TOP
Florian Lugert
Idyllische living in Burghotel auf Schönburg

De mooiste kasteel- en burchthotels

Om in een kasteel of burcht te kunnen overnachten moet je niet persé blauw bloed hebben. In Duitse kastelen en burchten mogen ook heel normale mensen zoals jij en ik slapen.

Tekst: Ulrike Klaas

Parkhotel Wasserburg Anholt Isselburg, Noordrijn-Westfalen

Een koninklijk onderkomen aan het water: Het Parkhotel Wasserburg Anholt is een door en door romantisch hotel. Neem je liefste bij de arm en geniet met z’n tweeën. De 31 kamers hebben alle blik op het kasteelpark en hun namen verraden waar je precies op uitkijkt. De tweepersoonskamer ‘Rhododendron’ bijvoorbeeld, kijkt uit op het rhododendroneiland in het park. Vanuit de juniorsuite ‘Torwächter’ kijk je uit op de ophaalbrug en het poortgewelf.

www.schloss-anholt.de

Parkhotel Wasserburg Anholt, Isselburg

Wasserburg Anholt

Schloss Eckberg Dresden, Saksen

Wat voor een panorama! Dit park! De bezoekers van kasteel Eckberg zijn in vuur en vlam. Het kasteel uit het midden van de 19e eeuw ligt boven de Elbe, drie kilometer verwijderd van het stadscentrum van Dresden en biedt prachtige vergezichten. Daar moeten de gasten een keus maken tussen flaneren in het mooi aangelegde park of langs de oevers van de Elbe. Ook hebben ze de keus bij de overnachting; in de viersterrenkamers in het kasteel of in de driesterrenkamers in het hovelingenhuis. Een authentiek kasteelavontuur, dat je niet snel zult vergeten.

www.schloss-eckberg.de

Schloss Eckberg, Dresden

Schloss Eckberg

Schlosshotel Münchhausen Aerzen, Nedersaksen

Een kasteelhotel van bijzondere klasse: Het Schlosshotel Münchhausen is een luxehotel in een gerestaureerd kasteel uit de 16e eeuw. Zelfs Peter de Grote zou hier al de nacht doorgebracht hebben. Het ligt veraf van alle mogelijke drukte in het Weserbergland, vlakbij de stad Hameln. De 68 suites en kamers, het spagedeelte met een 18 meter binnenbad en sauna, de 18-holes golfbaan vlak voor het hotel en een weids parklandschap geven de gasten de gelegenheid volledig tot rust te komen. Als ze trek krijgen kunnen ze terecht in twee restaurants: Een gourmet restaurant met een Michelin ster of de rustieke kasteelkelder. De prijzen voor overnachtingen variëren sterk. Op de website zijn de voordeligste tarieven aangegeven.

www.schlosshotel-muenchhausen.com

Schlosshotel Münchhausen, Aerzen

Schloss Weide

Burghotel auf Schönburg Oberwesel, Rijnland-Palts

De ligging is overweldigend en het uitzicht grandioos! De naam van het hotel impliceert wat de gasten mogen verwachten: een prachtige burcht! Het Burghotel auf Schönburg kijkt uit over de Rijn, midden in de betoverende omgeving van het Wereldcultuurerfgoed Midden-Rijndal. Zodra je de binnenplaats oploopt, kom je terecht in de middeleeuwen. Als je van een beetje kitscherig houdt en graag een nacht in een sprookjeskasteel wilt doorbrengen is dit de gelegenheid. De prijs voor een tweepersoonskamer is afhankelijk van de gekozen kamercategorie.

www.hotel-schoenburg.com

Burghotel auf Schönburg, Oberwesel

HPM Petra Stüning

Hotel Burg Colmberg Colmberg, Beieren

Smullen en overnachten zoals de grote vorsten dat ooit deden. Inchecken in deze meer dan 1000 jaar oude burcht is een belevenis. Het kasteel stamt uit de 12e eeuw en torent boven alles uit op de 511 meter hoge Heuberg. De oorsrpong gaat terug tot in de 7e eeuw. Het mooiste plekje? De binnenplaats. Even gaan zitten, ontspannen en de burcht op je in laten werken. Dagdromen van de jonkvrouw, inclusief bijbehorende helden. Hier kun je overnachten in een stijlvolle, historische stijl. Prijzen online op

www.burg-colmberg.de

Hotel Burg Colmberg, Colmberg

Hotel Burg Colmberg