TOP
Foto: Vienna House Easy Berlin

Zalig slapen in het Vienna House Easy Berlin

Shopping, sightseeing en cultuur: een uitje naar Berlijn is altijd de moeite waard. Het Vienna House Easy Berlin in de wijk Prenzlauer Berg is het perfecte uitgangspunt voor je volgende stedentrip. Dit hotel heeft niet alleen de comfortabelste matrassen van de hele stad, maar ligt ook heel centraal, is super stylish en bovendien betaalbaar.

Tekst: Linda Ruckes

Goedemorgen Berlijn!

Sightseeing? Ach nee… Ik wil niet opstaan. Ik lig zo heerlijk. Ik heb vannacht als een roos op deze matrassen geslapen. Een zondag in bed blijven – dat zou toch geweldig zijn! Maar, ten eerste, is het vandaag niet zondag en ten tweede ben ik niet in Berlijn om de hele dag in bed te liggen. Een reisje naar de Duitse hoofdstad moet je goed organiseren, want er is een heleboel te zien.

Oké, ik sta al op. Ik kom langzaam omhoog. Een blik in de spiegel laat zien dat ik van een vredige nachtrust heb genoten, want een stuk of wat slaaprimpels sieren mijn gezicht. Ik verheug me nu al op de terugkeer in het hotel om na een vermoeiende dag zalig in dit bed te duiken. Maar zoals gezegd, ik ben natuurlijk niet hierheen gekomen om te slapen of om de bedden uit te testen. Ik ben er echter wel van overtuigd dat ik het beste matras van de stad heb gevonden.

Foto: Vienna House Easy Berlin

De kamers in het Vienna House Easy Berlin zijn niet overdreven luxueus, maar wel hip ingericht met alles wat je voor een lang weekend nodig hebt. Elke etage in het hotel heeft een andere kleur, die ook in de kamers is doorgevoerd. Niet alleen de muur boven mijn bed is geel, maar ook de met veel liefde uitgekozen details in de kamer. Het motief van de vloerbedekking bijvoorbeeld. De skyline van Berlijn ligt aan mijn voeten, in gele lijnen natuurlijk.

Foto: Vienna House Easy Berlin

Het thuisgevoel

De gele jassenhangertjes komen goed van pas. Het is niets voor mij om uit de koffer te moeten leven! Mijn laptop heeft zijn nieuwe plek al ingenomen: het bureau is een ideale werkplek voor degenen die tussen de sightseeing door even e-mails willen beantwoorden. Een beetje luxe heb ik in de badkamer gevonden: een ligbad. Dat is bijna als thuis. Nu heb ik al een tweede, buitengewoon overtuigende reden om ’s avonds naar de hotelkamer terug te komen!

Het concept van het Vienna House Easy Berlin beperkt zich voor wat de inrichting betreft heel bewust tot het hoogstnoodzakelijke. Er is geen safe, geen minibar en geen restaurant. Tenslotte zijn er in Berlijn meer dan genoeg restaurants te vinden. De nadruk ligt eerder op de overnachting (ik geef hiervoor 10 van 10 punten) en het uitgebreide ontbijt. Daar kijk ik nu echt naar uit.

Foto: Vienna House Easy Berlin

Uitgebreid ontbijt

Ik haal cappuccino, volkorenbrood, twee plakken kaas, boter, tomaten, natuuryoghurt en wat fruit – ook net als thuis. Het ontbijtbuffet is heel gevarieerd en er is ruim voldoende van alles. Trendy gerechten die je op instagram kunt zetten, zoals eggs Benedict, avocado-toast en smoothie bowls zul je hier tevergeefs zoeken. In plaats daarvan kun je je camerazoeker beter op het kleurrijke interieur richten, want op het gebied van inrichting is het Vienna House Easy Berlin helemaal up-to-date: een kleurrijke mengeling van minimalisme en industriële chique, zou je kunnen zeggen. Met de nadruk op kleurrijk. Kleurrijk zijn behalve de muren van de verdiepingen en de skyline op de vloerbedekking ook de stoelen in de ontbijtruimte, de verschillende soorten thee, de muurdecoraties van o.a. straatnaambordjes, bloemen en – echt waar – tulbandcakevormen.

Foto: Vienna House Easy Berlin

Bont is ook de lobby, waarin samengeraapte stoelen heel uitnodigend op je wachten om er een kopje koffie of softdrink te drinken. De stadsplattegronden en informatiebrochures kan ik goed gebruiken om een mooie wandeling samen te stellen. De tram- en metrohalte ‘Landsberger Allee’ ligt op twee minuten lopen direct voor de deur. Ik heb allerlei mogelijkheden: shoppen in de Hackesche Höfen, een fair-fashiontoer in de populaire wijk Neukölln of toch maar sightseeing en fotograferen in Berlijn-Midden? Fietsliefhebbers kunnen het nabijgelegen Velodrom bezichtigen. Ik kies voor de optie centrum van de stad. De zon schijnt en er is niets tegen een zaterdags wandelingetje in te brengen.

Foto: Vienna House Easy Berlin

Met zorg voor het milieu

Tegen drieën begint mijn maag te knorren. Ook mijn voeten gaan langzaam protesteren. Ik spring snel op de tram richting hotel. Ik neem een korte pauze. Toch handig dat het hotel zo snel te bereiken is. Zo kan ik nog even mijn voeten rust geven voordat ik mijn sightseeing voortzet en de Berlijnse restaurant-scene onder de loep ga nemen (hier verheug ik me nog het meeste op.)

Ik verdwijn in het hotel direct in de ‘Deli’. Versgebakken taart en belegde sandwiches lachen me in de vitrine toe. Ik neem een lekkere kaassandwich met een Berlijnse limonade – dat is precies wat ik nu nodig heb! De ‘Deli’, een bistro met bar en kleine winkel, behoort tot het hotel en serveert 24 uur per dag kleine snacks onder het motto ‘zo lang de voorraad strekt’. Zo worden geen levensmiddelen onnodig weggegooid. Een goede zaak! ’s Avonds kun je gezellig zitten op een van de reusachtige sofa’s en met een craft beer proosten op de geslaagde stedentrip. Of toch liever een longdrink? Als je bedenkt dat deze hotelketen bewust kiest voor eenvoud en weinig luxe, is de drankenkaart echt uitgebreid.

Foto: Vienna House Easy Berlin

Het kleine stoffen zakje aan mijn deurknop is gevuld. Er zit een groene appel in. Ik had het zakje gisteravond buiten aan de deurknop gehangen, om het hotelpersoneel erop te wijzen dat het beddengoed en de handdoeken niet elke dag gewassen en gewisseld hoeven te worden – dat doe ik immers thuis ook niet elke dag. Zo bezuinigen het hotel en ik op water en kunnen we een heel kleine, maar positieve bijdrage leveren aan het milieu. Als beloning krijgen de hotelgasten elke dag een kleine verrassing in het stoffen zakje. Voor wat betreft milieuvriendelijkheid wil het hotel zich nog verder ontwikkelen. De hotelmanagers nemen het onderwerp duurzaamheid en milieu heel serieus en doen hun best alternatieven voor plastic rietjes en dergelijke in te voeren.

Welterusten Berlijn!

Moe en tevreden laat ik me in bed vallen. Sinds vanmorgen kijk ik al uit naar dit moment. Tenslotte moet ik de laatste nacht op het hotelmatras genieten, voordat we morgen weer richting huis vertrekken. Tijd voor een bad had ik helaas niet meer. Dan moet ik wel een keer terugkomen om nog gezellig een tijdje in het bad en bed door te kunnen brengen. Want de reis naar dit hotel is echt ongecompliceerd, het concept is ijzersterk en de ligging is gewoon top – hier in het Vienna House Easy Berlin is alles simpel alles easy.

 

Info

Vienna House Easy Berlin

Storkower Str. 162

10407 Berlin

Telefoon +49(0)30/666 444 0

Een tweepersoonskamer kost vanaf € 109 per nacht, incl. ontbijt.