TOP

Grenzeloos fietsplezier op Germany’s Top River Routes

Fascinerende natuurlandschappen, charmante dorpen, bruisende steden en beroemde kastelen & burchten. Ontdek de diversiteit van Duitsland tijdens een fietsreis langs de mooiste rivieren op Germany’s Top River Routes.

De perfect bewegwijzerde fietsroutes met slechts geringe hellingen zijn ook ideaal voor gezinnen of plezierfietsers. Plan uw fietsvakantie individueel, boek gemakkelijk een pakketreis of overnacht in uw eigen camper op idyllisch gelegen parkeerplaatsen.

NTRW/Adrian Weng

Alle 10 fietsroutes hebben één ding gemeen: ze leiden langs de mooiste rivieren van Duitsland. En toch staat elke fietsroute op zichzelf, heeft een eigen karakter en belooft onvergetelijke ervaringen.

Natuurliefhebbers en rustzoekers kunnen zich ontspannen en ontsnappen aan het leven van alledag tijdens een fietstocht door de unieke natuurlandschappen.

Indrukwekkende hoogveengebieden en wild levende paarden kunnen langs de Ems worden bewonderd.

Een zeilboot op de Ems met een fietser op de Emsradweg in Papenburg

Foto: Friederike Brigg

In het zuiden van Duitsland loopt de Neckardal-fietsroute langs steile wijnbergen en door lieflijke fruitboomgaarden, terwijl de Wezer-fietsroute in het noorden van Duitsland van het schilderachtige Weserbergland naar het UNESCO-werelderfgoed de Waddenzee en gezellige vakwerkstadjes evenals levendige steden als Bremen leidt. Het Moezel-fietspad loopt ook langs charmante dorpjes/kleine stadsparels die uitnodigen tot een pauze en het hoogste niveau van wijngenot beloven. Als u langs de Elbe reist, moet u zeker een pauze inplannen in de bruisende steden zoals Hamburg of Dresden.

Veel afwisseling op Germany’s Top River Routes

Wie het liever wat levendiger heeft, kan onderweg stoppen in charmante dorpen/kleine stadjuweeltjes en schilderachtige vakwerkstadjes. Bijvoorbeeld langs het Moezel-fietsroute, of in bruisende grote steden/metropolen als Hamburg of Dresden aan de Elbe.

Op een fietsreis is de weg altijd het doel. Onderweg nodigen imposante cultuurmonumenten u uit voor een tussenstop. De Donau-fietsroute voert langs het kasteel Hohenzollern in Sigmaringen, een van de mooiste kastelen van Europa.

Fietser met een hond voor vakwerkhuizen op de Römer-Lippe-Route

Foto: Römer-Lippe-Route, Ruhr Tourismus/Römer-Lippe-Route

De Römer-Lippe-Route tussen Detmold en Xanten daarentegen belooft een reis terug in de tijd naar de wereld van de Romeinen. Daartegenover staat de Ruhrdal-fietsroute, die als geen andere in Duitsland (industrie-) cultuur en natuur in zo’n klein gebied combineert.

Mahlow Media/Romantischer Rhein Tourismus

Het is ook fabelachtig mooi langs de Rijn-fietsroute, waar verschillende UNESCO-Werelderfgoederen, talrijke kastelen en paleizen en wereldberoemde legendes te ontdekken zijn. Na een dag vol belevenissen op de fiets mogen culinaire hoogstandjes als een goed glas wijn of een koel biertje niet ontbreken. Langs de Kocher-Jagst-fietsroute moet u zeker de regionale specialiteiten zoals rissoles of kaasnoedels proberen.

Meer informatie over Germany’s Top River Routes

Wie op zoek is naar informatiemateriaal over Germany’s Top River Routes kan deze link volgen: www.riverroutes.de/nl.