TOP
Uitzicht op de Chiemsee, de eilanden en de bergen tijdens zonsondergang

Vakantie in de Chiemgau: Nachtactief in de Vooralpen

Warme zomernachten en daarbij een heldere sterrenhemel of: Vakantie in de Chiemsee. Omdat de avonden en nachten in de regio van de Vooralpen veel te mooi zijn om te slapen, heeft Duitsland magazine een paar nachtactieve ideeën paraat.

Sterrenkijkers in de regio Chiemsee Alpenland in Beieren

Sterren zo dichtbij dat je ze bijna kunt pakken

Wat is een ster precies en hoe ontstaat hij? Waar vind je je sterrenteken en waarom zijn rammen eigenlijk vissen? Deze en vele andere vragen beantwoordt Manuel Philipp bij een sterrenrondleiding op de Ratzinger Höhe. De fysicus en astronoom toont en verklaart het heelal op een enthousiaste manier die ook voor leken duidelijk is. Want als je het heelal beter begrijpt, bekijk je de wereld met hele andere ogen. Wie spontaan aan een reis naar de sterren deel wil nemen, moet een uur voor het begin de stand van het stoplicht bekijken (groen= gaat door; rood= valt uit vanwege het weer).

Festivalgangers in Bad Aibling aan de Chiemsee

Foto: Felix Seichter

Hier kun je live-muziek horen!

Heb je zin om een optreden van een bekende kunstenaar, als bijvoorbeeld Wincent Weiss, Milow en Rea Garvey, heel comfortabel vanuit een strandkorf in het Mangfallpark in de binnenstad van Rosenheim bij te wonen? Bij het Strandkorb Open Air kan dat. En voordat het begint kun je heerlijk door de arcaden en galerijen van de Altstadt wandelen. In het Kuurpark Bad Aibling kunnen bezoekers genieten bij het cultuurprogramma Umsonst und Draußen  (‘Gratis en buiten’). Kriskras door alle muziekgenres heen – van pop, rock en soul tot aan country – zijn op vrijdag bij cultuur in het park de beste bands uit de regio te horen, terwijl op zaterdag bij cabaret in het park de lachspieren getraind worden.

De maan over de Chiemsee met op de achtergrond de Alpen

Foto: Traveller Martin

Vakantie in de Chiemgau: Blockbuster onder de sterren

Op warme zomeravonden binnen zitten? Onvoorstelbaar. Open air bioscoop wordt in de Chiemsee-Alpenland regio op diverse locaties aangeboden. Een highlight in het noorden van de regio is zonder twijfel de openlucht bioscoop Am Stoa in Eding waar je op stenen trappen in het amfitheater zit om van de klassiekers of juist van de nieuwe films te genieten. Ook de Bernauer Open Air Kino, de open lucht bioscoop aan de Salzstadel Rosenheim of de Musikfilmtage Oberaudorf presenteren een mooi programma.

De Chiemsee met een haven tijdens zonsondergang

Sightseeing tijdens de zonsondergang

Rust, natuur en een romantische zonsondergang boven de Chiemsee en een regionale keuken? Bij een vier uur durende ‘Segway-by-night’-tour aan de Chiemsee staat dat allemaal op het programma. De start is bij het strandbad Rimsting, maar eerst krijg je een grondige uitleg.

Een boot op de Chiemsee met wolken en de bergen op de achtergrond

Foto: Chiemsee-Alpenland Tourismus

En dan rol je er op los, over de Uferweg in richting Breitbrunn. Langs de rietkragen, voorbij kleine steigers met een uitzicht op een fantastische zonsondergang. Bij een bezoek aan het Wirtshaus Oberleitner-Haus am See kun je heerlijk eten en sluit je de dag op een mooie manier af.

Een kasteel an de Chiemsee in Beieren met avondstemming

Vakantie in de Chiemgau: Vleermuizen op het spoor

Midden in de Chiemsee ligt nog een ander highlight. Op de Herrenchiemsee, het grootste eiland in het Beierse meer, kunnen moedige mensen die niet bang zijn voor fladderende vliegende dieren zich op reis door de wereld van de vleermuizen begeven. Eilandtuinman Jakob Nein neemt je mee over het Herreninsel tijdens een rondleiding over het onderwerp. In het Neue Schloss is er een spannende vleermuistentoonstelling, waar de geluidloze jagers ’s nachts via een beeldscherm live geobserveerd kunnen worden.

Een vleermuis in Beieren

Dan gaat het lopend verder naar de watervlaktes van de fonteinen, bijzondere boomreuzen, zichtassen en diverse bos- en oevergebieden van het eiland. Misschien is het toch verstandig een knoflookteen mee te nemen? En steeds je ogen goed open houden!

Meer informatie over vakantie in de Chiemgau

Kijk op de website van de regio Chiemgau-Alpenland