TOP
Foto: Klaus Hansen

Wandeltip februari: Belchen in het zuiden van het Zwarte Woud

In deze rubriek stellen we elke maand een gebied voor, waarnaartoe je een heerlijke wandelvakantie kunt plannen. Dit keer presenteren we het zuidelijke gedeelte van het Zwarte Woud.

Fascinerende natuur

’s Morgens zijn de toppen in mist gehuld en is het er koud. ’s Middags voel je de warmte van de zon die de bladeren van de bomen met een intensief licht kleurt. Hier begint onze wandeling door het Zuid-Zwarte Woud. Met een ongeveer 180 kilometer lang wandelpadennetwerk biedt de Zwarte Woud-regio Belchen uitstekende mogelijkheden voor wandelaars. Zij hebben tussen Belchen en de Feldberg een grote keuze aan verschillende routes. Hier laat de natuur zich van haar mooiste kant zien.

Foto: Klaus Hansen

Alle mogelijke wandelroutes

Het prachtige landschap heeft voor iedereen – gezinnen met kinderen, ervaren lopers of gewoon wandelaars die willen genieten en een keertje voor een streekgerecht pauzeren – een mooie wandelweg in petto. Een onvergetelijk panorama van een met sneeuw bedekte Zwitserse Alpenketen over het Rijndal tot aan de Vogezen, laat de bezoekers op de top van de 1.414 hoge Belchen van haar schoonheid versteld staan.

Foto: Klaus Hansen

Het allermooiste uitzicht

Geen wonder dat hij als de berg met het mooiste uitzicht in het Zwarte Woud geldt. In het prachtige, afwisselende landschap op de berg loopt de premium wandelroute Belchensteig. Liefhebbers van natuur kunnen hier hun hart ophalen. Ook voor mensen die willen genieten heeft de route veel te bieden. Langs de kant van de weg zijn talrijke restaurants en berghutten die specialiteiten uit de regio aanbieden. En deze streekgerechten smaken nergens beter als in het Zwarte Woud! Dat kunnen we garanderen.

Foto: Ulrike Klumpp

De berg op

De Belchensteig is 14,5 kilometer lang en overbrugt 621 hoogtemeters en is voor geoefende wandelaars in ongeveer 4,5 uur te lopen. Maar ook de andere routes hebben zijn de moeite waard: In totaal negen themaroutes informeren over een bepaald onderwerp, zoals het oerwoud in Schönau of de historie van de mijnbouwindustrie. Als je eerder iets voor je gezondheid wilt doen ben je helemaal op je plaats op de Kneipp-wandelcirkel in Wieden.

Uitgerust weer op pad

Lopend bergen en dalen ontdekken is niet alleen heel fijn om te doen, maar het is ook vermoeiend. Daarom is het goed, dat de vriendelijke verhuurders van accommodatie in de regio vermoeide wandelaars speciale wellness-arrangementen voor lichaam en geest aanbieden: De combinatie van lekker eten en drinken en wellness zorgt voor een snelle ontspanning, zodat het vervolg van de wandeling de volgende dag met een opgeladen accu wordt begonnen. Waar wacht je nog op? Route uitzoeken, wandelschoenen aantrekken en op pad! Meer informatie op deze website.

Foto: Klaus Hansen