TOP
PR Liberty Hotel

Spectaculaire nieuwe hotels met de nodige luxe

Een bezoek aan een van deze spectaculaire ‚Äėdesignherbergen‚Äô is absoluut iets aparts. Pas dus op bij het inchecken, want het gevaar van een verslaving is hier zeker aanwezig.

Tekst: Ulrike Klaas

The Fontanay Hamburg

Het eikenhouten parket? Dat komt uit de bossen van de abdij Fontenay in Frankrijk. De cr√®me-kleurige zithoek? Op maat gemaakt door een Oostenrijkse meubelmanufactuur. En het gigantische boxspringbed is een speciaal exemplaar dat uit Zuid-Duitsland komt. Als je incheckt in The Fontanay in Hamburg heb je eerst wat tijd nodig om alle luxe ‚Äď tot aan de verwarmde wc-bril toe ‚Äď te ontdekken. Alle 131 kamers en suites hebben een eigen balkon, de meeste met uitzicht over het water, want het vijfsterrenhotel ligt direct aan de Au√üenalster. Die zie je niet alleen liggen vanuit de bar en het restaurant, maar ook vanuit de pool en het wellnessgedeelte van het hotel.

PR The Fontenay

Liberty Hotel Offenburg

Uit deze gevangenis wil gegarandeerd niemand ontsnappen! In het Liberty Hotel in Offenburg moesten vroeger gevangenen hun straf uitzitten. Het gebouw heette toen nog JVA Offenburg, nu is het een stijlvol maar ook oergezellig luxe designhotel. Als de gasten door de lange gangen en 38 ruime kamers en suites banjeren, herinneren alleen de historische muren en de functioneel geintegreerde celdeuren aan het bijzondere verleden. Glazen gevels doorbreken de ooit zo krap bemeten ruimtes in het rode gebouw van zand-steen. Groene accenten harmoni√ęren met het donkere eiken parket en de rode gewelven plafonds van baksteen. Het restaurant mag dan ‚ÄėWasser und Brot‚Äô heten, het beschikt wel over een goede Frans-Aziatische keuken met gerechten op basis van streek- en seizoensproducten.

Het Liberty Hotel in Offenburg in een voormalige gevangenis

PR Liberty Hotel

‚ÄėAlles Paletti‚Äô, Karls-Erlebnis-Dorf R√∂vershagen

Het bed bestaat uit europallets, de gloeilampen bungelen onder oude strohoedjes of lege limonadeflesjes aan het plafond. De meubels zijn allemaal tweedehands. Duitslands eerste upcyclinghotel ‚ÄėAlles Paletti‚Äô dat in 2018 zijn deuren opende ligt in het recreatiepark Karls-Erlebnis-Dorf R√∂vershagen bij Rostock. De gasten kunnen er overnachten in 50 ‚Äėschatkisten‚Äô ‚Äď zo worden de kamers genoemd ‚Äď in een absoluut buitenissige maar ook liefdevol ingerichte ambiance. Gebruikte ‚Äėschatten‚Äô als europallets, oude tassen of jampotjes zijn zorgvuldig verwerkt en krijgen hier een nieuwe functie. Heel milieuvriendelijk maar ook net zo comfortabel voor de gasten ‚Äď kortom, chique nonchalance in optima forma.

In het Karls-Erlebnis-Dorf bereik je de bedden van pallets via de trap van keukenstoelen

PR Alles Paletti

K√ľstenperle B√ľsum

Een parel aan de kust van B√ľsum! Nachtkastjes van scheepstouw en zeekaarten als behang zorgen voor een gezellige en moderne, maritieme sfeer. Achter het raam rollen de golven in de Perlebucht. Het viersterrenhotel K√ľstenperle is met zijn 92 kamers en suites een oase voor zowel gezinnen als wellnessliefhebbers. In hotel-restaurant Deichperle krijgen de gasten Noord-Duitse specialiteiten voorgezet als ‚ÄėB√ľsumer Krabben‚Äô, een heerlijk gerecht op basis van garnalen die gevangen worden voor de kust van B√ľsum. Als het geen strandweer is, kunnen de gasten onderduiken in de bibliotheek of ontspannen in de sparuimte en de stress weg laten masseren. Tenzij je ingecheckt hebt in een van de wellness-suites op de bovenste etage ‚Äď daar heb je je eigen sauna, vrijstaand bad en terras.

PR K√ľnstlerperle

Beyond by Geisel M√ľnchen

Vanuit het bad kijk je uit op het stadhuis van M√ľnchen. Gasten voelen zich in het Beyond by Geisel aan de M√ľnchener Marienplatz net zo thuis als bij een goede vriend. De 18 kamers liggen om een woonkamer van twee verdiepingen heen, die lijkt op een gezellig ingerichte bibliotheek compleet met boeken die uitnodigen om in te bladeren. De voor alle gasten toegankelijke keuken heeft een goed gevulde koelkast waar de gasten gratis drankjes uit kunnen nemen. Een priv√©-kok serveert het ontbijt √† la carte en staat overdag ter beschikking voor speciale wensen. Het in de herfst van 2017 geopende Beyond by Geisel is daarmee anders dan andere hotels ‚Äď het is de eerste luxe stadsresidentie. Het biedt meer privacy, heel veel uitstekende service √©n een panorama-uitzicht over de talrijke bezienswaardigheden van M√ľnchen.

Marc Oeder