk de hit. En daarover verbaast zich geen mens. De zes verschillende themawerelden zijn namelijk met zoveel fantasie en fotogeniek gemaakt, dat je toch beslist even een foto moet maken. Een selfie bijvoorbeeld terwijl op de achtergrond de koningin der slangen, de Black Mamba, een achtbaan in het thematische deel Deep Africa razendsnel door de jungle slingert.

Plezier voor de hele familie in pretpark Phantasialand in Bruehl bei Keulen

Foto: Shutterstock

Of maken we toch maar liever een gezinsfoto in Chinatown op weg naar de spookbaan Geister Riksha? En de Chiapas, de wilde watervaart in Mexico mag je ook niet overslaan. Als je het liever iets rustiger aan doet, trap je er op de Mondsee in het Fantasyland op los. Ook een tochtje met een waterfiets is leuk om te doen. Toegangsprijzen – afhankelijk van de datum – voor een volwassene vanaf ca. € 37.

Heide-Park in Soltau

Pretparken in Duitsland zijn beroemd voor hun achtbanen in dit geval de kraak in Heidepark in Soltau

Foto: Heide Park Resort 2020

De alledaagse sleur even ontvluchten en het avontuur opzoeken is  het motto van het Heide-Park in Soltau in het noorden van Duitsland. Het Heide-Park behoort weliswaar tot de vijf duurste pretparken van Duitsland, maar daarvoor krijg je dan ook een flinke portie opwinding terug. Adrenaline junkies komen helemaal aan hun trekken als in 2,4 seconden in de Desert Race wordt versneld van 0 naar 100 kilometer per uur.

Superleuke pretparken in Duitsland vind je ook in het noorden in Soltau

Foto: Heide Park Resort 2020

Of als je voeten bij de octopus in de lucht bungelen en de open muil van het monster in de diepte op je wacht. Tijdens een vrije val van 71 meter, in de Scream is er vrijwel niemand die het niet uitschreeuwt. De kleinste bezoekers verheugen zich over hun eerste achtbaanvaart met de Indie-Blitz of stijgen op met de Hicks Himmelstürmer. Een volwassene betaalt momenteel online € 38 voor een dagkaart.

Sprookjesparadijs Königstuhl

Dat het ook goedkoper kan, bewijst het Märchenparadies Königstuhl: Bällebad, Drachenburg en Zwerg Nase heten enkele van de ruim twintig attracties voor de kinderen. Achtbanen met een looping zul je hier niet vinden, het gaat hier allemaal wat rustiger aan toe.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Märchenparadies Heidelberg (@maerchenparadies) am

Op de Pilz draaimolen bijvoorbeeld, glijdt de wereld in een kindervriendelijk tempo voorbij. De kleintjes kunnen zich naar hartenlust uitleven. Het aanbod is kleurrijk en uitstekend geschikt voor kleine kinderen en de familiespaarpot wordt per bezoeker slechts met € 5 belast.

Een beetje griezelig is de kraak in pretpark Heidepark in Soltau

Foto: Heide Park Resort 2020

Maatregelen voor de pretparken in Duitsland i.v.m. Corona

Om er voor te zorgen dat de bezoekers in de pretparken een onbekommerde tijd kunnen genieten, zijn in vrijwel alle parken op dit moment speciale maatregelen getroffen. Tickets moeten online worden besteld, zodat de parken weten hoeveel bezoekers er komen en het aantal eventueel begrensd kan worden. Het is verplicht een neus-/mondmasker te dragen. De verplichte hygiëne- en afstandsregels gelden al op de parkeerplaatsen, in de rij voor de entree en in de parken. De voorgeschreven minimumafstand is 1,5 meter. Bij de attracties wijst het personeel aan waar de bezoekers mogen zitten. Er zijn op dit moment geen shows, parades en meet & greets.

Bron: Travelcircus