TOP
Foto: Waldemar Brandt/Unsplash
De ruit van een woonwagen of campervan met gesloten gordijn, de leukste Duitse camping aan het water

De leukste Duitse campings aan het water

Heb je zin in een kleine vakantie of een weekeindje Duitsland maar geen budget voor een boetiek-hotel? Lees dan onze kleine serie over de leukste kampeerterreinen in ins buurland. Deel een gaat over de leukste stadscampings in Duitsland. Vandaag: de leukste Duitse campings aan het water.

Stadsgezicht van Rothenburg ob der Tauber vanuit de Burggarten met torentjes en stadsmuur

Rothenburg ob der Tauber. Foto: Ralf Johnen

Camping Tauberromantik

Glooiende heuvellandschappen, een heleboel bierbrouwerijen en voortreffelijke wijnen zijn maar een paar argumenten voor een bezoek aan de regio Franken. En niet te vergeten de prachtige middeleeuwse plaatsen zoals Rothenburg ob der Tauber, dat slechts anderhalve kilometer ten zuiden van camping Tauberromantik ligt. Deze comfortabele camping in het prachtige Tauberdal biedt plaatsen aan op gras.

Camping Tauberromantik Detwang 39, Rothenburg o.d. Tauber, telefoon +49(0)9861/6191, GPS: 49.38778, 10.16854

Koffiepot in een camper van in Duitsland

Foto: Valdis Skudre

Camping Seeshaupt

De Starnberger See is de plaats bij uitstek voor welgestelde inwoners van München die even genoeg hebben van het leven in de stad. Het langgerekte meer is echter ook een geweldige vakantiebestemming. Aan de zuidelijke punt ligt een heerlijke camping die beschikt over een eigen ligweide en toegang tot het water. Bij helder weer is het uitzicht op de nabijgelegen Alpen er een uit een plaatsjesboek.

Camping Seeshaupt St. Heinricher Str. 127, Seeshaupt, telefoon +49(0)8801/914 68 80, GPS: 47.82002, 11.32316

Kamperen onder de sterrenhemel in Duitsland

Foto: Tommy Lisbin/Unsplash

Camping Seehäusl

De Chiemsee is niet alleen het grootste meer van Beieren, maar ook een van de mooiste en afwisselendste. Het Herreninsel met het niet volledig voltooide slot van koning Ludwig II is een topattractie, terwijl het bewoonde Fraueninsel indruk maakt met veel charme. De camping is niet zo heel groot en ligt direct aan het meer en heeft een eigen aanlegsteiger en ligweide met zonneterras. Campinggasten kunnen kosteloos gebruik maken van de waterfietsen. In het nabijgelegen Pfaffing vertrekken schepen voor een betoverend mooie boottocht.

Camping Seehäusl Beim Seehäusl 1, Chieming, telefoon +49(0)8664/303, GPS: 47.90199, 12.52050

Een eenzaam zeilboot op de Bodensee in Baden-Württemberg tijdens de zonsondergang

Foto: Urban Lentz/Unplash

Camping Klausenhorn: Een van de leukste Duitse campings aan het water

Donkerblauw water en daarachter de Zwitserse Alpen, dat is het uitzicht over de Bodensee. Op sommige dagen is het bijna te veel om allemaal te bevatten, vooral omdat op de vruchtbare heuvels langs de oevers ook nog wijnstokken groeien en in het grootste meer van het land een paar aantrekkelijke eilanden liggen met een rijke cultuurgeschiedenis en een mild klimaat. Camping Klausenhorn bijvoorbeeld ligt op een kleine landtong en is omgeven door weiden. Het recreatieve aanbod bestaat behalve uit uitstapjes naar Konstanz uit yoga-cursussen, stand-up paddling en fietstochten, waarvoor fietsen gehuurd kunnen worden.

Camping Klausenhorn Hornwiesenstr. 40/41, Konstanz-Dingelsdorf, telefoon +49(0)7533/6372, GPS: 47.74617, 9.14722

Het Moezeldal is Rijnland-Palts staat bekend om wijn van wereldniveau

Foto: Matthias Marx/Unsplash

Kampeereiland Sonnenwerth

Machtige burchten, omvangrijke bossen en uitstekende riesling zijn slechts een paar van de positieve kenmerken die vakantiegangers met de Moezel in verbinding brengen. Op zijn weg naar de monding in de Rijn stroomt de rivier om een paar eilandjes heen, en op een daarvan ligt deze leuke camping. Dankzij de brug is het maar een klein stukje lopen naar het wijndorp Hatzenport.

Camping Hatzenport Hatzenporter Werth 1, 56332 Hatzenport, telefoon +49(0)2605/2151, GPS: 50.22575, 7.40931

Kamperen aan de Moezel, camper van binnen met ontbijt en bergjes

Foto: Shutterstock

Meer informatie over de leukste Duitse campings aan het water

Kijk ondermeer op de website van Germany Travel.