TOP
Foto: Hainichhöfe
Open haard en uitzicht op de natuur vlak bij nationaal park Hainich in Thüringen

Natuurhuisje in Thüringen: de Hainichhöfe

De compleet uit hout bestaande chalets Hainichhöfe zijn een uitstekend adres om de alledaagse stress te ontvluchten. Ze liggen direct bij de Fuchsfarm in Thüringen. Midden in de natuur heb je het gevoel, dat je een stuk dichter bij de sterren bent en je op een plaats bent aangekomen, waar je volledig kunt ontspannen.

Van hout gemaakte chalets in de Hainichhöfe in Thüringen

Foto: Hainichhöfe

Aan de noordelijkste ingang van het wereldnatuurerfgoed Hainich liggen de volledig uit hout opgetrokken chalets. We zijn in buurt van Mülverstedt en Weberstadt, middenin het grootste aaneengesloten loofbos van Duitsland. Hier ben je helemaal op jezelf aangewezen, ideaal voor wie op zoek is naar rust. Onder het motto ‘Ontspanning zonder inspanning. Geen dwang, geen vast ritme’, kunnen de bezoekers van de Hainichhöfen helemaal doen waar ze zelf zin in hebben en moeten zich alleen maar bezighouden met de vraag wat ze graag willen doen.

Vrouw geniet van een kop koffie met uitzicht op de natuur in de Hainichhöfe

Foto: Hainichhöfe

De ontbijtservice elke morgen is inbegrepen. Later is het terras rondom de chalet wel heel uitnodigend om te barbecuen. In de keuken kun je lekkere gerechten koken en als het ’s avonds te koud wordt, verwarmt in de open woonkamer het knetterende houtvuur in de open haard. Als je niet zelf wilt koken, vind je in de omgeving talrijke restaurants en pensions met Thüringse keuken. En voor degenen, die graag nog meer over de omgeving te weten willen komen, zijn er heerlijke wandelmogelijkheden in de natuur van Hainichland.

Boomtoppenwandelpad in nationaal park Hainich in Thüringen

Foto: Thüringer Tourismus

Wandelen, fietsen en van cultuur genieten

Er zijn eindeloos vele wandel- en fietsroutes in het Nationalpark Hainich. Heel spectaculair is bijvoorbeeld het boomkronenpad met een fantastisch uitzicht vanuit een hoogte van 44 meter.

Als je liever wilt fietsen, kun je tochten langs de schilderachtige rivieroevers maken, terwijl cultuurliefhebbers in de dichtbijzijnde steden als Weimar, Erfurt of Gotha met vele musea en monumenten hun hart kunnen ophalen. Een uitstapje naar de Wartburg in Eisenach past ook uitstekend in het programma, net zoals een bezoek aan de Dornburger kastelen.

Natuurhuisje in Thüringen kompleet van hout gemaakt van boven

Foto: Hainichhöfe

De Hainichhöfe zijn ook voor Sportliefhebbers

Ook sportliefhebbers komen in de Hainichhöfe volop aan hun trekken. Vanaf het vakantiepark kunnen lopers direct op weg voor een jogging- of nordic walkingronde in de natuur.

Een andere mogelijkheid: Yoga op het terras, op verzoek met een eigen yoga-lerares van het huis. Heel populair is het aerial yoga, waarbij de deelnemers in een trapeziumvormig lycra doek dat aan het plafond hangt, zitten of hangen. Een bij het chalet behorende eigen buitendouche zorgt voor een heerlijke verfrissing na het sporten.

Natuurhuisje met uitzicht op een veld in Thüringen

Foto: Hainichhöfe

Perfecte service

De zes chalets van de Hainichhöfe bieden elke plaats aan vier personen en beschikken ruimschoots over luxe: Een broodjesleverservice behoort tot de inbegrepen service, net als een welkomstmand met levensmiddelen, openhaardhout en kaartmateriaal voor een wandeling. Fietsen kunnen direct bij het vakantiehuis worden gehuurd en bovendien is er een mogelijkheid om aan een kookcursus deel te nemen.

Gedekte tafel met brood en wijn in de Hainichhöfe in Thüringen

Foto: Hainichhöfe

Meer informatie over de Hainichhöfe en natuurhuisjes in Thüringen

Inspiratie en arrangementen vind je op de website van de Hainichhöfe of bij Thüringen Tourismus.