TOP
Foto: Fit Reisen
Yoga voor vrouwen en mannen in Hotel Fontana in Bad Kissingen

Ayurveda kuren in Duitsland: De beste adressen

Ayurveda kuren in Duitsland zijn al enige tijd een groeiende markt. Het groter wordende gezondheidsbewustzijn van veel mensen zorgt voor een aanzienlijke toename van de populariteit van de Indiase genezingskunst. Daarbij gaat het uiteraard om meer dan alleen oliemassages of licht verteerbaar vegetarisch voedsel.

De experts beoefenen een holistische benadering van de genezing die is afgestemd op de individuele behoeften. Dit ontgift eerst het lichaam en daarna de geest – en versterkt het immuunsysteem. Dankzij aanbiedingen van specialisten als Fit-Reisen hoef je voor Panchakarma (de ayurvedische reinigingskuur) geen lange reis naar India of Sri Lanka meer te ondernemen. Hierna presenteren we enkele topadressen voor Ayurveda kuren in Duitsland.

Het hotel resort Ayurveda Garden is ondergebracht in een prachtige buitenplaats in Bad Rappenau

Alle foto’s: Fit Reisen

Groene oase in Bad Rappenau

In Bad Rappenau in Baden-Württemberg vind je een oase die volledig in het teken staat van Indiase tradities. Het resort Ayurveda Garden ligt in de plaatselijke salinen, ver weg van de stress en het alledaagse lawaai. De focus ligt hier op authentieke ayurveda uit het Indiase Kerala. Het programma “Ayurveda Little Relaxation” met vier overnachtingen in een tweepersoonskamer komt op € 1.300 per persoon. De prijs is inclusief ayurvedisch volpension en individuele raadgeving aan het begin en aan het einde. Op het programma staan hier ook behandelingen zoals een kruidenstoombad, synchrone massages en yoga.

Ayurveda behandeling in Hotel Fontana in Bad Kissingen

Kuuroordtraditie in Bad Kissingen

Wandelen door de rozentuin en dan ontspannen met een Ayurvedische behandeling? Deze combinatie is mogelijk in het traditionele kuuroord Bad Kissingen in Beieren. Sinds februari 2020 biedt Hotel Fontana in haar eigen Ayurveda Health Centre ayurvedische behandelingen aan. Zowel een klassieke Panchakarma-kuur als Ayurveda met therapeutisch vasten worden aangeboden. Bewuste voeding, yoga, meditatie en ayurvedische behandelingen beloven welzijn op lange termijn. Het programma “Ayurveda en Therapeutische vasten” kun je hier met zeven overnachtingen in een tweepersoonskamer voor € 1.411 per persoon boeken. Dit omvat vastenmaaltijden, verzorging door een ayurvedische arts, massages, ayurvedische voedingssupplementen en dagelijkse yogasessies.

Spa in Grand Hotel Binz op het eiland Rügen

Ayurveda met zeezicht op Rügen

U bent op zoek naar luxe aan de Oostzee en wilt dit combineren met hoogwaardige Ayurveda? In dit geval moet u een kijkje nemen in het Grand Hotel Binz. Op het eiland Rügen genieten de gasten van de voordelen van de genezing onder leiding van een Indiase expert in het eigen Ayurveda-centrum. Daarbij kunnen ze genieten van de voorzieningen van een vijfsterrenhotel. Naast het persoonlijke advies staat de zorg van het team van artsen en therapeuten centraal. Een “Ayurveda Rasayana kuur” kost vanaf € 896 per persoon voor zeven nachten in een tweepersoonskamer. De prijs is inclusief volpension, kruidengeneesmiddelen, medisch advies, zorg en individuele ayurvedische behandelingen.

Prachtig uitzicht van het terras van Hotel Heritage Ayurveda in Lindenfels-Winterkasten

Verjongingskuur in het Odenwald

Het resort Heritage Ayurveda ligt in Lindenfels-Winterkasten midden in het prachtige Odenwald. Hier kunnen gasten genieten van alle voordelen. Daarbij hoort ook het regenereren door middel van Ayurveda en yoga in een leuke sfeer. Voor de verzorging staat een team van Indiase artsen en therapeuten klaar. Een kuur met de naam “Ayurveda Rejuvination” kost vanaf € 835 per persoon voor vijf nachten in een tweepersoonskamer. Inbegrepen is ayurvedisch volpension en een individueel behandelplan. Medische zorg, yoga, meditatie en Ayurveda behandelingen zijn ook inbegrepen.

Een vrouw geniet van een massage in Hotel Kanzler in Bonn

Bonn: Ayurveda-tijd in de voormalige hoofdstad

Authentieke Ayurveda in het midden van de voormalige hoofdstad? Dit is precies wat het Derag Living Hotel Kanzler mogelijk maakt. In het eigen Sathya Ayurveda Centrum kunnen gasten zich verheugen op comfort, de nabijheid van de Rijn- en Rijnlandse gastvrijheid. De rest wordt gegarandeerd door Ayurveda-experts, waarvan de familie trouwens in de jaren zeventig vanuit Sri Lanka naar Duitsland is gekomen. De “Ayurveda Week” kost € 1.604 per persoon in een tweepersoonskamer. Inbegrepen zijn Ayurvedisch volpension en de diagnose van de individuele behoeftes. Tijdens de zeven dagen van de cursus zijn er dagelijks ayurvedische behandelingen en yoga- en meditatiesessies.

Heerlijke massage in Hotel Ayubowan in Bad Berleburg

Rothaargebergte: voor alle zintuigen

Het Ayubowan Ayurveda Centrum in Bad Berleburg wordt aanbevolen als een klein stukje Sri Lanka in het Rothaargebergte. Het familiehuis biedt zijn gasten professionele ayurvedische behandelingen met een authentieke keuken. Liefdevol ingerichte kamers nodigen uit om lekker te ontspannen. De “Ayurveda Intensief-week” kost hier met zes overnachtingen in een tweepersoonskamer € 1.881 per persoon. Inbegrepen zijn ayurvedisch volpension en intensieve zorg door de eigen specialisten. Ze garanderen drie tot vijf Ayurveda behandelingen per dag. Ook inbegrepen zijn activiteiten zoals yoga, meditatie en ochtendwandelingen.

Spa in het kurhuis van Bad Schlema

Panchakarma ook in Saksen

Saksen kan ook authentieke ayurveda aanbieden: het Hotel am Kurhaus in Bad Schlema heeft een eigen Ayurveda-centrum. Als eerste in zijn soort in Saksen biedt het professionele kuren aan van Panchakarma tot Rasayana. Drie deskundigen uit Sri Lanka staan garant voor traditionele en gezondheidsgerichte geneeswijzen. Elf overnachtingen in een tweepersoonskamer kosten in het kader van de “Panchakarma kuur” € 2.904 per persoon. Naast de overnachtingen is ayurvedisch volpension inbegrepen. Bovendien krijgen de gasten begeleiding van Ayurveda-experts evenals een individueel dieet- en behandelplan.

Meer details over de Ayurveda kuren in Duitsland zijn te vinden op www.fitreisen.de.