TOP
Foto: Airbnb

Slaapplaatsen met persoonlijke stijl

Het heeft zo z’n voordelen om via Airbnb een woning of huis te huren. Maar hoe is het eigenlijk om bij particulieren een kamer te huren en met de gastheer en/of -vrouw onder één dak te verblijven? Een hele persoonlijke ervaring. Niet alleen kunnen de verhuurders je de beste tips verraden, de plaatselijke gerechten van de menukaart uitleggen en over de verschillende stadsdelen en wijken vertellen, ze kunnen zelfs vrienden worden. Hier volgen onze tips voor accommodaties bij heel sympathieke locals.

Artsy Berlijn

Direct tegenover het Treptower Park, het op één na grootste park van Berlijn, ligt de prachtige art-nouveauwoning van gastheer George. Bij hem overnacht je in de kleurrijke ‘Einhornzimmer’, die genoemd is naar het Franse kunstwerk boven het bed. Ook de gemeenschappelijke verblijven, die stuk voor stuk erg kleurrijk zijn, vormen zowel een galerie als een ontspanningsruimte. Hier kunnen gasten in de rijk gevulde bibliotheek rondsnuffelen, zonnebaden op het balkon of een praatje maken met de sympathieke gastheer en zijn hond Luna.

Foto: Airbnb

Jugendstilvilla in het Zwarte Woud

Midden in het zuiden van het Zwarte Woud en slechts 25 kilometer van de Zwitserse grens verwijderd, ligt deze idyllische jugendstilvilla. Gasten hebben de keuze uit twaalf liefdevol ingerichte kamers. Voordat je hier naar bed gaat, is het heel aanlokkelijk om in de kamer met de open haard en whiskylounge nog even een slaapmutsje te nemen. Passende lectuur is volop aanwezig in de huisbibliotheek en ontbijt krijg je opgediend in de statige eetkamer. Gastheer George helpt je met waardevolle tips om de omgeving met de altijd groene bossen en de schilderachtige dorpjes te verkennen.

Foto: Airbnb

Idyllisch boerenhuis in Zuid-Duitsland

Tussen Stuttgart en de Bodensee ligt het meer dan 200 jaar oude vakwerkhuis van gastheer Michael. Met de bontgeverfde gevel en de felgekleurde bloemen in de fraai aangelegde tuin is dit de ideale plek om nieuwe energie te tanken. Gasten hebben de keuze uit vier kamers. Er is plaats genoeg om met het hele gezin te logeren. De kamers met de houten balken en de rustieke inrichting stralen een heel bijzondere warmte en gezelligheid uit.

Foto: Airbnb

Historische flair in Koblenz

De Rijn-Moezel-stad Koblenz met zijn romantische burchtruïnes en wijnbergen is altijd een reisje waard. De ruime 20 vierkante meter grote kamer van gastheer Michael is een ideale slaapplaats. Met het antieke interieur, dat doet denken aan een museum, is dit adres karakteristiek voor Koblenz, dat immers een van de oudste steden van Duitsland is. Als dorstlesser in de avonduren heeft Michael altijd een lokaal ‘craft beer’ in de koelkast liggen. Met een beetje geluk kun je meegenieten van één van zijn legendarische woonkamerconcerten.

Foto: Airbnb

Shabby chique in Düsseldorf

Het is het hele jaar door de moeite waard om de modemetropool Düsseldorf te bezoeken. En wie bij Stefanie Pempelfort overnacht, heeft echt geluk gehad. Want deze gastvrouw weet precies in welke uithoeken van de stad – allemaal te voet bereikbaar – je de beste koopjes op de kop kunt tikken en waar je de nieuwste trends kunt krijgen. De gestileerde woning is als een reis door de tijd. Haar gasten zijn dolenthousiast; deze plek moet je echt een keer uitproberen.

Foto: Stephanie Dröge