TOP
Foto: BollAnts Spa im Park

Over de geneugten van het bestaan

Hoe je kunt veranderen, als je daar maar genoeg moeite voor doet. Onze redactrice was zo gestrest dat we haar op wellnessvakantie naar het droomhotel BollAnts stuurden. Het verblijf was een enorm succes, waarbij we ons over de naakte feiten toch een beetje verbaasden.

Tekst: Claudia Scholz

Een actieve start van de dag

Vanmorgen, in het rondje van wellnessdeelnemers, heerst een stemming die ergens tussen uitgelatenheid en godsvertrouwen zweeft. Samen met tien andere vroege vogels ben ik door de leidster van deze spa, Nicole Prass-Anton, uitgenodigd om met het Felke-Fit-programma de dag actief te beginnen. En dan dat…

Naakt – zoals God ons schiep – staan we onzeker in een grote kring bij elkaar. Terwijl Nicole ons het verloop van de zitwrijfbaden en de daaropvolgende aquagymnastiek uitlegt, draai ik me in gedachten nog een keer in mijn bed om. Daar zou het nu aanzienlijk warmer zijn en ik meer aangekleed. Maar nu eerst ontspannen. Letterlijk welteverstaan!

Zodra we beginnen eerst onszelf en dan ook onze nog vreemde en naamloze buurvrouw af te kloppen om een betere energie-stofwisseling te stimuleren, vermoeden de nieuwkomers al dat ons zo meteen iets ‘cools’ te wachten staat. Na het afkloppen volgt namelijk het onderdompelen, want op het dakterras van het ruime saunagedeelte staat voor ieder van ons al een badkuip klaar, gevuld met ijskoud water.

Foto: BollAnts Spa im Park

Naakt en gelukkig in het hotelpark

Het heeft geen zin om tegen te sputteren. Het gaat allemaal razendsnel en voor we het weten zitten we gehurkt in een steenkoud bad. Als bij het eerste contact met het water mijn adem stokt, spoort Nicole ons aan. Wie zich door haar laat beïnvloeden, wordt beloond met een heldere geest. Klaarwakker en merkwaardig gelukkig stap ik uit het ijsbad. De rest van de wereld mag getuige zijn van mijn gemoedstoestand. In opperbeste stemming en ontspannen giechelend trippelen wij in ons nakie langs de sauna’s in de richting van de hoteltuin. Of liever gezegd, het hotelpark. In het zalig verwarmende water van het buitenbad en in de stralende zon genieten we van dit moment op de vroege ochtend, terwijl de wereld om ons heen langzaam wakker wordt.

Soms heb je een plek nodig waar je tot rust kunt komen, geborgen voelt en die je helpt weer diep door te ademen en kracht te tanken. Voor mij was deze plaats het BollAnts – een prachtig wellnessparadijs midden in de deelstaat Rijnland-Palts.

Foto: BollAnts Spa im Park

Een juweel midden in de natuur

Direct aan de rivier de Nahe en omgeven door een 120.000 vierkante meter groot park ligt hier een juweel van een wellnesslandschap in de natuur, voor de gasten verscholen van de hectische buitenwereld. Het hotel dat stijlvol is ingericht en over moderne ‘Wellness Classic’- kamers en chique lodges met eigen tuin beschikt, is voor iedereen die rust en ontspanning zoekt het ideale toevluchtsoord.

Op mijn zwerftocht door de foyer ontdek ik zulke geweldige kunstwerken dat je je in een galerie waant. Verbaasd over zoveel schoonheid ben je haast bang belangrijke details over het hoofd te zien. Het spagedeelte met de fraai ingerichte rustruimtes is een oase van stilte. Een plek om te ontspannen en kracht te tanken. De perfecte plaats om je een heel persoonlijke pauze te gunnen.

Foto: BollAnts Spa im Park

Culinaire kunstwerken

Tot ontspanning behoort niet alleen wellness en massage. Eveneens bij het hotel hoort het sterrenrestaurant Jungborn. In de ambiance van een historische wijnkelder toveren chef-kok Philipp Helzle en zijn team ware culinaire kunstwerken op tafel. Een aardige jongeman legt uit welke wijn past bij de grandioos uitziende compositie van ombervis, geselecteerde bonen en delicate tomatentartaar die op mijn bord voor me wacht. Ondertussen laat ik nog een keer de indrukken van de dag op me inwerken. Ik kan terugkijken op fantastische luxe, volledige ontspanning en ook nog plezier.

De vrouw baadt in het zwembad van het Hotel BollAnts

BollAnts Spa & Park

In stilte dank ik voor deze heerlijke pauze, veraf van de alledaagse problemen en hectiek. Mijn nieuwe houvast om te ontspannen is het BollAnts. En samen hebben we een hele goede afspraak: ik kom terug. In deze zomer al.

Info

BollAnts SPA im Park

Kamers vanaf € 174.