TOP
Foto: Schlossgut Gross Schwansee

Exclusieve lifestyle treft welzijn

Midden in het ongerepte landschap van Mecklenburg, vlak voor de poorten van de historische stad Lübeck en direct aan de Oostzeekust, verzorgt het elegante viersterrenhotel Schlossgut Gross Schwansee haar gasten met historische flair en een geraffineerde keuken. 

Gestreste mensen uit de grote stad op zoek naar ontspanning zijn hier net zo welkom als gezinnen met kinderen, die zin hebben met elkaar naar het strand te gaan. De wellness- en recreatiemogelijkheden rondom het Schlossgut Gross Schwansee zijn legio. Maar vooral voor natuurliefhebbers is het hier een paradijs. Vanaf het ruime terras onder appel- en perenbomen, aan de grote kasteelvijver of bij een wandeling aan het idyllische Oostzeestrand. In het aangrenzende kasteelpark kunnen tientallen imposante boomreuzen – een 100 jaar oude perenboom bijvoorbeeld – worden bewonderd. De 200 vierkante meter grote natuurvijver van het hotel leent zich uitstekend voor een verfrissend bad en is prachtig geïntegreerd in de natuurlijke omgeving.

Foto: Schlossgut Gross Schwansee

Met de veerboot naar Travemünde

Vanuit het kasteel lopen prachtig verzorgde routes in alle richtingen: naar het strand in Priwall aan de Lübecker Bocht en van daaruit met de veerboot naar Travemünde, dat al in 1802 officieel tot zeebad werd uitgeroepen. In de andere richting gaat het langs de ‘Steilküste’ naar Brook of door het koele, gedeeltelijk natuurbeschermde bos. Wie meer over de regio en de natuur aldaar te weten wil komen, kan deelnemen aan een wandeling met gids. En als je zin hebt in meer sportieve activiteiten, kan je direct bij het hotel een fiets of e-bike huren en daarmee op eigen houtje en milieuvriendelijk de streek verkennen.

Foto: Anibal Trejo/shutterstock.com

Heerlijk genieten in het Schlossrestaurant

Voor de innerlijke mens zorgt het ‘Schlossrestaurant 1745’, dat met een verfijnde Franse keuken en met producten van manufacturen uit de regio haar gasten verwent. Huiseigen pasta, vers gevangen vis, handgemaakte sorbets en zelfgebakken brood… ’s Avonds tref je andere gasten in de Dornier Bar, waar je een luxe probleem hebt, nl. de keus uit 100 verschillende drankjes, cocktails, uitstekende wijnen en champagne. Als je hier overnacht, kun je kiezen uit 63 hotelkamers en suites, waarvan tien in het kasteel, een klassisistisch gebouw uit 1745 en 53 in het nieuwe parkgebouw. Een overnachting in de categorie ‘Klassik’ kost voor twee personen vanaf ca. € 109.

Foto: Syda Productions/shutterstock.com