TOP
Foto: Bleed Clothing

Altijd fair blijven!

Chique en daarbij ook nog milieuvriendelijk en fair geproduceerd presenteren deze jonge merken nieuwe lievelingsstukken ‘Made in Bayern’.

Foto: Ade.le Bergzauber

Ade.le Bergzauber

Ade.le Bergzauber biedt stijlvolle bergsportmode uit de Allgäu. Het grootste deel van de pullovers en jacks wordt in het atelier in Kempten vervaardigd– deels door eigenaar Holger Riedisser hoogstpersoonlijk! De hoogwaardige stoffen voor deze kleding komen uit Zwitserland. Omdat zij hem leerde naaien, benoemde Riedisser zijn merk naar zijn beste vriendin, naar oma. Petje af, Adele!

Foto: Ade.le Bergzauber

Liebling

Zelfbewust presenteert Liebling haar tijdloze lievelingsstukken. Geïnspireerd door de omgeving en een klein beetje beïnvloed door de klederdrachten uit de regio produceert Liebling in Bad Tölz hippe kleding. Heel gevraagd zijn de lekker warme vesten van lamswol.

Bleed Clothing

Bleed Clothing is de naam van het merk met de kleding die geen enkele schade berokkent aan mensen, dieren of de natuur. De veganistische sport- en streetwear van het familiebedrijf in Oberfranken laat zien dat milieuvriendelijke mode ook heel trendy kan zijn!

Phil & Lui

Foto: Bleed Clothing

Om ‘iets goeds te doen’, richtten Caroline en Philipp uit München na hun studie maar even het milieuvriendelijke modemerk Phil & Lui op – en met veel succes. Voor de in Portugal geproduceerde hippe, basic kleding in verwassen uni-look worden bij de vervaardiging strenge milieuregels gehanteerd.

VOR

De sneakers van VOR overtuigen door hun eenvoud en hoogste kwaliteit, die voor 100% in Duitsland in handwerk werden vervaardigd. De tijdoze leren schoen uit München is verkrijgbaar in klassiek zwart, wit beige en rose.

Foto: VOR

Orno

Uit het prachtige Glockenbachviertel in München komt Orno, een concept voor leren hoezen, dat net iets anders is dan dat van andere. Orno werkt uitsluitend met oorspronkelijke afvalproducten. De meeste in München geproduceerde hoezen voor smartphones, tablets of laptops worden van chique zalmleer gemaakt.

Vatter

Dat ondergoed van bio-katoen niet persé saai moet zijn, bewijst Vatter met leuke babyrompertjes, boxershorts, slips en sinds kort ook bh’s in uitzonderlijke modellen. Er wordt niet alleen puur bio-textiel toegepast, ook wordt volledig geproduceerd onder het GOTS-waarmerk, dat een wereldwijde garantie geeft over de verwerking van textiel uit biologische natuurweefsels. En of dat nog niet genoeg is, spendeert het merk ook nog een deel van de opbrengst aan milieuvriendelijke en sociale projecten. Of dat niet opwindend is!

Foto: VATTER